sunnuntai 14. joulukuuta 2014

7 viikkoa

Pikku tyypit näkyvät jalostustietojärjestelmässä :) Klick
Pikkuisilla on jälleen takana vauhdikas viikko. Viime viikon perjantaina reilu 6 viikkoisena tytöt reissasivat eläinlääkäriin. Kaikki olivat terveitä ja hyvä kuntoisia pentuja, jotka jaksoivat Reniä (Wiwa) lukuun ottamatta kiljaista sirun laitossa.

Viikko on mennyt ulkoillessa, pentujen suureksi iloksi lumen määrä on koko ajan lisääntynyt eikä pikkuisia meinaa saada millään ulkoa sisälle alle puoleen tuntiin, suurin osa pennuista tulee nätisti jo "sisälle" käskystä itse sisälle, mutta yleensä aina löytyy pari joille se menee kuuroille korville, varsinkin Mitra/Lilla eläisi ulkona ellei sitä kävisi pyydystämässä aina erikseen sisälle. Vauhtia piisaa hurjasti ja juokseminen on vaan niin parasta. Ketterästi pennut kipittävät metsässä eikä portaat tai muut haastavat kulkureitit tuota ongelmaa. Tarpeet tehdään jo pääasiassa ulos, johon pennut pääsevät monta kertaa päivässä. Leikin lomassa meinaa varsinkin pisuja tulla vielä sisälle ja varsinkin matoille jos paperi ei osu ihan nenän eteen, mutta mukavasti siivous määrä on jo vähentynyt.




Perjantaina pentuja tuli moikkaamaan Flingan tuleva kaveri borderterrieri Ricky, joka ollut kiinnostunut tekemään sen suurempaa tuttavuutta pentujen kanssa. Lauantaina pennuilla kävi vähän pienempiä vieraita kun niitä tuli katsomaan 1,5v,3v ja 5v  pojat muun perheensä kanssa. Pennuilla oli mitä kivointa, vaikka välillä varsinkin Ren joutui jäähylle kun kierrokset meinasi juoksuleikeissä nousta vähän liian korkealle.

Tänään pennut pääsivät retkelle Valkealaan. Hauskin osuus oli päästä hallille, jossa ensin käytiin tarpomassa pieni lenkki metsässä umpihangessa. Metsään lähti 6 karvapalloa ja takaisin tuli 6 lumipalloa... Sisällä hallissa Subré juoksutti pentuja ympäriinsä, ja opetti niille samalla
putkea ja siivekkeiden välistä rynnistelyä. Kovaa pikkuiset kyllä juoksevat, kun Subrékin sai jo painella menemään sen kummemmin himmailematta. Ennen kun auto oli edes käynnissä kuului takahäkistä tasainen tuhina.










Viimeistä viikkoa viedään, torstaina ensimmäinen pentu karkaa lopullisesti pentulaatikosta. Aika on mennyt pentujen kanssa niin nopeasti, että tuntuu ihan oudolta, että ne todella ovat jo kohta 8viikkoisia ja valmiita lähtemään omiin koteihinsa. Paljon on pentujen eteen tehty suunnittelu työtä ja sitäkin enemmän käytetty aikaa niiden kanssa oleiluun ja sosiaalistamiseen, jotta ne olisivat mahdollisimman valmiita tulevaisuuden haasteisiin. Aika näyttää millaisia niistä kasvaa, mutta nyt kuten varmasti tulevaisuudessakin olen hurjan ylpeä meidän tyttölaumasta.

Ei kommentteja: