tiistai 6. tammikuuta 2015

Pentuset maailmalla

 
 
Kotte & Annie
Ja niin koitti päivä, että kaikki pentuset ovat lähteneet pentulaatikosta. Flinga viimeisenä eilen lähti kohti Helsinkiä täältä meitä viihdyttämästä. Viime viikot ovatkin menneet niin kiireellä ja aikataulujen sumplinnalla läpi, ettei ole tännekään ehtinyt sen kummemmin mitään päivitellä, joten nyt sitten enemmän tietoja pikkuisten nykyisistä elämistä.

Ensimmäisenä maailmalle karkasi Hyberhyber Parhaista parhain, joka oli siihen saakka kulkenut nimellä Merle. Pikkuisesta kirjavasta otuksesta tuli Kotte (=käpy) ja innolla  häntä selällä tapansa mukaan se lähti Annien mukaan. He asustavat nyt alustavasti syksyyn saakka Imatralla ja sitten palaavat Annien kotimaahan Ruotsiin. Annien äiti kasvattaa käyttöbelgejä, joten Ruotsissa Kottea odottaa monta vauhdikasta kaveria.  Kotten tulevaisuuden suunnitelmissa ovat pk lajit ja ehkä heidät saa joskus näyttelyihinkin houkuteltua.

Seuraavaksi hakemaan tultiin Hyberhyber Puhuria "Ren", joka lähti sijoitukseen Oonalle mudi Oran kauhuksi. Ren lähti Vantaalle ja "isosiskonsa" tavoin harrastuksiin tulee kuulumaan agility, toko, rallytoko, pk-lajit ja paimennustakin olisi tarkoitus päästä kokeilemaan. Näyttelyihin Ren tulee kulkemaan minun mukana. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja terveys on kunnossa, Ren tulee tekemään meille pennut n. 3-4 vuotiaana.


Oona & Ren ja Iina & Mitra


Samalla kyydillä tultiin hakemaan myös Hyberhyber Pikku Mustaa, pieni ja hyvin pippurinen neiti sai nimekseen Mitra ja se lähti myöskin Vantaalle westie Vivan kaveriksi Iinalle, jolle pentu oli monien vuosien mudista haaveilun tulos. Mitran tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu agility, toko, näyttelyt ja kaikkea muutakin on tarkoitus päästä kokeilemaan.Seuraavana päivänäkin väki väheni, tällä kertaa oli Nanan
Hyberhyber Parasta just nyt vuoro lähteä omaan kotiin. 
Katja & Nana

Nana lähti Katjan mukaan agilitykoiraksi Lahteen,
jossa pentua odotti länderit Koko & Sisi
ja borderi Milo sekä muu perhe.
Sitten tultiinkin siihen saakka Kipinänä kulkenutta pentua katsomaan ja parin tunnin käynnin päätteeksi Hyberhyber  Pannacotta lähti Johannan ja Nikken mukaan Hyvinkäälle, jossa yllätysjoulu pakettia odotti innolla mudi Kajo. Kipinästä tuli tämän muuton myötä Kina, ja rauhallisesta neidistä on kehkeytynyt varsin vauhdikas neiti. Tulevaisuuden suunnitelmissa Kinalla on näyttelyt, agility, toko ja kaikkea muutakin innolla kokeillaan. Kuva heistä unohtui ottaa, joten tulee myöhemmin.

Sitten hiljenikin hetkeksi, kun jäi vain Flinga jäljelle. Hetki pennulla meni ihmetellessä, mutta sitten olikin vauhtia niin paljon, että täytti kyllä nopeasti pentujen lähdön täyttämän hiljaisuus aukon nopeasti. Tähän samaan aikaan osui työpaikan sesonkikiireet ja aika oli kyllä hyvin vähissä kun ravasi töiden ja pennun väsytyksen väliä. Joten eilen kun Flingakin  lähti maailmalle ilta meni kyllä pitkästä aikaa ihan sohvalla maaten tekemättä yhtään mitään. Ja Subré oli aivan samaa mieltä kun tassut kohti taivasta on kohta vuorokauden nukkunut onnellisena sohvalla kun kukaan ei ole roikkumassa korvassa. Icu leikkisetä sen sijaan kaipaa pentuja hurjasti, mutta kyllä sekin tottuu ettei koko ajan ole joku leikkimässä.
 

 

 
Karita & Flinga
Viimeisenä pentuna siis maailmalle lähti pentu, jolla virallinen nimi on ollut jo suunnilleen 3 vuotta valmiina. Flinga lähti täydentämään pääkaupunki seudun tehokolmikon kokonaiseksi muuttamalla Helsinkiin, aivan lähelle Vantaan rajaa. Flinga meni Subrén yhdelle lempi-ihmisistä eli Karitalle, jonka borderit Max ja Ricky kauhukseen saivat nyt oman mudin jolta maastoutua sen riehaantuessa. Flingasta on toiveissa agility koira ja varmasti muutakin tulee kuulumaan harrastuksiin. Meidän mukana Flinga pääsee myös näyttelyyn. Myös Flingalle on pentuesuunnitelmia, joten mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan tulee se joskus tekemään pentueen meille.


Kaikki pennut ovat olleet uusissa kodeissaan hyvin reippaita, rohkeita ja avoimia pentuja, jotka ovat jaksaneet riehua ja tuoda hyvin paljon vauhtia lisää omistajiensa elämään. Reniä ehdimmekin jo tavata mudien agivalmennuksessa joulukuussa, ja pikkuinen meni ihan sekaisin minun nähdessään, joten hyvin muisti vielä kasvattajansa. Uusi vuosi kaikilla pentusilla meni hienosti, eikä kukaan pelännyt raketteja tai liiemmin paukkeesta välittänyt. Nyt jäädään innolla seurailemaan pentujen kehitystä ja katsomaan mitä niistä tulevaisuudessa kehkeytyy.

Ren Ojankossa mudien agivalmennuksessa
Ren & Flinga Ojankossa mudien agivalmennuksessa
Ren ja Flinga Ojankossa mudien agivalmennuksessa
Ei kommentteja: