WicsKoira johon rakastuin ensimmäisellä Unkarin matkallani, 
silloin en sitä mukaani saanut, mutta kohtalon saattamana

prinsessa kotiutui Suomeen vuotta myöhemmin.

Virallinen nimi: Kormosvári-Hajtó Virgonc
Rek. numero: Mu. 6752/12
Syntynyt: 27.5.2012
Emä: HJCH Eu.JCH HCH HSCH Int.CH Kormosvári-Hajtó Száva
Isä. Királytelki Ámor
Omistaja: Sari Vornanen
Kasvattaja: Román Istvánné Mária, kennel Kormosvári-Hajtó

Terveystulokset:

Lonkat/HD: B/B (Suomi -15)
Kyynäreet/ED: 0/0 ( Unkari -14)
Polvet: 0/0 (Unkari -14)
Silmät: Terveet (Suomi -15)

Harrastukset:
Näyttelyt: ROP & SERT
Agility, toko


Wics on tammikuussa 2015 Suomeen muuttanut narttu, joka nykyään asustaa äitini koirana. Wicsiä, tuttavallisesti Viipotinta, kuvaa parhaiten sana kiltti, se on hyvin helppo koira niin arjessa kuin harrastuksissakin.

Wics tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen, rakastaa ihmisiä ja läheisyyttä eikä omaa oikeastaan minkäänlaista terävyyttä tai aggressiota. Wics on hyvin tasapainoisen rauhallinen ja säilyttää toimintakykynsä hyvin eri tilanteissa. Rauhallisuudesta huolimatta Wicsistä löytyy tarvittaessa hyvinkin paljon vauhtia, täpäkkyyttä ja poweria sekä hyvin viisas kujeileva paimenkoira, jolla on pilkettä silmäkulmassa keksiä mitä ihmeellisimpiä tempauksia.


Wicsillä on suuri laumavietti ja miellyttämisen halu, joten sen "arki"kouluttaminen on ollut varsin helppoa kuten myös vapaanapito.
 Wics on ohjaaja pehmeä, mutta hyvin helposti motivoitavissa ja innokas oppimaan sekä työskentelemään ihmisen kanssa. Wics on aloittanut treenailemaan agilityä ja tokoa.Wicsillä on Unkarissa yksi pentue, lisäksi se on Hybehyber U-pentueen emä.

Ei kommentteja: