sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Taitotytöt

On se kun laitetaan ikkunan eteen juuri mudille sopiva katselutasanne, ja sitten sanotaan ettei sille saisi loikata.Nyt on koulu kiireet hellittäneet, ja toivottavasti kohta voisi vuodeksi unohtaa kaikki opiskelut välivuoden merkeissä.
Icaroz 9vko & Subré

Viime maanantaina kävin Orimattilasta hakemassa mudeille uutta ruokaa. Miialta mukaan tuli 10kg Vom:ia. Nyt on menty viikko niin, että aamulla nappulaa ja illalla tuota tuoreruokaa. Niin Seci kun Subrékin rakastaa uutta ruokaa ja tulevat kylläisiksi. Varmaankin jossain vaiheessa lopetan kokonaan nappulan ja siirrytään kokonaan raakaruuan pariin.

Villakoiran pentujen ja kommondorin halailun jälkeen lähdin ajamaan kohti P-haun hallia. Subré pääsi elämänsä toisiin möllikisoihin. Sub kilpaili medimölleissä ensin kilpailustartin ja sitten toisella kierroksella harjoituslähdön. Otin Subrén minien aikaan jo odottelemaan vuoroaan, mikä kuumensi jo valmiiksi kuumaa neitiä hurjasti. Radalla neiti olikin hyvin hyvin kuumana, ja ohjauksen pitikin olla varmistelua enkä ihan kunnolla uskaltanut itse juosta. Puomilla pieni rypeminen ja liukastelu, mutta Sub pysyi puomilla ja keräsi hyvin itsensä vauhdista tasapainoon.  Ja kotiin tuomisina oli medi möllien voitto. Taitava pikku neiti.

Harjoituskierroksella alkoikin sitten olla hieman liiankin kuuma otus käsissä. Lähdöstä karkasi ennen lupaa käden heilautuksesta ja samalla rynnisti väärään putken päähän. Radalla keskityttiin tekemään kunnon kontaktit, vaikka juoksenkin itse ohi. Ja tavoitteessa onnistuttiin hyvin, muu rata olikin hieman sähläystä vaikkei lisää virheitä tullutkaan. Nyt pitää selvästi harjoitella paljon oman vuoron odotusta ja käydä epiksissä vieraissa paikoissa, että saataisiin homma toimimaan ja kilpailurutiinit kasaan ennen kun heinäkuun alussa koittaa viralliset kilpailut.

Keskiviikkona omat tytöt olivat mukana kun olin vetämässä treenejä. Ennen treenejä lyhyitä tekniikkapätkiä ja kontakteja. Päivän treenirata olikin sen verran mielenkiintoinen, että pitihän sitä jäädä vielä treenien jälkeen omien kanssa testailemaan. Seci oli oikein terässä ja tehtiin nopeaa ja hienoa rataa, joka pysyi hyvin kasassa. Subré kävi hyvin kuumana autossa odottelun jälkeen ja tarkoituksella hetsasin vielä vähän lisää vettä myllyyn, päätavoite oli harjoitellakin todella kovilla kierroksilla tekemistä. Tästä syystä tehtiin alkuun vain 10 ja palkka, sitten loppu 10 ja palkka, jolloin homma ei päässyt hajoamaan. Lopuksi koko rata vielä kasaan. On se helppoa hyvin koirien kanssa, ei voi kyllä muuta sanoa.

Lauantaina olikin sitten viimeinen tokokurssi kerta maailmanmestareiden opissa. Teemana kurssilla on ollut VOI/EVL liikkeet, alunperin osallistujana piti olla Subré Secin tokotauon takia, mutta sitten loppujen lopuksi Seci pääsikin kurssilaiseksi. Secin kanssa keskityttiin kurssilla pääasiassa paineistumiseen ja fiilikseen. Saatiin hyviä vinkkejä, ja varsin pätevä huomio oli, että palkkaan Seciä passiivisuudesta. Sitä saa mistä palkkaa, en olekkaan ennen ajatellutkaan missä vaiheessa Secin palkkaan. Nyt sitten ensin vapautus ja koira aktiiviseksi ja sitten palkka. Tänään treenailtiin jo pihalla samaa ja kappas vaan kun se oikeasti lähti toimimaan. Subrénkin seuraaminen lelupalkalla oli oikein pätevä ja pysyi kasassa.

Kurssi loppui hienosti tunnariin, jonka Seci teki ensimmäistä kertaa täysin kilpailunomaisesti käskytettynä. Oli kyllä jännää, mutta niin Seci vaan nuuskutteli ja toi oman. En turhaan sanonut, että Seci osaa tuoda oman, mutta tunnarikapulan pito on ongelma. Ja niinhän se nytkin roikui kahden hampaan varassa. No mutta löytyi siihenkin ratkaisuehdotuksia ja nyt treenataanikin tunnariagilityä, jos pitokin paranisi.

Kun tunnari meni niin hyvin jäi aikaa jutella Elinan kanssa vielä Subrén kapulan puru ongelmasta. Juttua jatkettiin vielä Katrin kanssa perään ja katsotiin missä pisteessä Subrén nouto tällä hetkellä on. Nyt sitten tehdään kuukauden kuuri pitoja eikä minkäänlaista pureskelua sallita. Ja testata voi osaako koira pidon oikeasti nakilla, jos osaa se ei syö sitä vaan pitää nätisti suussa. Jotenkin musta tuntuu, ettei Subrésta ole ikinä tähän vaan saan kaivaa ne nakin murut monta monta monta kertaa sen kitusista ilman että se silti oppii.

Ei kommentteja: