keskiviikko 20. elokuuta 2014

Agilityn taikaa

Me ollaan kesätaukoilua lopeteltu ja potkaistu agilitykausi jälleen käyntiin. Tietenkään sitä ei kannata aloittaa treenaamalla vaan suoraan vaan kipiteltiin Secin kanssa Tuusulaan kisoihin. Tarkoitus oli kyllä ehtiä vähän treeniä ottaa alle, mutta hupsis vaan kisapäivä koittikin yllättävän aikaisin eteen.



No sitäkin innokkaammin käveltiin lähtöviivalle katsomaan mitä rata tuo tullessaan. Alkuun oli hyppyrata, jonka kolmannen esteen kohdalla pohdin, että hitsi kun koira meneekin kovaa, mutta sitten päästiin tahtiin kiinni ja homma lähti sujumaan, kaarrokset tehtiin hyvin pitkästi ja niin lennettiin maaliin nollalla. Aika ei ollut kovin juhlittava, mutta nolla mikä nolla -8,88 etenemällä 4,36m/s sija 6.Meillä oli aika äärimmäisen kivaa yhdessä ja fiilis mitä parhain, kauneus virheistä huolimatta rata oli todella kiva. Sitten olikin kaksi agilityä, tuplaa kun haettiin niin piti tietenkin tehdä typerä keppivirhe oikein painostamalla koira väärään paikkaan ja hylky A:lle palauttamisesta seuraavaa rataa varten. Kolmannella radalla lennettiin puomin alastulo kontakti kauniisti jättämättä mitään tulkinnan varaa kosketuksesta ja sitten yhdestä hypystä ohi. Mutta eipä se mitään todella kiva kesäpäivä ja vietettiin laatuaikaa ihan kahdestaan.



No kisaamista jatkettiin sitten Kouvolan omissa kisoissa. Seci pääsi päiväksi töihin mukaan ja käytiin pikapyörähdys päivätauon aikaan kisaamassa. Nyt oltiin sentään käyty yksi päivä kontaktit ottamassa treeninä, joten luotto oli koiraan kohdillaan niidenkin osalta. Ensimmäisellä radalla jäin itse hidastelemaan kepeille enkä ottanut tarvittavaa etumatkaa ja sittenhän se kosahti väärinpäin tehtyyn hyppyyn, muuten rata oli kiva ja sujuvaa menoa. Toinen rata oli profiililtaan hieman hankalan tuntuinen varsinkin hyvin vaikea keppikulma tuotti päänvaivaa. Siinä tultiin parin esteen suoraa kohti keppien puoliväliä. Päätin ennen rataa, että Seci saa vapaasti hakea kepit, enkä tee muuta kuin jarruta sitä suoralla kääntymään pituudelta kepeille ja sitten annan vain riittävästi työskentelytilaa. Ja tämähän toimi oikein mainiosti ja maaliin tykiteltiin nollalla -9,10. Tuloksissa pomppattiin reiluun johtoon ja sitten alkoikin jännitys odotella meneekö kukaan ohi. Kerrankin oli meidänkin vuoro ja niin se voitto napsahti lähes 2 sekunnin turvin toiseen sijaan ja samalla myös sert-A. Aika hurjan taitava pikku prinsessa.

Ei kommentteja: