perjantai 7. tammikuuta 2011

Kesää odotellessa...

Ei talvessa tai lumessa mitään vikaa ole, mutta tuo kylmä ja jossain määrin liukaskin valkoinen aine häiritsee meidän treenailua huimasti.

Tänään uskallauduimme ulos treenaamaan, vähään aikaan ei tullutkaan pakkasten takia harrastettua. Lämmittelylenkin jälkeen aloitimme treenit leikkimällä esteiden keskellä, ihmeellisen hyvin Seci jaksoi keskittyä leikkiin ja leikin keskellä tehdä pois päin käännöksiä ilman, että karkasi esteille. Vähitellen lisäsin leikkiin yhden hypyn, tehden väliin tiukkoja täyskäännöksiä. No sitten aloitimme treenaamaan kunnolla, päätreenin aiheena oli sylikäännös ja pois päin käännös. Alkuun vielä pari palkkaa käteen tulosta ja täysiä päin juoksemisesta, joka on meidän vaikein osa sylikäännöksessä/sylikäännökseen valmistautumisessa. Hienosti pikku mudi toimi, jälkimmäisen sylkkärissä lähetyskäsi välillä meinasi karata liian kauas kropasta, jolloin koirakin irtosi hienosti hypyn ohi. Poikkari toimii myös hienosti kunhan oma liikkuminen on kohdillaan ja oikea aikaista. Teimme 2x reilu 5min treenit, välillä reilu 10min lepotauko kun muut koirat pääsivät vähän juoksemaan.

Virheet, korjaukset:
-Odottelen liikaa, en liiku. -> Pitää luottaa Seciin ja jättää se suorittamaan, liikkua kohti seuraavaa paikkaa, jolloin käännökset ova tiukat. Vaikka nyt ei ollut rimoja, tajusin että tämä vielä pahenee kun tulee rimat kuviohin
- Pitäsi muistaa, että tuo koira irtoaa reilusti sivusuunnassa

Hyvää:
-Loisto fiilis, joka myös tarttuu koiraan, jolloin sen moottori todellakin tulee esiin.
- Varsinkin ensimmäisellä kerralla vire pysyi sopivana
-Palkkaus toimi ja vahvisti oikeita asioita

Huomiot:
-Kun rimat ovat pois niin ohjaan eri tavalla, jonka takia myös käännökset ovat tiukemmat (tämä huomio tämän päivän ilman rimoja treenin ja viime viikkoisen hallilla kuvatun rimallisen treenin perusteella)
- Käännöksestä voi kertoa reilusti ennen hyppyä, eikä juuri sitä ennen jolloin se toimii reilusti paremmin
-Käännöskäskyn ei tarvitse olla liian voimakas vaan kevyt muistutus riittää ja toimiikin jopa paremmin kun tiukka haltuun otto, joka vie aikaa itse ohjaukselta, jolloin koira alkaa huuttaa eikä keskity.

Ei kommentteja: