torstai 4. elokuuta 2016

Kesäkuulumiset

Kesä on mennyt kohisten töiden ja treenien parissa. Subré on ahkeroinut pääosin jäljen parissa, uutena lajivaltauksena se on päässyt ajamaan myös ID jälkeä. Mudi on siitä hauska koira, että se osaa yhdistellä taidokkaasti asioita toisiinsa. Sub osaa jäljestää ja sille on tehnyt nose workissä hajuerotteluja, joten kun sille tarjottiin hajunäytettä ja lähetettiin jäljelle hetken raksutti ja sitten haistoi näytteen ja nappasi jäljen. Ja niin oikea jälki löytyi sotketulta nurmelta ja asvalttillakin jälki kulki kuin vanhalla tekijällä, vaikka ensimmäinen kerta oli kyseessä eikä edes hajun vahvennetta käytetty (suihkepullosta hajustettua vettä) vaan ihan normaalisti vain käveltiin. Zeta on silloin tällöin tehnyt agilityä, mutta kropanhallinta on vielä lajiin riittämätön. Montsutreeneissä sen kanssa on alettu vääntämään hallinnan suhteen ja pientä valoakin näkyy tunnelin päässä, kyllä siitä vielä hyvä saadaan. Tottista on tehty kaiken rinnalla, hieman on hakemista tekniikan ja mielentilan välillä, mutta on se silti vaan siisti otus treenata. Zeta vaihtoi myöskin peltojäljeltä metsään ja on ajanut vieraiden pitkäkin jälkiä, samoin ID kokeiluja tehty myös sen kanssa. Vip alkaa olla jo iso poika, reilu viikko sitten kokoa oli hieman alle 40cm. Pikku mies on harjoitellut silloin tällöin agilityä ja pyörinyt mukana milloin missäkin treeneissä.P-pennuilla pärähti paljon odotettu ja jännitetty 18kk mittariin kesän alussa. Kenelläkään ei kiirettä virallisiin kisoihin ole, mutta mitan alle osa neidoista pääsi heti iän sen salliessa. HH Parasta Just Nyt "Nana" meni helposti mediksi. Ren aiheutti hieman jännitystä joutumalla kiertoon, mutta molemmat tuomarit saivat siitä medin ongelmitta. Flinga odotetusti päätti olla äitinsä tyttö ja juuri meni maksin puolelle.

Rallytokossa neideistä on ahkeroinut kolme. HH Puhuri "Ren" teki kolmesta peräkkäisessä AVO kisassa varmaa työtä näin nappasi koularin RTK2. Voittajaluokan kisat olivat jo ilmoitettuna, mutta neiti päätti ottaa juoksujen verran kesälomaa kisailuun. Juoksujen jälkeen Ren otti kiinni tauon vauhdilla ja tahkosi hetkessä itsensä 3 tuloksella RTK3 ja Mestariluokkaan, jossa kisasi heti kahtena seuraavana päivänä ensimmäiset tulokset mestariluokasta, nyt sitten vielä viimeistä tulosta vaille RTK4 kasassa. Hienoa! Muuten Renin kesä on mennyt aksatessa ja paimentamaankin neiti on päässyt ja kehittynyt lajissa mukavasti.

Flingakin (HH Pikkaisen Possu) kisasi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja talven tokovääntö on tehnyt vallan hyvää herkästi ylivireiselle pomppukoneelle ;) Ja näin Flinga nappasi myös ensimmäisen tuloksen avoimesta luokasta. Viime viikonloppuna Flinga aloitti myös tokouransa hienosti 1-tuloksella ja sijalla 3. Flingan kanssa on kesä tokon lisäksi tahkottu agilitya, monta kertaa myös allekirjoittaneen silmien alla tai kanssa, ja esteet alkavat olla aikalailla kunnossa.

HH Parhaista Parhain "Kotte" kävi myös ensimmäisissä rallykisoissaan, mutta vielä jännitys vei voiton ja tulos jäi saamatta. Ensimmäinen kerta on aina pahin, uutta koitosta kohti vaan :) Kotte on myös aloittanut paimennusta.

Kesäkuussa nähtiin osa U:ista ja osa P-pennuista uintitreffeille Helsingissä.
U:t ovat kasvaneet kohisten ja tulevat piakkoin jo 6kk. Kaikki vaikuttaisi kasvavan rotumääritelmään asti, vaikkakin osa varsin alarajoille varmaan jääkin. Tähän asti pennut ovat olleet varsin terveitä ja reippaita koiria.

Yhtä pentua lukuun ottamatta nähtiin U- pentue heinäkuun lopun erikoisnäyttelyssä. Päivä meni varsin kivasti nyyttärieväistä nauttien. Pennut aloittivat päivän. Ensimmäisenä kehään meni Vip, Källi ja Ukko. Kaikki esiintyivät kauniisti ja saivat loistoarvostelut kera KP:n. Suureksi yllätykseksi Vip ohjattiin 1. paikalle, olen sen neitimäisyydelle ja pienuudelle naureskellut, mutta pojista se on kaikista valmein ja liikkuu parhaiten. Källi oli 2 ja Ukko 3. Kehässä tuomari kysyi onnitellessaan olenko kasvattanut kyseiset pennut ja onnitteli erinomaisesta pentueesta. Vielä näyttelyn jälkeenkin tuomari kehui kauniita pentuja ja toivotti onnea kasvatukseen myös jatkossa.  Poikien jälkeen kehään sipsutti tytöistä Hilla ja Viva. Tuomari rakastui Hillaan, mutta Hilla ei pitänyt yhtään tuomarista ja pisti kiukuttelut kehässä käyntiin. Käytös maksoi neidiltä KP, vaikka sijoitus 1 olikin. Viva esiintyi kauniisti, mutta on hieman jalkavan hassussa kasvuiässä, joten sijoitus 2.  Vanhemmissa pennuissa ei jaettu KP:ta, joten Vip kävi hakemassa ROP penturuusukkeen juosten vain kunniakierroksen.

Seuraavaksi kehään sipsutteli sylistä syliin aamupäivän kiertänyt pentujen emä Wics. Viipottimmella oli turkki vielä pentujen jäljiltä aivan kesken, mutta onneksi sentään ihan kaljuna sitä tarvinnut kehään kiikuttaa. Wics ei liiemmin näyttelyhihnasta pidä, mutta onneksi suostui esiintymään nätisti "hakattu koira" ilmettä pahemmin esittelemättä. Wics sai hyvän arvostelun kera AVK1 SA PN3.

Seci pääsi pitkästä aikaan kehään ja oli niin onnellinen. Tuomari ei vaan ymmärtänyt sen kääntävän korvat taaksepäin kuunnellessaan ääniä, joten epätyypillisen korvien takia tuloksena ERI VEK2. Arvostelulla: 8,5years old. Femine head. Very strange earset. Excellent neck and shoulders. Good body propertions.Nice fine bones. Excellent coat. Typical movement. Lovely temperament.Nicely shown. For me her ears do not give her mudi expression.

"8,5vuotta vanha. Feminiinen pää. Hyvin outoa korvien. Erinomainen kaula ja olkapäät. Hyvä runon vahvuus. .Hyvät hieno luusto. Erinomainen turkki. Tyypilliset liikkeet.Ihana temperamentti. Kauniisti esitetty. Minulle hänen korvansa eivät anna hänelle mudin ilmettä.
Sitten odoteltiinkin tuskaisen kuumassa loppu kehiä. Kuudes U-pennuista ilmestyi myös paikalle ja päästiin ottamaan ryhmäkuvia. Loppukehät onneksi alkoivat pennuilla, joten Vipin kanssa päästiin muita unkarilaisia vastaan. Vip nukkui häkissä päiväunet, joten oli jälleen iloisen virkeänä kehään. Vip esiintyi suht nätisti paria riemuloikkaa lukuun ottamatta ja lopputuloksena saimme hienon BIS2 ruusukkeen käteen.


Hyberhyber Uhkarohkea Unelma "Vip" PEK1 KP ROP-pentu BIS2-pentu
5months, very attractive. Good size, very pleasing head with right bite.Excellent skull, ears placement. Nice neck and shoulders. Good forechest, depth of chest. Strong topline, Nice bones,well angulated, very typical puppy move, nice coat quality. Lovely temperament.

 "5 kuukautta, erittäin viehättävä. Hyvä koko, hyvin miellyttävä pää, oikea purenta.Erinomainen kallo, korvien sijoitus. Hyvä kaula ja olkapäät. Hyvä eturinta & rinnan syvyys. Vahva ylälinja, Hyvät luut, hyvin kulmautunut. Hyvin tyypillinen pentu liike, hyvä turkin laatu. Ihana luonne.

Blogger ei jostain syystä anna ladata kuvan kuvaa tekstiin, joten kuvat tulevat myöhemmin.


Ei kommentteja: