perjantai 1. kesäkuuta 2012

Loma, loma, loma

Arvatkaas kellä alkoi eilen kesäloma, töitä on kyllä pätkittäisesti koko kesäksi, mutta myös vapaa aikaa jää ruhtinaallisen paljon. No onneksi ei ole vapaa ajan käyttö ongelmaa, vaan meidän voi bongata usein treenaamasta, meinaan työtä riittää ja mikä parasta treenaaminenhan on super hauskaa.

Alkuviikkosta oli koulun kanssa kiirettä, viimeiset kokeet tälle lukuvuodelle ja nyt ei tarvitsekaan koulun penkkejä kuluttaa ennen syksyä. Tästä johtuen en sitten ehtinyt kirjoittaakaan mitään meidän tämän viikon treeneistä, joten nyt lyhyttä koostetta.

Tiistaina oli Kouvolan viimeiset treenit ennen kesätaukoa. Allan oli kehitellyt mukavan ja monipuolisen kieputusradan. Seci vetäisi radan kolme kertaa nollalla läpi. Ensimmäisellä kerralla osa käännös käskyistä tuli myöhässä ja koira lensi, toisella kertaa keskityin ajoitukseen ja rytmiin paremmin ja Seci kääntyi hyvin. Kolmas kerta fiilisteltiin läpi sekin nollalla ja hyvillä käännöksillä. Treenien lopussa isäni juoksi hetken Secin kanssa, joka onneksi antoi "vieraalle" ohjaajalle paljon anteeksi, hyvin lähti yhteistyö sujumaan, vaikka Seci ei isäni kanssa kovin kovaa kuljekkaan. Isäni pääsee tänä vuonna ensimmäistä kertaa agirodussa senior avo sm, ja tietysti hän kilpailee myös meidän perheen parhaimman kisakoiran kanssa, vaikka Seci minun koirani onkin.

Subré höppänä pääsi ennen treenejä tekemään pätkiä. Vinohyppyjä, pystysuorassa olevia hyppyjä tulosuuntaan nähden olevia hyppyjä, valssin alkeita, täyskäännös, takaakierto ja sivuirtoaminen. Ensimmäistä kertaa Subré sai speed bumpsit radalle, tähän asti niillä on tehty vain hyppytekniikka treenejä ja itse agilityä menty ilman rimoja vain juosten siivekkeiden läpi. Hyvin pentu loikki ja käännökset olivat kauniisti koottuja ja tiukkoja, taidan saada hyvin kääntyvän mudin <3

3lk treenien lopuksi pääsi meidän  jo 5kk pentu tekemään päivän treenin, ensin 1-5 ja palkka (kepit olisi olleet seuraavana) ja sitten 7-14. Radassa oli Subrélle paljon kaikkea uutta, 2 hypylle pakkovalssi ja vielä oudossa kulmassa, pentu ei ole ikinä tehnyt pakkovalssia, mutta hienosti se meni. Välistä vetoja on tehty vähän ja niihinkin tuli oudot kulmat, mutta ei ne meidän hirmua häirinneet, hieno pentu. Vielä on paljon hiomista yhteistyössä, käännökset ovat ajoitukseltaan, rytmitykseltään ja  käskytykseltä aivan kesken. Mutta Subré on kyllä hurjan taitava ikäisekseen ja paljon tavoitteiden edellä.

Keskiviikkona minulla oli asiaa Kouvolaan, joten nappasin Secin mukaan ja kävimme pöyrähtämässä hallilla kontaktitreenit. Palkkasin ruualla, joten kierrokset pysyivät alhaalla. Seci teki siistejä ja varmoja 2on2off. Loppuun vielä pari toistoa avoimen luokan hyppyä, jotka olivat kaikki hyviä.

Torstaina olikin Kausalan agit. Seci teki vähän minun kanssani ja sitten isäni harjoitteli sen kanssa pois päin käännöstä radalla, joka olikin sitten astetta vaikeampi asian isälleni, joka joutui myöntämään ettei Secin ohjaus oikeasti ole helppoa. Pari kertaa näytin Secin kanssa miten pitää tehdä, piirsin maahan viivoja ja huusin ajoitusohjeita, ja hommahan jopa onnistui.

Subrélla oli ensimmäistä kertaa rimat pätkällä n. 15cm, kerran se on tehnyt aikaisemmin yksittäisellä hypyllä rimojen kanssa. Aiheena oli 90 asteen käännös, lähettäen pystysuunnassa oleva hyppy 180 asteen käännöksellä  ,valssi, vääräpäänputki. Pentu oli taas niin hieno. Lelutkin palautuivat kun annoin vaihdossa nameja, parasta on kuitenkin se, että into leluun säilyy yhtä isona rauhoittavista nameista huolimatta.

Lainakoiranikin teki hienon innokkaasta, en ole tainutkaan siitä mitään mainita? Noin lyhyesti pieni on reilu vuotias mini otus, jonka kanssa on tarkoitus vaan pitää hauskaa, tietysti varmaan kisatakin joskus, mutta ei niin tavoitteelisesti. Flink teki rengasta naksun kanssa, pari hyppy ja putki pätkiä ja täyskäännöksiä.

Secillä oli tänään hieronta päivä, pari rankkaa viikonloppua veti lihaksia jumiin, mikä näkyi liikkeissä. Onneksi ei pahoja jumeja ollut, ja nyt neiti on taas oma lennokas itsensä. Subrélla oli hyppytekniikka päivä, pentu pääsi ensimmäistä kertaa tekemään "kunnon" tasaista sarjaa ja suoritui siitä hienosti. Ainut ongelma hyppytekniikka treeneissä on alkuistuminen, targetti vetää Subré liikaa puoleensa, jolloin istuminen on mennyt kasaan.

Kotona vielä Subrén kanssa paikalla oloa. Nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut treenaamaan pennun kanssa paikalla oloja. Palloleikkin lomassa paikalla olo on jo saatu aika hyvin kasaan, ja pentu osaa patoakin hienosti. Tänään tein ensimmäistä kertaa siivekkeen kanssa harjoitusta. Siiveke selvästi nosti kierroksia, eikä ajatus meinannut kulkea paikalla oloon asti. Pari kertaa palkkasin istumisesta ja parin sekunnin paikalla olosta heittämättä pallon Subrén taakse ja sen jälkeen sainkin mennä jo kutsumaan hypyn taakse. Nyt vaan ensin kotona kasataan ja sitten yritän saada saman treeneihin.

Seci tokoili ensimmäistä kertaa viime lauantain kisojen jälkeen. Ajatus ol tehdä tämä viikko kunnolla töitä sm kisoja varten, mutta sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Seci oli innokas ja toimi hyvin. Alkuun perusasentoja, jotka kisassa rupesi menemään vinoon, hyvin suoristui taas takaisin.  Sitten noutoa, jätin koiran istumaan, puoleen väliin kapula ja kutsumaan. Nostot olivat hyviä ja yhden sivulla suoristuksen jälkeen loput olivat hyviä, vauhtiakin alkoi palautuksiin tulla. Tämän jälkeen pari heittoa, palkkasin sivulla olosta heiton jälkeen namilla ja sitten lupa hakea. Jotenkin minusta tuntuu, että Seci on alkanut pitää noudosta. Kaukoja, palkkasin alkuun joka vaihdon, sitten vaihto lasku 20-40sek ja palkka, loppuun sarja nopeita vaihtoja. Luoksetuloa 3 kappaletta, ensimmäisessä hyvä stoppi, toisessa en antanut stoppi käskyä vaan annoin juosta tarkoituksella läpi ja viimeinen hyvä stoppi. Loppuksi vielä sivulle kontakti treeniä, tästä sainkin ajatuksen että opetan valmis sanan olen "kontaktin otto sana" ja tehtiin pari toistoa näin.Ensi viikolla tähän aikaan olen jo ajamassa kohti Joensuuta siskoni luoksi yöksi, josta sitten lauantai aamuna Kuopioon.

Ei kommentteja: