tiistai 11. marraskuuta 2014

Pentu,pentu,pentu

Kuvassa 3 pentua ;)Pentujen vauhti sen kun kiihtyy ja hereillä olo aika on jo melkoista vilinää. Pikkuiset riehuvat ja ovat innolla tutustumassa & tunkemassa itseään mitä ihmeellisempiin koloihin. Korvat ovat auvenneet ja pikkuiset tapittavat suoraan silmiin kun niille juttelee ja tassuttelee suoraan syliin. Ensimmäiset hampaatkin ovat löytäneet tiensä suuhun Subrén suureksi harmiksi. Niitä sitten pitää tietenkin kokeilla myös siskojen korviin ja tappaa hurjana pentulaatikossa majailevaa hiiripehmolelua.
Kahden viikon rajapyykki toi mukanaan ensimmäisen madotuksen, joka irvistellen meni kurkusta alas. Sen myötä myös kaikki pennut saivat pannat kaulaan, jotka eivät sen pahemmin neitejä hetkauttanut. Kun pennut olivat pari kertaa päässeet pentulaatikon ulkopuolelle leikkimään ja osoittaneet, että lisätila olisi kiva juttu tuli ajankohtaiseksi laajentaa niiden pentualuetta. Niin pääsi kompostiverkot töihin ja nyt pennuilla on nukkumalaatikon lisäksi enemmän leikkitilaa. Suureksi yllätykseksi pennut siirtyivät heti tekemään pääosin kaikki tarpeensa paperille laatikon ulkopuolelle. Lisätilan myötä pennut kohtasivat ensimmäisen kunnon haasteensa ( sitten sen että pentulaatikon yli on jo yritetty monta päivää ennen laajennusta karata, Wiwa etunenässä...) Isoin leikkialue on pentulaatikon takana, jonne päästäkseen on kierrettävä koko laatikko ja vielä vaikeammaksi osoittautui löytää väsyneenä takaisin laatikkoon. Kun vapaus laatikosta löytyi lähtivät pennut rohkeina, yllättäen Wida ensimmäisenä tutkimaan aluetta ja kaikki löysivät myös hetken vinkkuttua apua saamatta takaisin.Eilen pennut aloittivat ruuan syömisen kalkkuna-RC startter mouse-kermaviili mössöstä. Jokainen pääsi syliin maistelemaan pari maiskutusta, kaikki söivät hirmuisella tuhinalla hännät vipattaen. Pienenä ongelmana viimeisten pentujen kohdalla oli kun ensimmäiset yrittivät kiipeä syliin saadakseen lisää herkkua. Mahat kestivät uuden ruuan hyvin,
joten tänään kokeiltiin jo kupista syömistä. Kipinä, Lilla ja Merle vetivät safkaa heti kun tarjoiltiin, uiden siellä tietenkin tassuja myöten. Wiwaa piti vähän houkutella alkuun ennen kun imurivaihde löytyi, Xin oli alkuun vähän epäileväinen, mutta maistelun jälkeen ruoka maittoi hyvin. Wida pikkuinen söi hetken ja keksi ruokaa kyttäävän Subrén aidan toiselta puolelta ja päätti että tahtoo maitoa eikä mitään mössöä.

Huomenna tuleekin sitten 3 viikkoa täyteen, joten luvassa jälleen yksittäiskuvia ja painoja :)

Ei kommentteja: