tiistai 20. tammikuuta 2015

Lauman uusin jäsen

Subré & Wics
Viime viikko meni Unkarissa reissaillessa, tällä kertaa enemmän turisipainoitteisesti, mutta oli kyllä kiva käydä eläintarhassa ja kylpylässä, eikä shoppailukaan tylsää ollut, joten aika meni mitä mukavimmin.Tämä matka oli jatkoa viime vuotena käydylle Madon haku reissulle, silloin kirjoitin näin: "Sitten jatkettiinkiin matkaa kohti kennel Kormosvári-Hajtón tutustumaan Mária Román Istvánnén kasvatustyöhön, jota hän esitteli kuvin ja kertoen taustoja. Kotonaan hänellä oli kolme mudi narttua, yksi veteraani, aikuinen narttu ja sen vuoden ikäinen narttu pentu, jonka olisin mielelläni kaapannut mukaani. Aivan ihastuttava rakenteeltaan tasapainoinen, pieni kokoinen, kevyt narttu, jolla oli ehdottomasti yksi parhaista etuosista reissulla tapaamistani koirista (joskin vielä hieman kevyt, mutta iän huomioon ottaen)  ja tietenkin rakkautta lisäsi kun se istui koko viereilun sylissäni rapsuteltavana. Sen emä oli selvästi lauman pomo ja hyvin täpäkkä koira, kaunis rakenteeltaan ja ilmeeltään. Myös 14v veteraani narttu säväytti erinomaisella kunnollaan, tuo narttu onkin täyssisko niin Subrén kuin Madonkin takaa tulevalle Kormosvári-Hajtó Ciripille.  "

Nyt hyvin surullisen onnettomuuden seurauksena Kormosvári-Hajtón kasvattaja kuoli, joten sain yllättävän mahdollisuuden saada tuo suuresti ihastuttanut nuori mudi narttu uuteen kotiin tänne Suomeen. Hetkeäkään pohtimatta ilmoitin, että neidille löytyy koti meidän luota ja niin alkoi syksystä asti kestänyt projekti, jonka seurauksena Kormósvari-Hajtó Virgonc, eli meidän kesken tuttavallisesti "Wics" muutti luoksemme perjantaina. Wics on musta, pienellä valkoisella rintalaikulla varustettu  kippurahäntäinen n. 40cm 2,5v narttu. Wics on läpäissyt Unkarissa breeding testin erinomaisin arvioin ja toiveestani sille tehtiin terveystutkimukset polvet 0/0 ja lonkka&kyynäristä odotellaan vielä virallisia tuloksia, mutta kuvissa näyttivät oikein hyviltä eläinlääkärin mukaan. Wicsillä on Unkarissa seitsemän n. 4kk ikäistä pentua Köves-Bérci Betyár Eszesin kanssa ( Kormosvári-Hajtó B)
Wics on sujahtanut laumaamme aivan ihmeen mutkattomasti, kaikki koiramme ottivat sen ilolla vastaan eikä ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia. Hieman alkuun on vielä ollut kaikki uutta ja jännää, mutta reippaasti neiti uskaltaa kaikkeen tutustua. Ihmisiä Wics rakastaa ja on hyvin huomionhakuinen sohvalla rentoutumista rakastava prinsessa ja ulkona se intoutuu pienellä yllytyksellä leikkiin muiden koirien kanssa. Mudi hepuleita se jaksaa kyllä aina ihmetelle, mutta ehkä se nekin kohta oppii meidän muilta mudeilta.

Kuvia:
 
Seci & Wics


Pari Unkarissa otettua kuvaa, joissa Wics odottaa pentuja: 

Ei kommentteja: