maanantai 19. marraskuuta 2012

Ohi on .

Ohi on, meinaan vuosi sitten aloitettu musikaaliprojekti. Viime viikko menikin esityksissä hyvin tiiviisti, mutta kyllä sitä aikaa koirillekin sai vähän kaivettua.

Subrén kanssa on tehty extra paljon noutoja pelkkää tuontia ja sitten loppuasentoa/eteentuloa. Vauhti noudossa on mitä mainioin, no se ei ole Subrén kohdalla mitenkään yllätys, toivottavasti se myös pysyy tuollaisena. Eteentulon sain yhtenäpäivänä hyväksi ja toisena päivänä rikoin, ja tähän päälle vielä opetin Subrén edessä pureskelemaan kapulaa oikein silleen mussutellen ja puun sirut vaan lentää. Tietysti en nyt uskalla puuttua siihen  kun se on yhdistänyt sen niin siihen loppuasentoon ja ja ja... On tää vaikeaa. Mutta ehkä me siirrytään eteentuloa treenaamaan metallilla niin jos sitä ei narskuteta.

Subrén seuraamisen sain taas kasaan, en nyt muista kirjoitinko siitä mutta rikoin tuossa kuukausi sitten Subrén seuraamisen. Oikeastaan kaikki alkoin kun kävin Subrén kanssa silloin kouvolan penturyhmässä jossa oli pujotteluja jne. liian pitkät ja vaativat pätkät saivat Suben seuraamaan huolimattomasti ja kierre alkoi siitä kasvamaan kun kriteerit menivät epäselviksi. Nyt on sitten taas pohdittu mitä halutaan ja lyhyillä pätkillä seuraaminen on taas kivan näköistä.

Jäävät (maahan,istu,seiso) alkavat onnistua niin että peruutan ja koira tekee edessäni. Maahanmeno on selvästi se vahvin niistä.

Keskiviikkona käytiin kausalassa agilitaamassa. Perusohjauksien kertausta ja käsien merkitystä, hienosti molemmat likat tekivät. Ageista enenmmän tuolla meidän projektinpuolella kellä sinne on oikeudet. Secin kanssa myös rallyiltiin. Keskityttiin takaani kiertoihin eli vasen täyskäännös ja edestä oikean kautta sivulle. Tuossa täyskäännöksessä pitää muistaa antaa ajoissa käsky, eikä Seci kestä jos pyörähdän nopeasti ympäri, pienenä helpotuksena voi tehdä vielä pyörähdyksen jälkeen pienen taputuksen vasempaan jalkaan, jolloin Seci löysin hyvin paikkansa.Eteentulot meinaavat olla vähän vinoja, muttei yli sitä 45 astetta mikä rallyssä luetaan vinoksi.

Torstaina kävin K-kaupan pihassa treenaamassa.Ja olin hurjan ylpeä Secistä joka pystyi hienosti suorittamaan rallytokoratoja vaikka vähän jännittikin.Hyvin pysyi seuraamispaikka ja tehtiin kaikki. Juuri sopivasti vaihdoin koiran, sillä vieressä olevaa metalli ja lasipurkki keräystä tultiin tyhjentämään. Subré vähät välitti kolinasta ja teki mainiota seuraamista, jääviä ja luoksetulon.

Sunnuntaina lähdin mätsäriin Subrén ja Jäbän kanssa. Otukset ottivat kivan rennosti ja odotellessa makoilivat vierekkäin tolpassa kiinni. Kehässä Subré oli oikein innokas  häntä viuhtoen moikkaamaan tuomaria, esiintyminen oli ihan nättiä, mitä nyt välillä piti seisomisen sijaan tarjota maahan menoa. Sininen nauha saatiin kun pöydällä piti vähän ketkuilla kesken tutkimisen. Sinisten kehässä jouduttiin kahden pystärin perään, ensimmäinen käveli koiransa kanssa, jos koirat laitetaan koko järjestykseen jotta vauhdikkain olisi kärjessä niin miksi kärkeen tunkemalla tunki koiran kanssa jonka kanssa ei edes juokse. No pystärit sitten rähisivät toisilleen, varsinkin se toisena oleva oli ärsyttävän äänekäs, tähän Subrékin meinasi lähteä lopussa mukaan, varsinkin kun pystäri seisoi väärinpäin ja kuono kohti meitä mikä ei ollut mukavaa ahtaassa kehässä, ilkeänä sitten hieman sanoinkin asiasta ja ihme kyllä nainen sai kun saikin koiransa edes jotenkin hallintaan. Ihmettelen kyllä minkälaisten koirien kanssa lähdetään hallimätsäriin, tuolla noiden kurittomien koirien huippu oli iso kaukkari (tai vastaava) joka oli sitä mieltä että tappaa kaikki ohi kulkevat.

Mutta jospas tästä lähtisi vähän ulos treenaamaan.

Ei kommentteja: