sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kaiken ratkaisee korvien väli.

Eilen oli kiva päivä. Heti aamusta hypättiin Subrén kanssa autoon ja rynnistettiin Kouvolaan Korrien tokokoulutukseen. Kouluttajana meillä oli Pekka, jonka koulutukseen pitää kyllä toistekkin päästä. Meillä oli todella kiva 4. koiran ryhmä, ja kaikilla vähän erillaiset jutut käsittelyn alla, joten tuli opittua paljon muidenkin vuoroilla. Harmillisesti ei tullut otettua mukaan mitään muistiinpano välineitä, joten puolet asioista on varmaankin jo nyt unohtunut.

Subré aloitti seuraamisesta, jonka lelupalkan nostama vire aiheuttaa seuraamispaikan hajoamisen eli Sub lähtee liian edelle ja alkaa kääntyä vinoon. Tämä ongelma ratkesikin nopeasti kun lelu palkka putoaa kainalosta ja teho näkyi jo parissa toistossa. Käännöksissä Pekka kiinnitti huomiota, että vasemmalla käännöksissä Subré ei käytä kunnolla takapäätä ja neuvoi miten käännökseen saa lisää tehoa. Seuraaminen oli ratkaistu sen verran nopeasti, että päästiinkin ottamaan vielä samalla kerralla toistakin liikettä, joten otettiin luoksetulon stopit seisominen ja maahanmeno käsittelyyn. Ensiksi näytin miten Sub tekee ne kiertäen agisiivekkeen, tähän ei tullut muuta muutosta kuin että matkan on oltava reilusti pidempi. Katsottiin sitten toistakin tapaa harjoitella, nimeltä vetoketju. Subré pääsi juoksemaan minun ja Janiinan väliä ja sitten aina välillä se pysäytettiin. Tähän vinkkinä, että seisominen tehdään aina lähellä avustajaa ja maahanmeno lähellä minua, ja matkat aivan kuten EVL:n luoksetulossakin. Hienosti neiti stoppaili käskystä eikä tullut kertaakaan läpi käskyistä.

Toisella kertaa otettiinkin sitten paikallamakuun mielentila käsittelyyn. Subré pysyy hyvin maassa, mutta sen mielentila on täysin väärä = se patoo koko paikallaolon ajan ja on valmiina räjähtämään viimeistään kun se vapautetaan makuusta. Ensin käsiteltiin,miten hommaa on tehty, hyvänä Pekka piti sitä, että olemme tehneet extrapitkiäkin makuita (n. 30min). Sitten alettiin tekemään muutoksia. Namit pois, silitelleen ja kehuen käyn palkkailemassa aina kun on rauhassa. Jos haistelee, katselee ympärilleen jne. niin heti ärähdys. Lopuksi sitten mennään sivulle ja pyydetään istumaan ja jos koira meinaa lähteä rynnistelemään (kuten Sub hienosti näytti tekevänsä) niin napataan kiinni ja sanotaan EI ja palautetaan maahan ja hetken päästä koitetaan nousisiko koira nyt kunnolla ylös. Sitten vaan koira rauhallisesti autoon ja kotiin. Eli tärkeintä on, ettei sen kanssa tehdä mitään makuun jälkeen, kun sillä ei ole mitään odotettavaa niin sillä ei ole mitään syytä padota energiaa ja olla ihan fiiliksissä, että heti tämän jälkeen räjähtää ja pääsee tekemään kaikkea kivaaaaa.Ja missään vaiheessa sitä ei palkata muuten kun kehumalla ja silittelyillä.

Oli kyllä antoisa koulutus ja paljon jäi juttuja muidenkin koirien treenien pohjalta käsittelyyn. Taas toko kärpänen puraisi ja pitäisi nyt vaan saada tuo paikallamakuun mielentila oikeaksi ja sitten vaan kokeeseen.

Olin viikonlopuksi lupautunut corgi ja sakemannivahdiksi, joten lähdetiin koulutuksesta sitten ulkoluttamaan Flink, Tsäpä ja Kotti. Sitten ei auttanut kun lähteä käymään töissä parin tunnin verran ja iltamyöhään piti päästä vielä agilitaamaankin. Hieman alkoi näkyä päivän menot Subréssa, mutta siltkin neiti jaksoi juosta ja remuta pallon kanssa.

VIDEO treeneistä

Ei kommentteja: