tiistai 22. helmikuuta 2011

Pakkasta pakoon...

Oreniuksen treenien jälkeen olemmekin nyt viettäneet aikamme sisätiloissa pakkasta pakoillen. Uusimpana temppuna olemme nyt alkaneet harjoitella etujaloilla seisontaa, välitavoitteena etutassuilla seisonta takatassut seinää vasten.

Maanantaina kävin kouluttamassa kaksi ryhmää, pakkasen takia lähes kaikki ilmoittivat olevansa poissa, joten mukaamme lähtivät Seci ja Pedro. Ryhmäläisille löysin kivan pätkän yhdestä blogista, pituuden tilalle tuli rengas hyppy rivien väli reilu metri. Tuo sama tehtiin sitten myös väärinpäin.
Seci pääsi myös vähän juoksentelemaan, teimme 1., 12. 3. ei numeroitu putki, 13. 10. 11.12.13, 3 toisin päin. Toiseksi tehtiin 4. ei numeroitu putki. 8. 10. Kivat ja helpot pätkät.

No pääasiassa me treenattiin puomia, juostiin toistoja hirmuinen määrä tehden kaikenlaisia ärsykkeitä, tavoitteena saada Seci juoksemaan loppuun asti täysiä. Kivasti tuossa on jo vauhtia, Seci todella juoksee täysiä puomin osan, mutta alas tulon ravaa, kylläkin nopeasti mutta tahdon,että alas tullaan laukalla. Pysähdys paikka on nyt mennyt hieman pitkäksi, Secin takatassut ovat juuri alhaalla n. 15-10cm varpaat maasta, tai sitten välillä Seci juoksee kokonaan pois puomilta ja stoppaa, onneksi näin käy n. 1/10 toisto. Tuohon paikkaan en nyt puuttunut, kun tahdon saada Secin vaan tulemaan kovaa alas, ja jos alan paikkaa korjailemaan voin olla varma,että tähän asti saatu työ menee vauhdin eteen aika hukkaan, myöhemmin saan tuon helposti hihnan kanssa muistutettua takaisin paikoilleen ja kun selvästi nuo yli menot johtuvat vauhdista. Lopuksi keksimme parhaimman ärsykkeen, Seci vietiin puomin päähän ja jäin itse leikkimään Pedron kanssa toiseen päähän parin metrin päähän puomista. No nyt tuli mudi vauhdilla ja ensimmäistä kertaa laukkasi koko puomin ja vielä stoppasi hienosti, siitä pikkuinen saikin kovat kehut ja palkan.

Puomin lisäksi treenasimme keppejä, vahvistin ensimmäistä väliä ja sen oikeaa hakua. Ensin kulmat nopeasti läpi ja heittelin palkkaa ja osa meni etupalkalla. Sitten yritin pakottaa Secin pujottelemaan väärin päin, niin että pidin siitä kiinni ja vein keppeihin kiinni, koko ajan vaikeuttaen ja painaen/vieden/ pakottaen Secin pujottelemaan väärin päin, loppujen lopuksi nostin Secin niin, että kuono oli väärin puolen keppi aloituksen välissä. No eipä tämäkään saanut mudia aloittamaan keppien aloitusta väärin päin, vaan hienosti Seci aina korjasi itsepäisesti ohjaajan ilkeät suunnitelmat ja sai sitten siitä suuret palkat. Tuossa meillä nyt ei koskaan liiemmin ollut ongelmaa, enemmäkin tämä harjoitus oli alkua, treenaukselle jonka tavoitteena on saada Seci hakemaan ensimmäisen välin toisen tai kolmannen sijaan silloin kun tullaan keppien suuntaisesti avokulmaan, huono selitys mutta kepeille tullaan siis niin että koiran on tehtävä täyskäännös aloittaessaan pujottelun (ilman linjausta).

Latvian kesäkuun näyttelyn ilmottautumiset ovat lähettämistä vaille valmiina, tulisipas kesä nyt vaan nopeasti...

Ei kommentteja: