torstai 7. huhtikuuta 2016

Maailman valloitus alkakoon

 
 
Pojat maanantaina: Täsmä, Vip, Merlin
Viimeinen pari viikkoa on mennyt hujauksessa, kiirettä on pitänyt ja vähän kaikki hommat päässeet kasaantumaan, joten on saanut juosta tuli hännän alla. Tästä syystä pentujen kuulumisetkin ovat olleet tauolla. Tällä hetkellä jaloissa pyörii vielä kaksi mustaa poikaa Vip & Täsmä.Päivitykset ovat näköjään jääneet 6vko korville, joten aloitetaanpas sieltä. 6vko synttäripäivän kunniaksi pennut pääsivät matkalle Helsinkiin. Autoilu oli jo tuttua puuhaa, joten matka meni varsin rattoisasti. Ensimmäisenä osoitteena oli UPK:n arkisto ja ensin hallituksen kokous, jonka jälkeen kevät kokous. Pennut pääsivät tonkimaan arkiston pölyt mukaansa ja moneen syliin rapsuteltavaksi. Kokouksen jälkeen matkattiinkin sitten Ojankoon, jossa tapasimme (Pikku Likka) Hillan &(Viuhti) Vivan uudet omistajat sekä P-pentueen Renin ihmisineen. Pentuja palelsi kovasti tuulessa ja märässä, joten pääosin ne viihtyivät lämpimissä syleissä. Reniä jaksoi pienet karvapallo kovasti ihmetyttää, mutta vallan nätisti se kohteli pieniä. Kotimatkalla boxista kuului tasainen tuhina, sen verran rankka reissu pienille otuksille.


c. Oona Mäki


Maanantaina pentuset pakattiin jälleen autoon ja tällä kertaa suunnattiin eläinlääkärin tarkastukseen. Hetki saatiin odotella aulassa ja protestointi boxista oli sen mukaista. Tarkastuksesta kaikki selvisivät puhtain paperein sirujen kera. Viikko vietettiin paljon ulkoillen pääsiäishulinoiden keskellä.
Vip & Merlin
Källi & Viva

Seuraavana viikonloppuna kolahti mittariin 7vko. Itse lähdin lauantaiksi Imatra Kv:seen esittämään dogo argentinoja ja äitini pääsi pentu vahdiksi päivän ajaksi. Päivän päätteeksi Wics hyppäsi onnellisena omaan autoonsa ja lähti omaan kotiinsa. Wics alkoi olla jo hyvin tylsistynyt pentuarkeen ja pentuihin, joten oli enemmän kuin tyytyväinen päästessään kotiin. Pennutkaan eivät emäänsä ikävöineet, kun olivat jo jo adoptoituna the äitikoira Subrén pennuiksi. Sub rakastaa pentuja ja antoi kyllä kaikkensa myös näille pennuille. Siinä missä Wics iltaisin painatti häkkiin nukkumaan ja vietti aikansa sohvalla turvassa, Sub nukkui pentujen kanssa, leikitti ja nautti niiden hoitamisesta.

 


 

 

 


 

 

Seuraava viikko olikin sitten varsinaisen kiireinen. Pääsiäinen toi työkiireet, ison kouluprojektin palautus ja hups pennutkin lähtevät maailmalle, kaiken keskellä ei siihen edes osannut liiemmin varautua. Torstaina käytiin vielä Kausalassa moikkaamassa Wics äippä ja tulostelemassa paperit pentujen luovutusta varten. Wics oli mitä järkyttynen kun riiviö lauma pinkaisi boxista sen kotiin, mutta antoi sitten pennuille lähtö imaisut maitoa.


Ja niin alkoi pennut yksi toisensa jälkeen lähtemään kohti omia kotejaan. Ensimmäisenä lähti Hyberhyber Uskomatonta mutta totta "Källi" (Teho). Källi muutti tuohon 1km päähän ystävälleni, joten tulee pyörimään meidän porukan mukana usein. Källin tulevaisuuden suunnitelmat ovat toko, rallytoko, pk-jälki ja näyttelyt, ehkä mahdollisesti kasvattaja pöllii sen joskus agilitynkin pariin.

Toisena lähti toisena syntynytkin Hyberhyber Unelma Onnesta "Viima". Viima lähti Sastamalaan kahden beauceronen kaveriksi maalaiskoiraksi. Viiman tulevaisuuden suunnitelmat ovat  agilityssä sekä mahdollisesti myös muissa lajeissa ja näyttelykehässä pyörähtelyssä.


Kolmas lähtijä oli porukan pienin Hyberhyber Usko Unelmiin "Hilla" (Pikku Likka), joka painoi 8vko huimat 1695g. Aika näyttää jääkö siitä ihan minimudi, vai päättääkö pieni ja varsin pippurinen neiti humahtaa jossain vaiheessa enemmänkin kokoa. Hilla muutti Helsinkiin ja suunnitelmissa on agility ja muut puuhastelut.

Neljäntenä vein itse Helsinkiin sijoituskotiin Hyberhyber Unelmista totta "Viva" (Viuhti). Viva pääsi ranskis Kaapon kaveriksi tai kauhuksi, sen verran neiti on vanhusta jo nyt pompotellut mielensä mukaan. Vivan suunnitelmissa on ainakin agility ja intoa löytyy myös kokeilla kaikkia muita lajeja.


Samalla reissulla loppu porukka pääsi myös Helsinkiin reissuun. Ensimmäiseksi kävimme valtaamassa Vivan kämpän ja kiusaamassa Kaapoa. Erityisesti Vip oli haltioissaan siskonsa sängystä, ensin se piti tappaa ja sitten hetken päästä sammua selälleen jalat kohti taivasta. Kun pennut olivat saaneet lelukorin sisällön räjäytetyksi pitkin kämppää ja sammuneet yhteen kasaan oli helppoa noukkia pojat jatkamaan matkaa. Pentujen päiväunien aikana kävin tapaamassa P-pentueen Mitraa, josta suuntasin sitten lenkille samaisen pentueen Flingan kanssa. Pennut pääsivät lenkin ajaksi Karitan kämppää tutkiskelemaan. Samalla pennut tapasivat myös borderterrierit Maxin & Rickyn.

Sitten elettiinkin pari päivää kolmen pentusen kera ja pennut pääsivät lopullisesti osaksi lauman arkea, eli pääsivät lähes kaikille lenkeille mukaan, treeneihin ja töissäkin pyörähtivät eilen matkassa. Joten sunnuntai aamuna ne lähtivät mukaan myös Kantoluodon tottis seminaariin. Vielä ei ihan ikä tai taidot riittäneet osallistumaan, mutta siitä huolimatta rapsuttelijoita riitti ja pennut näkivät jälleen kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Tiistaina lähdettiinkin sitten päiväksi kouluun, joka koirien osalta meni aikalailla autossa torkkuen. Koulupäivän jälkeen ajeltiinkin sitten pudottamaan merle poika matkasta Asikkalaan. Hyberhyber Uskomaton Yllätys "?" Pennut pääsivät jälleen uuteen paikkaan riehumaan ja tapasivat monta uutta ihmistä, mutta kaikista jännintä oli kuitenkin eläimet. Heti pihalla kiljuivat hanhet aitauksessaan, sisällä ihmeteltiin kissaa ja lopuksi käytiin kierroksella vielä moikkaamassa lehmät, hevoset, kanat ja lampaat. Siinä riittää pennulle työnsarkaa vanhempana, paimennuksen ja yleistilakoiran tehtävien lisäksi suunnitelmissa on ainakin agility.

Tällä hetkellä kotona pyöriikin enään vain vallan vauhdikas kaksikko Vip & Täsmä, joka lähtee sunnuntaina kohti Kotkaa ja omaa perhettään. Källin tavoin Täsmä lähtee valloittamaan belgin kokoista koloa. Hyberhyber Uskollinen Ystävä toivottavasti täyttää nimensä lupauksen.

 
Täsmä


Ja pitkän pohdinnan ja pöyrittelyn jälkeen Hyberhyber Uhkarohkea Unelma "Vip" päätti jäädä kotiin kasvamaan. Fiksu kasvattaja jättää pentueen hassuimman näköisen, kevyen ja narttumaisen uroksen kotiin, mutta eipä tässä ole järkipäätöksiä ennenkään tehty. Vipille on suuret toiveet agility tykkinä ja ei se voi oikein monelta muultakaan lajilta välttyä tässä taloudessa.

 Ennen kun hautaan mittanauhan ja puntarin seuraavaksi puoleksi vuodeksi mielenrauhaani Vipin tulevasta koosta vaalien, pentujen 6vko & 7vko painot. 8vko painot hukkuivat, mutta pienin oli Hilla 1695g ja suurin Källi 2840g muut sieltä väliltä.

6vko
Täsmä: 1847g
Merlin: 1708g
Pikku Likka: 1304g
Viima: 1552g
Viuhti: 1784g
Teho: 2184g
Vip: 1855g

7vko
Täsmä:2151g
Merlin: 2023g
Pikku Likka: 1493g
Viima: 1906g
Viuhti: 2136g
Teho: 2563g
Vip: 2234g


Kuvia tulee lisää kunhan ehdin niitä käsitellä, nyt vähän otoksia mitä on ollut nopea nappaista sellaisenaan kansiosta :)

Ei kommentteja: