Sivut

Gritte&Irwin pentue

 

Toiveissa mudi pentuja vko11 yhdistelmästä:
Hyberhyber Hulluuden Huipentuma "Gritte" &
FI MVA LV CH LV, LT, EE & BALT JMVA LTJV-17 EEJV-17 EEV-17 LVV-18 Takkutukan Hurja "Irwin

Pennut syntyneet, saldona 4narttua ja 2 urosta. Kaikki pennut alustavasti varattuna
Hyberhyber Hulluuden Huipentuma " Gritte" 

 Sukupuoli/sex narttu/female 
 Syntynyt/born 11.08.2019
 Mitat/size41cm n.10kg
 Omistaja/owner Karita Koskelainen, Helsinki
 (jalostusoikeus Kennel Hyberhyber)
 Väri/color Häntä/Tail musta /black    töpö/bobtail
 Harrastukset/hobbies
 Tulokset/results
agility:mölli/medi 1lk
rallytoko: alokasluokan tulos
toko:
Näyttelyt:VSP, SERT, NORD-SERT
 Terveys/health   
 Lonkat/hipsB/B
 Kyynärät/elbows 0/0
 Polvet/knees 0/0 (18.09.2020)
 Selkä/back LTV0, VA0
 Silmät/eyes
Olat
Terve
Terve (epävirallinen) Gritte 9kk

Gritte on toisen polven Hyberhyber molempien vanhempiensa puolelta. Kyseinen yhdistelmä oli vuosien suunnittelun ja haaveilun tulos, josta toivoin kovasti itselleni pentua. Kohtalo kuitenkin päätti toisin ja herpes vei muut pennut Gritteä lukuunottamatta. Pikku GritteBitte sitten muutti emänsä Flingan kaveriksi hyvälle ystävälleni Karitalle. Olen kuitenkin saanut pennusta asti seurata läheltä sen kehitystä ja monet kerrat ollut varsin kateellinen, ettei se jäänyt minulle kotiin. Gritte on kotioloissa varsin hurmaava kainaloon tunkeva pieni mönkijäinen, joka rakastaa läheisyyttä ja sylissä oloa.  Ainoana pentuna Gritte on saanut elämänsä kasvaa huomionkeskipisteenä ja pitääkin niin emäänsä kuin myös omistajiaan henkilökohtaisina palvelijoinaan. Gritte on pienestä asti ollut varsin persoonallinen ja temperamenttinen hemmoteltu pikku prinsessa, joka osaa varsin taitavasti pyöritellä kaikki pienten söpöjen tassujensa ympärille. Gritte on sopivan ihmis- ja koirasosiaalinen, joskin vähän päällepäsmäri muita ensimmäistä kertaa tavatessaan, mutta tulee kyllä hyvin muiden kanssa juttuun ja pärjää ongelmitta myös isommassa laumassa.


c. Karoliina Laakkonen

Gritte on pennusta asti kasvanut vanhempiensa tavoin harrastuskoiraksi ja nauttii treenaamisesta. Se taistelee hyvin leluilla, rakastaa palloja sekä palkkaantuu myös nameilla.  Gritte on sukunsa tapaan selkeästi kaipaa ja nauttii eniten kiihkeistä ja nopea tempoisista lajeista, joten sen päälajiksi on valikoitunut agility, johon se on perinyt molempien vanhempiensa parhaita ominaisuuksia. Isänsä tapaan Gritte on uskomattoman ketterä, loistava kääntymään ja kiihdyttämään sekä hyvin pehmeä ja kuuliainen ohjattava. Emältään Gritte on perinyt suurta taistelutahtoa, moottoria ja voimaa. Nämä ominaisuudet yhdistettynä Gritten suurin vahvuus agilityssä onkin aina ollut erinomainen kropanhallinta ja kyky kiihdyttää täyteen vauhtiin muutamalla laukalla. Gritte oppii asiat nopeasti ja pyrkii aina tekemään parhaansa, joten sen kouluttaminen on ollut varsin helppoa. Agilityn lisäksi Gritte on kisannut rallytokossa sekä treenaa tokoa. 
Rakenteeltaan Gritte on varsin sievä ja kompakti. Luustoltaan se on kevyt ja jalkavan ilmava, mikä sopiikin erityisen hyvin sen sporttisiin harrastuksiin. Grittellä on parin nikaman mittainen luonnontöpö. Se on ehtinyt käymään muutamassa näyttelyssä, joista sillä on kasassa yksi Sert & Nord-Sert. 
Gritten vanhempien esittelyn löydät täältä;  Flinga & Vip pentue 
Gritten isän vanhempien esittely: Wics & Zuzmo pentue 
Gritten emän vanhempien esittely: Subré & Veijo pentue                                      
                           Gritte 1v & isänsä Vip 


                      Gritte & emänsä Flinga


                                  

Videoita:
Gritte 17kk ensimmäisiä ratatreenejä

Gritte heinäkuu agility 2021

Gritte vajaa 2v agility 
Gritte syys-marraskuu agility  2021 
Lisää kuvia ja videoita omistajan Instagramissa: @Karitkos
Gritte on narttulinjani 3.sukupolvi. Tälle narttulinjalle on tyypillistä, että yksilöt ovat varsin suuri moottorisia, vilkkaita ja kiihkeitä koiria Tästä syystä kyseisen linjan nartuille kuten nyt myös Grittelle urosta lähdettiin miettimään siltä kantilta, ettei viettiä, kiihkeyttä ja kuumuutta tarvita lisää vaan halutaan tasapainoinen ja sosiaalinen uros, jotta tulevilla pennuilla on mahdollisimman hyvät hermot ja kapasiteettia pitää kasassa ja hyödyntää kaikkia sille annettuja ominaisuuksia. Irwin sopii tähän kuvaukseen  tasapainoisena, rauhallisen järkevänä ja varsin sosiaalisena uroksena. FI MVA LV CH LV, LT, EE & BALT JMVA LTJV-17 EEJV-17 EEV-17 LVV-18 Takkutukan Hurja "Irwin" Sukupuoli/sex uros/male 
 Syntynyt/born 08.05-2016
 Mitat/size45-46cm 15kg 
 Omistaja/owner Tiia Koskimies, Savitaipale
 Väri/color Häntä/Tail musta /black    
 Harrastukset/hobbies
 Tulokset/results
agility:pikku maksi 1lk
toko
jälki
canicross
Näyttelyt: FI MVA, LV MVA, LV JMVA, LT JMVA, EE JMVA, BALT JMVA, LTJV-17, EEJV-17, EEV-17, LVV-18

LTE +129 Laukauskokematon
 Terveys/health   
 Lonkat/hipsC/C
 Kyynärät/elbows 0/0
 Polvet/knees 0/0 (2021)
 Selkä/back LTV0, VA0, SP0
 Silmät/eyes

Terve
Irwin asuu lapsiperheessä belgi uroksen kaverina. Se on aina ollut varsin helppo, vaivaton ja tasapainoinen mudi uros, joka on äärimmäisen avoin ja rakastaa kaikkia vauvasta vaariin. Irwin on myös hyvin koirasosiaalinen eikä sillä ole tarvetta haastaa riitaa tai isotella muille. Irwin on alusta- ja äänivarma, se menee mistä vaan ja minne vaan ja on todella rohkea ja varmajalkainen. Irwin on luonnetestattu hyvällä tuloksella, ainoastaan toimintakyky meni -1 arvioinnille kaikkien suureksi yllätykseksi. Irwin on arjessa ja harrastuksissa aina osoittanut varsin hyvää toimintakykyä.  Irwin on käynyt myös konekarhu ja -susitesteissä, joissa se toimi järkevästi ja palautui molemmista testeistä (kuten myös arjen yllättävistä tilanteista) välittömästi. Irwinillä on vahva saalistusvietti sekä jonkin verran riistaviettiä. Se lähtee näkyvän riistan perään, mutta palaa kutsusta tai näköyhteyden menettämisen jälkeen välittömästi luokse, joten sen ulkoilutus myös vapaana on helppoa.


Moottorin suhteen Irwin ei ole mikään kiihkein tykki, enemmän sellainen tasainen puurtaja, joka jaksaa hyvin toistoja ja järki pysyy hyvin matkassa vauhdissakin. Irwinin kilpailee agilityssä pikku maksi 1lk sekä on käynyt varsin menestyksekkäästi näyttelyissä monessa eri maassa. Se on myös treenannut tokoa ja pk-jälkeä.  Irwin leikkii hyvin ja palkaantuu myös nameilla. 

Rakenteeltaan Irwin on hieman pitkä runkoinen, tasapainoisesti kulmautunut ja terveen rakenteen omaava komea uros, jolla on aina ollut varsin vahva ja kaunis kihara turkki. Irwin on aina ollut terve ja sen ainoa suurempi puute onkin C lonkat. Lonkat ovat kuitenkin hyvät ja siistit, sekä sen suvussa hyvät lonkka- ja muut luustotilastot, joten 
lonkista huolimatta Irwinin plussalista iän, luonteen, hyvän rakenteen ja hyväksi tunnetun suvun puolesta tukivat päätöstäni sen käyttöön.Irwinin kuvat c.Kosti Kemppainen & Tiia Koskimies


Hyberhyber-pennut luovutetaan 8-viikkoisina eläinlääkärin tarkastamina, useaan kertaan madotettuina kera pentupaketin ja kasvattajan elinikäisen tuen. Pennut sosiaalistetaan monipuolisesti ja ne tottuvat niin arjen asioihin kuin myös autoiluun ja uusiin paikkoihin. Myymme pennut vain aktiivisiin koteihin harrastuskoiriksi. 

Lisätietoa pentueesta: kennelhyberhyber@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti