torstai 6. lokakuuta 2011

Haukkuvan lampaan vinkuvat possu pennut

Monet agilityihmiset ovat kyselleet Secin pentua nähtyään neidin menoa, nyt niitä olisi sitten tarjolla. En kyllä lupaa että noista agilitykoiria tulee, mutta pieniksi ne jäävät. Väreinä löytyy kaunis vaaleanpunainen, hieman tummemman vaaleanpunainen ja riista. Eivät hauku, vain vinkuvat kun keskeltä painaa, ulkonäöltään muistuttavat possuja, luonteesta ei puhuta.

Huoh. Nyt sitten mennään jo valeraskaus aikaa, Seci on jo parin päivän ajan leikkinyt todella paljon possuleluilla. En siihen ennen eilistä kiinnittänyt suurempaa huomiota, mutta kun illalla Seci haki olohuoneesta omaan sänkyynsä viisi vinkupossupehmolelua, teki kaikille tapporavistuksen (siis miten loistavaa pentujen hoitoa) ja järjestelmällisesti vinkkutteli hetken jokaista lelua, jonka jälkeen laittoi pennut nukkumaan. Kohta Seci taas tökki leluja ja nuoleskeli niitä. Aamu alkoi taas tapporavistuksista ja tasapuolisesti jaetusta vinkutus ajasta. No kun koira aloittaa kuuden aikaan vinkuttamaan leluja sen omistajan yrittäessä vieressä nukkua, voi koira olla aivan varma, että lelut lähtevät takavarikkoon. No niin pennut joutuivat pöydälle, pari kertaa Seci on niitä pöllinyt ja nyt ne ovat paremmassa jemmassa. Jo pieni aika ilman pentuja, on saanut Seciä piristymään ja neiti on ollut jo hieman enemmän oma itsensä. Toivottavasti tämä nyt menisi ohi.

Tänään kävimme agilitaamassa aiheena juokseminen kera parin tiukemman kohdan. Tarkoituksena oli vain saada kivat ja vauhdikkaat treenit kisojen pohjalle.1-5 juoksin ulkoreunaa pitkin, 5 sylkkärillä ,josta käskyllä Seci takaakierrolle. Mistä se on oppinut noin käskyjen varaiseksi? Odotan innolla että saadaan nuo käskyjen varaiset kaarrokset vielä joku päivä kasaan. Kepeille vain vein välittämättä putkesta, ja tämä tuntui toimivan. 8 peruutus ja haltuunottoa, josta 9 sylkkärillä takaakierrolle, 11 takaaleikkaus, putkijarrutuskin olisi ollut ihan hyvä,mutta jäi nyt tekemättä... Eka kierros meni asenteelle, olen äitikoira enkä voi kääntyä kunnolla, mutta siisti rata silti. Sitten autoon hetkeksi huutamaan ja johan löytyi taas raivoikkaasti työskentelevä Seci, ihanaa mennä pitkästä aikaa tuon kanssa kunnolla. Ehkei sitä mudi narttu ajatusta heitetäkkään roskakoriin, tuo oli taas niin hieno, ja toivottavasti nyt pysyvästi.

Ei kommentteja: