sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Messari

Nyt on messari takana päin, eilen vietimme kivan päivän Helsinki voittaja näyttelyssä. Mukaan lähtikin sitten molemmat tytöt, vaikka Seciä en viitsinyt näyttelykehään ilmoittaa.

Aamupäivällä oli mudit kehässä, tuomarina italialainen Alessandra Giuseppe. Showlink oli Subrén laittanut junnu uroksiin, joten Subré esiintyi 4 junnunartusta viimeisenä. Heti ensimmäisenä pöydällä tuomari sanoo, että tämähän olisi täydellinen uros, mikset sitä äsken kehään tuonut. Lärpätteli sitten Subrélle mukavia siitä kuinka se voisi olla vähän narttumaisempi.  Subré esiintyi oikein kauniisti, ravasi näyttävästi ja antoi hienosti tutkia pöydällä. Ei puhettakaan kurittomasta kakarasta joka vain loikkii. Tuloksena EH, puutteellisen sukupuolileiman vuoksi, olisi kai pitänyt vaan viedä se sinne urosten puolelle.

Ennen kehään ja kehän jälkeenkin Sub roikkui hyvin lelussa ja sähläsi pallonsa kanssa, eipä yhtään kakaraa häirinnyt hälinä. Juoksut olivat siinä vaiheessa, että muille koirille, varsinkin yksi nuori uros joutui kunnon äksyilyn uhriksi. Naapuri häkin pulin kanssa neiti keskusteli äänekkäästi, otuksista oli kiva kun oli juttu seuraa, eikä meidän omistajien hiljentely yritykset oikein meinanneet tehota.

Seci suku pärjäsi hienosti näyttelyssä. Isä Abel sai veteraanivoittaja tittelin, puoliveljen jälkeläisen jälkeläiset sekä narttujen että urosten junnuvoittaja tittettelit, urosten voittaja titteli meni Secin puoliveljen jälkeläiselle, ja narttujen voittaja ja veteraanivoittaja serkulle. 

Iltapäivällä olikin sitten Secin vuoro kun rallytoko kisat alkoivat. Sessu pieni stressasi taas hälinässä, onneksi BOT rauhoitti siten sen verran, että neiti jopa otti unoset häkissä. Rataantutustumisessa huomasin, että ei hitto, me ollaan aina ennen eteentuloa pysähdytty sivulle ja siitä eteen, kun pitääkin mennä suoraan kävelystä eteen, no siinä sitten pikapikaa kokeilin jutun pari kertaa ja saatiin se aika hyvin toimimaan, vaikka aikamoista ympärille pälyilyä homma olikin. Startattiin 3 koirana, ja kuulutukset sai Secin kunnolla paineeseen yhdessä lähellä olevien ällöttävien koirien kanssa, tässä vaiheessa loppui syöminenkin. Kehään mennessä Seci vapautui, ihanan tyhjää. Ja hyvin lähti homma toimimaan, kehuin alussa vähän likaa ja koira vähän keuli istumisissa, mutta ei onneksi koskenut minuun joten ei miinusta. 5 kyltin eteenohjauksessa toinen jalkani otti ihme sivuaskeleen samalla kun ohjasin Seciä eteen, ja tästä -1piste. Loppurata meni ongelmitta ja maaliin tultaessa vaan tuntui siltä että nytkös tämä jo loppui. Sitten jännitettiin tuloksia, tuntui että homma olisi mennyt hyvin, mutta sitten taas tuo sääntöpuoli ei minulla ole täysin hallinnassa ja pohdin mitä jos olen tehnytkin väärässä kohtaa jotain tai vastaavaa. No sitten tuli tulokset ja näin että meillä oli 99 pistettä 100 ollessa täydet. Järjestäjien mukaan kisoissa oli aivan huima taso alokasluokassa jossa oli 20 osallistujaa. Kaksi ensimmäistä sijaa menivät täydet 100 pistettä saaneille, ja 99 oli 3 kpl. Menin sitten hakemaan kisakirjaa kun ne sai ei sijoittuneet takasin, olihan nuo kaksi muuta 99. bc ja sheltti jotka tekivät todella hienot suoritukset, mutta eipäs saatukkaan kirjaa takasin, parhaalla ajalla tulimme sijalle 3. Ihan hieno aloitus meidän rallytokoiluille.Suunnitelmissa olisi mennä tammikuussa loimaalle rallyilemaan.

Nyt me aletaan pakkailla kamoja ensi viikonlopun reissua varten, perjantai yönä lähden Subrén ja Jäbän kanssa kohti Liettuaa. Subré on ainut mudi ja Jäbää vastassa on juniornarttu. Jäbbinen on vaille viimeistä cacibia, joten toivottavasti herra tulisi inttinä takaisin.

Ei kommentteja: