keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jaa että sellainen tauko

Me ollaan nyt vähän rikottu agitauon "sääntöjä" Subrén kanssa ja tehty agilityä, mut kun...

Tässä pari päivää sitten piti keksiä jotain naksuteltavaa jossa kakara saisi sekä liikkua että käyttää päätään. Niinpä kaivoin sisällä meidän "harjoituskepit" esille ja naksuttelin kahdella välillä aloitusta.Hienosti Sub muisti mitä pitää tehdä ja haut vahvistuivat hyvin. No mutta pitihän sitä käydä vähän ulkonakin ottamassa keppejä kun kujakepitkin ovat varastossa. Alkuun neljää, ja Sub pujotteli oikein osaavasti ja haki kaikista kulmista itsenäisesti sisään. Sitten 6 samaa ja kun meni niin hyvin niin ahneus iski ja kaksi keppiä kerrallaan lisäsin 12 asti. Nyt Sub on tehnyt suoria keppejä 12 kahtena päivänä. Tänään lisättiin vielä takaakierto pölkky ennen keppejä ja hienosti tehtiin. Tyyli on alkanut hioutua oikein mainioksi, matalana ja voima tulee takapäästä. Hienot kepit noista vielä tulee, ja todella nopsat.

Subrélle kepit on opetettu kujilla ja 2by2. Pennusta asti Sub on juossut auki olevaa kujaa silloin tällöin  ihan vaan läpi rynnistystä ja kujaan sisään hakemista. Samalla treenattu ettei ohjaajan liikkeestä oteta häiriötä ja myös radan pätkillä kujaa. Kujaa kavennettiin vähitellen ja lopettiin siihen kun Sub joutui tekemään ihan pientä ja kevyttä pujotteluliikettä. Alkusyksystä  aloitettiin kujan kiinni laittoa 2by2. Tehtiin 2 kepillä haut ja vahvistettiin ajatus, tehtiin 4 keppiin asti. Tässä vaiheessa  vaikka kepit eivät olleetkaan suorassa, rupesi Sub tarjoamaan tavallisille kepeille itsenäisesti pujottelua. Palkkailin tästä ja Sub rupesi bongaamaan ajatusta pujottelusta. Tehtiin max 6keppiä suorassa, samaan aikaan hain hyvää tyyliä, asentoa ja rytmiä hieman auki olevalla kujalla.  Voima ei vielä tuossa vaiheessa riittänyt kunnon pitkään pujotteluun ja rytmin ylläpitoon, niinpä kepit jäi vähäksi aikaa tauolle. Silloin tällöin on tehty keppejä, välillä kujilla ja muilla jutuilla ilman aktiivista treenausta, odoltetu vaan että lihaksisto ja koordinaatio kehittyvät eteenpäin ja pujottelua varten tarvittavaa voimaa tulee lisää.

Aika hyvin olemme jo tavoitteessa, Subré tekee itsenäisti kepit focus edessä, asento ja tyyli on hyvä ja kulmat haetaan hienosti. Aika helposti ja nopeasti kakara kepit oppi, ihan tyytyväinen olen että lähdin tällekin koiralle näin keppejä opettamaan. Yhdessä vaiheessa hieman pohdin ohjureita ja verkkoja ja niitä testasinkin, kun tuntui että Sub vaan sähläsi kun kävi kuumana. Nameilla homma rauhoitui ja oppimistakin tapahtui ja kun lähti sujumaan niin nopeasti  tuli valmista.  Ihan hyväkin, minä en jaksaisi verkkojen kanssa pelata ja ainakin uskon että nyt Sub oikeisti tietää mitä sen pitää tehdä, eikä se mene vain lihasmuistin varaisesti, jolloin rytmin seotessa tulee varmasti virhe. Nyt Sub hienosti pystyy jatkamaan pujotelua vaikka pujottelurytmi menisikin vähän sekaisin ja siinä näkee hyvin, että se ymmärtää mitä sen pitää tehdä. Subrélla selvästi toimii koulutuksessa parhaiten kun antaa sen itse oivaltaa, eikä yritän ohjailla sitä tekemään mitä haluaa.

No mutta seuraavaa päivitystä saattekin odottaa ensi viikkoon meinaan to-pe yönä tämä tyttö lähtee kohti Liettuaa kerta vompatin  ja mutanttisauruksen.

Ei kommentteja: