perjantai 28. tammikuuta 2011

Uusia tuulia ulkomailta

Tänään treenailimme hyppytekniikkaa youtubesta poimitun saksalaisen tavan mukaan, aikaisemmin en ole ainakaan tuohon tapaan suomessa törmännyt, eikä ole kyllä itsellekkään tullut mieleen,että noin saakin helposti kerrottua/opetettua koiran hyppäämään lyhyitä pomppuja, ja mitä parasta tuohon ei nyt alkuun tarvita kuin vain yksi hyppy ja sitä treenataan aluksi ihan kotona sisätiloissa. No mutta ensin testaillaan vähän tarkemmin, jonka jälkeen voin tuosta enemmän tänne videon kera kirjoitella.

Sen verran kuitenkin,että nyt alkoi jo näkyä selkeää edistymistä. Alkuun yritin tehdä mini rimalla, mutta Seci ei hypännyt kunnolla, joten nostin mediin. Aluksi tuli taas pitkiä hyppyjä, kroppa lähti kyllä kääntymään, mutta etutassut putosivat vasta reilu puolen metrin päähän. No tehtiin sitten toistoja, joka toinen toiselle kyljelle. Loppujen lopuksi etutassut putosivat n. 10cm päähän rimasta, tietenkin matkaa tulee reilusti lisää kun tulee vauhti kuvioihin, mutta ajatus ja kroppa lähti toimimaan halutulla tavalla, joka oli tarkoituksena.

Treenien loppuun vielä kontaktipläjäys. Tänään teimme kallistuskulma oli pieni ja hypyttelin sitä sivusta, kivasti tuli alas ja vapautui palkalle. Eilen teimme kontakteja A:esteen kallistuskulmassa, ja sain todella nopeita alastuloja, nyt olisi vaan niin kova motivaatio päästä hiomaan kontaktit kuntoon oikeillekin esteille, mutta pakkanen esti meidän suunnitelmat keskiviikolta ja viikonloppukin menee Kuopiossa, kun lähden ilman omia koiria jalostuspäiville "kummipoikamme" kanssa, pääsen taas pentuilemaan.

Ei kommentteja: