sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Mudi pentuja

Tarkimmat blogin seuraajat ovat ehkäpä huomanneet jo aikaisemmin päivittyneet pentuesuunnitelmat Wicsille ensin keväälle. Urosta etsimme pitkin maailmaan yhdessä Vikin (unkarilainen mudi kasvattaja Köves-Bércy Betyár) kanssa ja lopulta löysimme varsin kriteereihin sopivan Unkarista. Nyt sitten vaan odotellaan juoksujen alkua ja Unkarin reissua :)

Pentu suunnitelmia keväälle 2016 

Mudi pentue suunnitelmia alkukeväälle 2016. Wics astutetaan seuraavista juoksuista (tod. näk. marraskuussa) unkarilaisella työkoirana toimivalla Zuzmólla. Pentueeseen on odotettavissa mustia ja blue merlejä pentuja pitkä ja töpöhäntäisinä.


Emä: Kormosvári-Hajtó Virgonc "Wics"
Väri: musta
Koko: 41cm
Tervetulokset:Lonkat/HD: B/B (Suomi -15)
Kyynäreet/ED: 0/0 ( Unkari -14)
Polvet: 0/0 (Unkari -14)
Silmät: Terveet (Suomi -15)
Tulokset:
Näyttelyt: ROP & SERT
Jalostustarkastettu Unkarissa.
Isä: Királytanyai Zuzmó
Väri: Blue merle
Häntä: Töpö
Koko: 40-41cm

Terveystulokset:
Lonkat:HD: B/B
Kyynäreet/ED: 0/0 (A)
Patella: Terve/ Free

Tulokset:
Jalostustarkastus
Unkarilainen luonnetesti: Erinomainen, laukausvarma
Paimennustaipumustesti


Wics
Wics on tammikuussa 2015 Suomeen muuttanut narttu, joka nykyään asustaa äitini koirana. Wics tuttavallisesti Viipotinta kuvaa parhaiten sana  kiltti, se on hyvin helppo koira niin arjessa kuin harrastuksissakin.

Wics tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen, rakastaa ihmisiä ja läheisyyttä eikä omaa oikeastaan minkäänlaista terävyyttä tai aggressiota. Wics on hyvin tasapainoisen rauhallinen ja säilyttää toimintakykynsä hyvin eri tilanteissa.  Rauhallisuudesta huolimatta Wicsistä löytyy tarvittaessa hyvinkin paljon vauhtia, täpäkkyyttä ja poweria sekä hyvin viisas kujeileva paimenkoira, jolla on pilkettä silmäkulmassa keksiä mitä ihmeellisimpiä tempauksia.
Wicsillä on suuri laumavietti ja miellyttämisen halu, joten sen "arki"kouluttaminen on ollut varsin helppoa kuten myös vapaana pito.
 Wics on ohjaaja pehmeä, mutta hyvin helposti motivoitavissa ja innokas oppimaan sekä työskentelemään ihmisen kanssa. Wics on aloittanut treenailemaan agilityä ja tokoa.Wicsillä on Unkarissa yksi pentue, Kormosvári- Hajtó B (4 urosta + 2 narttua) , jotka ovat nyt vuoden ikäisiä. Kaikki pennut vaikuttaisivat olevan pieni kokoisia ja kehittyneet niin luonteen kuin ulkomuodonkin puolesta varsin lupaavasti.
ZuzmóZuzmó on unkarilainen nautakarjatilan työkoira, joka vastasi kaikin puolin sitä mitkä kriteerit luonteen puolesta pentueen isälle olin asettanut. Zuzmó on hyvin itsevarma, tasapainoinen, sosiaalinen, avoin, rohkea, taistelutahtoinen ja työssään periksi antamaton uros, jossa on paljon voimaa ja vauhtia.

Zuzmó on kaikin puolin terve, kaunis rakenteinen koira, joka on läpäissyt erinomaisesti niin jalostustarkastuksen, luonnetestin kun paimennustaipumustestin (paimentaa hyvin niin nautakarjaa kuin lampaita). Zuzmón lähisuvussa on monia toimivia ja hyviä harrastuskoiria eri lajeissa.

Hyberhyber pennut luovutetaan aina yli 8 viikkoisina eläinlääkärin tarkastamina, useaan kertaan madotettuina kera pentupaketin ja kasvattajan elinikäisen tuen. Pennut sosiaalistetaan monipuolisesti ja ne tottuvat niin arjen asioihin kuin erilaisiin alustoihin ja ääniin.

Ei kommentteja: