lauantai 5. tammikuuta 2013

Talven riemuja

Soican kanssa olen hiihtänyt jo monet kerrat tänä talvena, herra on syntynyt vetokoiraksi ja vetää ihan intona täysiä menemään, vaikka 10v kolahtaa maaliskuussa  mittariin. Pohdin tässä yksi päivä, jos Subrésta saisi Soicalle hiihtokaveria nyt kun tuli vuotiaaksi. Secistä on kivempaa juosta valjakonkärjessä kun, että olisi se joka oikeasti vetäisi, ei raskaat työt sovi työnjohtajille. Eilen kävimme ensimmäistä kertaa hiihtolenkillä, ensin 45min niin että Seci, Subré ja Soica juoksivat vapaana mukana. Lenkin jälkeen vielä Subrén kanssa ihan kunnon vetämistä namikupille. Alkuun pari 50m pätkää ja sitten pari 100m pätkää, erittäin lupaava alku. Tänään vapaana juoksulenkille lähti mukaan Seci, Subré ja Pedro. Tällä kertaa Sub sai vetää pari pätkää porukka lenkilläkin, kyllä riitti potkua kun muut juoksivat edellä. Lenkin jälkeen vielä 5x 100m pätkää namikupille, nyt juostiin edessä jo namikupilta poispäin menot. Hyvin näkyy neidin taistelutahto vetohommissa ja se kuinka se nauttii kun saa käyttää koko kroppaa ja voimaa. Huomenna jos on hyvä ilma pääsee Sub ensimmäistä kertaa Soican kanssa suksien eteen, katsotaan opettaisiko kunnon konkari penskalle vetokoiran taidot.

Secin kanssa on taas rallytokoiltu urakalla, ilmoitin sen 26.1 loimaalle kisoihin. Hallilla tehtiin myös torstaina kokonaista rataa, Seci teki moitteettomasta, itse unohdin tehdä oikealle astumisen, mutta saako vedota siihen ettei meillä ollut muita kun numerolappuja merkkeinä. Rally on kyllä sopii niin hyvin Secille, typy on ihan liekeissä kun pääsee tekemään ja loistamaan kuinka hyvä on. Ja kun rallyn jälkeen pääsi vielä agilitaamaan niin oli kyllä prinsessa ihan onnessaan. Tänään tehtiin täydelliset kaukokäskyt, ehkä me vielä joskus palataan tokonkin pariin.

Subré tokoili tänään, ja ensimmäistä kertaa tuli sellainen olo, että tästähän voi tulla vielä jotain.Sivulletulot kun rupesi sujumaan ilman mitään apuja niin moni ongelma ratkesi. Eteentulot opetin uudelleen naksun kanssa, ensin nenäkosketus teipin palaan, teippi housuihin kiinni ja nyt päästiin teipistä eroon ja tehtiin jo pitkästäkin matkasta hienoja ja tiiviitä luoksetuloja. Jäävistä tänään oli vuorossa maahanmeno, vähän se oli vielä hidas. Paikkamakuu piilossa 30sek. ja näkyvillä 1,5min, vieläkin pahin osio on koiraa kohti käveleminen, se etuosa vaan alkaa nousemaan maasta.


2 kommenttia:

Karita kirjoitti...

Seci on hurjan pätevä <3

Miten Suffe vetää, siun hiihtäjänä vaiko miten, Karita ei ymmärrä! :D

zazo kirjoitti...

Tunnet Suffen liian hyvin, kun tiedät että sukset ja Subré on hyvin vaarallinen yhdistelmä siksi et varmaankaan ymmärrä :D

Mutta joo, minä taiteilen suksien kanssa ja koira vetää. Tarkoitushan olisi, että sitten kun on valmista niin koira ei oikeasti vetämällä vetäisi vaan hiihtäjän on hiihdettävä niin kovaa että liina pysyy vain kireänä ja siitä saa vähän tukea, mutta ei niin että koira kiskoo kaikin voimin. Tällä hetkellä kyllä Sub treenaa pelkkää vetämistä, eli annan vähän vauhtia lähdössä ja sitten vaan annan koiran tehdän työn, ja toisena alueena on sitten se että itsekin hiihdän, mutta ensin pitää saada vedosta tasaista.