keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Kuulumisia

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt jo pidemmän aikaa. Tässä välillä on ehtinyt paljon tapahtua ja tulla suuria muutoksia meidän elämään.

Suurimpana muutoksena olemme muuttaneet lähemmäs pääkaupunkiseutua ja avasin uuden yrityksen Doggies&Kitties Lemmikkihotellin ja Koirauimalan Porvooseen. Alkuvuosi meni remontti hommissa ja huhtikuussa aukesi ovet ensimmäisille asiakkaille. Uimalan puoli avautuu vasta syksyllä, mutta mukavasti töitä jo riittää hoitokoirien ja kissojen, koulutusten ja trimmausten parissa.

Yritykseen voitte tutustua nettisivujen ja facebookin kautta.

Koirat ovat sopeutuneet muuttoon ja uuteen työympäristöön hyvin. Yksi niitä on kuitenkin nykyään vähemmän. Subré kuoli huhtikuussa pääsiäispyhien aikaan hyvin yllättäen. Tässä alun perin facebookkiin kirjoittamani teksti Subrén viimeisistä päivistä:  Subrélla oli viikonlopun yli öisin oksentelua ja huonoa ruokahalua. Lauantaina se alkoi olla
vetämätön joten kävimme Aistin päivystyksessä, jossa se sai pahoinvointilääkettä ja nesteytyksen. Eläinlääkäri suositteli sisätautilääkärille tähystykseen menoa arkena pitkien pääsiäspyhien jälkeen  kun suolistossa näkyi röntgenissä ja ultrassa paljon kaasua ja massaa, muttei pitänyt tilannetta mitenkään akuuttina kun vierasesineitä ei ollut havaittavissa, vointi oli virkeä ja eikä ollut ulostus vaikeuksia. Subren vointi kohenikin hyvin ja ruoka maistui illalla ja sunnuntaina aamupäivän. Sunnuntai iltana pahoinvointipistoksen teho heikkeni jolloin pulautti yhden oksennuksen, mutta sen jälkeen oli taas normaali. Maanantaina Subré kävi vielä lenkillä ja joi vuohenmaitoa kun ruoka ei maistunut. Yöllä se oksensi kerran ja käytin sen ulkona jossa se rauhallisesti nuuskutteli menemään. Tiistai aamuna heräsin sen oksentaessa verisen sekaista. Se ei jaksanut nousta pediltään, joten lähdimme Tammiston Evidensian päivystykseen. Sinne päästyämme Sub alkoi olla jo shokkissa. Eläinlääkärissä ne saivat Subren voinnin hyvin jo kohentumaan ja kun olimme puhumassa sen jäännistä sinne nesteytykseen ja jatkotutkimuksiin, niin hoitaja huusi eläinlääkärin takahuoneeseen. Pian se tuli takaisin ja pyysi lupaa Subren hätälopetukseen, keuhkot olivat täyttyneet verestä eikä mitään ollut enää tehtävissä. Pääsin hyvästelemään Subren vielä samalla kun sen annettiin lähteä
Tarkkaa syytä eläinlääkäri ei pystynyt sanomaan, sisäelinten pettäminen ja runsas sisäinen verenvuoto tuli kaikille täysin yllätyksenä, eikä sopinut mihinkään taudinkuvaan jota aluksi epäiltiin. Näin ollen Subre lähti avaukseen Eviraan. Vielä emme ole avauksesta tuloksia saaneet (Eviran lupaa tulokset 1-3kk sisällä), joten vielä odottelemme mitä sieltä selviää. Kaipuu on koko laumalla kova ja enkä oikein vieläkään täysin ymmärrä, ettei Subré enään tule kotiin.
                                                         Mog Ur's Mrs Snabb "Subré"
                                                               29.12.2011-23.4.2019

Parhaimmat lähtevät ensimmäisenä. Hyvästi paras ja uskollisin ystäväni, sielun puolikkaani ja suojelijani. Kasvoimme yhdessä, opimme niin paljon yhdessä, olen ikuisesti kiitollinen että olit koirani ja pysyit aina vierelläni. Hyvästi musta varjoni ja kiitos kaikesta, ilman sinua en olisi tässä ja niin toivoin, että olisimme saaneet kohdata vielä monet hetket yhdessä.Koirien treenit ja kilpailut ovat olleet nyt vähän katkolla kun oma yritys, remontti ja muutto ovat syöneet kaiken mahdollisen ajan. Seuraa vaihdoimme Kouvolasta Vantaalle ja edustamme Border agility teamin riveissä. Helmikuussa kävimme Seinäjoella Karita & Flingan kanssa talvireissulla, jossa Vip juoksi ensimmäisen nolla voiton 2lk  ja Flinga nousi nolla voitolla 3lk. Samalla reissulla Tiu ja Vip kävivät pyörähtämässä myös näyttelykehän puolella Kauhavalla. Tiu aloitti näyttelyuransa esiintyen alkuun varsin mallikkaasti, mutta jostain syystä meni ihan lukkoon kun olisi pitänyt kehän ympäri sipsuttaa. Tuomari kovasti pahoitteli, ettei neiti liikkeitään halunnut näyttää ja lennettiin Hyvällä pihalle. Kehän jälkeen se taas kipitti normaalisti. Vip pääsi ekaa kertaa aikuisena näyttelyyn ja esiintyi kuin tottuneempikin kehäkettu, uutena tietona tuli yksi ylimääräinen hammas suussa, mutta se ei onneksi mitään haittaa.

Tiu (Atacamigor Lil Black Infinity) , tuomari Kaisa Metteri-Gold

1v Erittäin hyvä tyyppinen, hyvin feminiininen nuori narttu, jolla hyvän mallinen kallo, hieman kevyt kuono-osa, hyvin asettuneet korvat, niukasti kulmautunut edestä ja takaa saa vielä tiivistyä kyynerpäistä. Hyvän mallinen rintakehä, hyvin siro luusto, pyöristää tänään voimakkaasti ylälinjaa ja liike jää rungon alle. Tarvitsee lisää itsevarmuutta esiintyäkseen.
Jun H
Vip (Hyberhyber Uhkarohkea Unelma) , tuomari Maija Lehtonen
3v aavistuksen raajakas kokonaisuus, keskivahva luusto, hyvä pään malli, kookkaat korvat, silmissä pyöreyttä, toivoisin silmiä tummemmaksi. Oikea purenta, vasemmalla ylhäällä 2x P1. Riittävä kaula, hyvä ylälinja, hieman matalarintakehä. Riittävät kulmaukset, kevyt sivuliike, hieman huolimaton edestä. Miellyttävä käytös ja hyvä karva
AVO ERI 2S-pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet varsin mallikelpoisesti. Kitty kiersi monta näyttelyä saaden kaikista  ROP & KP:n ja Rokka kävi hakemassa VSP:n ja KP:n häviten siskolleen ROP kehän. Kakarat ovat varsin vauhdikkaita, joten viime viikonloppuna yhdessä Ren emänsä kanssa pennuista Neera, Rokka ja Gya suuntasivat RotuRaceen koirien juoksukilpailuun. Hienosti porukka pinkoi kovatasoisessa kilpailussa joukkueen sijalle 3/29. c. Tanja Hunnikko


Blogin puoli todennäköisesti jälleen vilkastuu. Flinga aloitti kauan odotetut juoksut ja astutus onnistui ensimmäisen kerran eilen. Joten piakkoin tulossa lisätietoa pentueesta :) 
Ei kommentteja: