maanantai 12. toukokuuta 2014

Ajantappo päivitys

Pääsykoe kirjalta pakoon päivättämään blogia, kuulostaapas taas hienolta, mutta hyvä ottaa vähän väliaikaa lukemisesta, eikä blogikaan jää ihan niin kovasti laahaamaan perässä. Reilu viikko on vietetty kaverin kahta corgia ja sakemanni vetskua hoidellen Kuusankoskella. Subré pyöri osan aikaa mukana ja taas kerran pääsin toteamaan tuon otuksen loistavaa sopeutumiskykyä kun neiti kotiutui hetkessä ja sujahti corgien seuraan ongelmitta ja ettei niiden säheltämiseen saa lähteä kuumumaan. Nopeasti maalaistollo oppi myös, että toiset koirat ja ihmiset ohitetaan sivulla seuraten ja hakeutui loppuviikosta jo itse vapaanakin vierelle häntä tuhannesti vispaten.

Rakkautta, hulluutta, draivii <3
 Viime viikonloppuna kävin Secin kanssa kisaamassa Kotkassa agilityä. Kouvolassa aamulla paistoi aurinko, mutta Kotkassa ilma oli hieman ällöttävän viileä ja ajoittain tihkuinen. Flink hoidokki pääsi mukaan hengailemaan, josta oli oikein onnellinen uskoessaan kaikkien ihmisten ja koirien tulleen katsomaan häntä. Ensimmäiseksi oli vuorossa agilityrata, mikä oli oikein kivan oloinen takaakierto takaakierto ja pari takaakiertoa lisää rata. Heti alkuun Seci tuli puomilta vinosti läpi mistä vitonen, pientä pelastelua pari estettä, jonka jälkeen sain rytmistä kiinni. Loppupuolella kuitenkin A:sta vauhdilla läpi ja sen jälkeen rynnistys väärällä hypylle josta hylky. Seuraavanakin oli agiltyrata, joka oli yhtä putken jälkeen koiran hukkausta lukuunottamatta kivaa menoa, tietenkin hukkauksen aikaan yksi ylimääräinen hyppy, mutta muuten rata ja kontaktit toimivat hyvin. Hyppäri oli viimeisenä ja maaliin tultiin nolla ajatuksella, mutta sitten räikeästä jarrutus tahdin muutoksesta oli käsi noussut välistä vetoon tullessa.


Hoitokoira: Kotti 14 saksanpaimenkoira, corgit Tsäpä & Flink


Subré & Flink metsälenkillä

Tiistaina päästiinkin taas agilitaamaan, tällä kertaa unkarilaisen oppiin kun Zsofi Biro tuli kouvolaan kouluttamaan. Samalla tavattiin hänen nuori ihastuttava mudi  Köves-bérci Betyár Falat "Kaija", joka on tuon tuontipentu Madon serkku. Rata oli persjättöjen luvattu maa, ja sai juosta oikein urakalla. Viisaana olin vielä tietenkin molemmat tytöt tökännyt koulutukseen, joten loppussa alkoi olla jo aika tuskaisaa kuumassa kasvihuoneessa juoksentelu.






















Ei kommentteja: