sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Backläp päivä

Kuten meidän tämän vuoden tavoitelistassa luki, yritän tänä vuonna hieman enemmän panostaa noihin tekniikoihin, tai enemmänkin siihen, että niiden pohjalla on niin paljon toistoa, että niihin voi luottaa myös kisoissa. Talvi on nyt hyvää aikaa kertailla kotona ja tehdä toistoja parilla hypyllä ilman rimoja, jolloin todellakin tulee keskityttyä olennaiseen, eikä vauhti kasva tai ole mitään ylimääräisiä houkutuksia.

Taas alkuu lämmitelylenkin jälkeen vain leikittiin esteiden välissä, hienosti tuo alkaa pysyä mukana, eikä lähde rynnistelemään esteille, vaan keskittyy vaan leikkimiseen ja lelussa roikkumiseen tai sen kiinni ottoon. Tästä leikkimisestä yritän nyt tehdä tapaa kunnonkin treeneihin, tuolla kun saa hieman kierroksia laskettua oikeille kohdille, kun esteet katoavat hetkeksi mielestä.

Secin kanssa ei tähän mennessä ole hirmuisen paljon tullut tehtyä pelkkiä tekniikoita, radalla nuo yleensä suurin osa toimii, vähän kun vahingossa, Seci kun irtoaa vähän joka suuntaan ja lähtee liikkeeseen mukaan ja lähettyy esteille, valiten useimmiten itse sopivimman reitin. Tämän päivän aiheena ollut backläpkin on varsinkin tälläinen vahingossa tehty kuvio, joka nyt kuitenkin tuntuu olevan Secille aika luontainen juttu, juurikin tuon sivuirtoamisen takia. Katsoin ennen treenejä yhden videon, jossa backläppia aloitettiin opetamaan alusta, itse kun olen tuon vain oppinut suoraan tekemään Soican kanssa, joka ei liiemmin opettamista tarvinnut (sama juttu tehdään vahingossa, jos tehdään... Soica kun ei ole hirmuisen irtoavainen tapaus...) No yritin sitten Secin kanssa aloittaa helposti tavalla, jossa pääasiassa vain koira teki lopullisella tavalla, mutta ohjaaja meni hirmuisen pitkälle toisen hypyn taakse ottamaan vastaan ja vähän kun sylkkärillä lähetti koiran ja vasta sitten lähti itse juoksemaan ja kiertämään hyppyä. Tämä tapa ei sopinut Secille yhtään, kyllähän se lelun perään lähtee, mutta ei nyt oikein tullut tuota ajatusta. No tehtiin sitten parit toistot kääntymisestä, jonka jälkeen Seci pääsi pikku tauolle. Tauon jälkeen päätin sitten kokeilla vain suoraan tehdä kunnon backläpin ja kaikkihan onnistui hienosti. Alkuun Seci hieman otti ylimääräistä kaarta kun lähetyskäsi antoi sille liikaa tilaa ja kroppa vielä vahvisti sitä, mutta kun karsin kroppaa paljon pois niin alkoi mudi mennä siivekkeitä pitkin.

Nyt on pakko tunnustaa sellainenkin asia, että me olemme taas lähdössa tuon "ei näyttelykoiran" kanssa ulkomaille näyttelyyn. Näillä näkymin lähdemme 11.-12.6 Latviaan kahteen näyttelyyn. Tuomareita ei ole vielä julkaistu, toivottavasti nyt olisi jotkin liiketuomarit niin olisi Secillä aikas hyvät mahdollisuudet saada serti ja cacibit.

Ei kommentteja: