keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

On helppoa olla huono

Nyt on tokon sm ja lappeenrannan agi kisat takana, tasainen tunne jäi että me ollaan oikeasti aika surkeita.

Matkalla Joensuusta kotiin pysähdyttiin Kiteelle uimaan
Perjaintaina lähdimme kohti Joensuuta, jossa olimme vähän vaille yhdeksän illalla, yö meni vähän levottomasta ja aamulla auto starttasi kello viisi kohti Kuopiota.

Seci sitten päätti että kuopiolaiset ja muut tokoihmiset ovat hurjan nälkäistä kansaa ja tahtovat syödä pienen mudin aamupalaksi, tähän päälle vielä ohjaajan jännitys ja jo oli koiran kunnolla paineistettu. Seci on niin ihana ja kiva koira, mutta näissä tilanteissa kyllä miettii kaikenlaista...

Odotellessa Seci rauhassa makoili kehän vieressä, mutta kehässä juoksutarkastus oli taas suuri järkytyksen aihe...

Paikkalla makuu: Jäi ihan hyvin ja Lauran mukaan makasi hetken ihan rauhassa, mutta sitten jokin alkoi pelottaa (vieressä heiluva teltta?) ja hipsittiin sitten piiloon turvaan minun luokseni.

Sitten tunti väliä ja nyt koira olikin paineissa ennen kehään menoa, en vaan saanut sitä millään rauhoittumaan. Seuraamisessa teki parhaansa minkä ehti pahan maailman vahtaamiselta, pitihän sitä olla varma ettei kukaan hyökkää mistään. Saimme jopa 8, vaikka tuo oli Seciksi todella surkeaa seuraamista.

Liikkeestä maahan on yksi Secin varmimmista liikkeistä, putosi hyvin maahan, mutta kun kävelin sen taakse Seci luuli että nyt se hylkää yksin tänne pahaan paikkaan ja nousi erittäin vikkelään perään. 5,5

Kun tuli noudon vuoro Seci oli jo aivan varma että joku tahtoo ruokailla mudipaistin kera, eikä edes katsonut minne kapula lensi. Lähti hiipparoiden ravilla toisella käskyllä ja ylitti kehänauhan josta punainen kortti ja meidän kisat loppui siihen.

Liian rankat kisat Secille ja tyhmää oli viedä se tuollaiseen tilanteeseen noin väsyneenä. Nämä taisivat olla Secin viimeiset tokon sm kisat, mielummin pidetään hauskaa ja kisataan pienemmissä kisoissa, jotka ovat sen verran lähellä ettei tarvitse yöpyä missään. Subré sen sijaan oli rento oma hullu ruotsailainen itsensä, joka vain hömppäili ympäriinsä rakasti kaikkia ihmisiä ja koiria, ja kun nukkutti niin maate vaan ja unille välittämättä ympärillä olevasta hälinästä. Ehkä pentu hoitaa meidän perheen toko sm edustukset tästä lähtien, jos vaan saan opetettua sille joskus jotain

Nyt sitten keskityttään voittajaluokan liikkeisiin ja annetaan avoimen hautua ja käydään syksyllä hakemassa tarvittava ykkönen jostain pienemmistä kisoista. Ostin metallikapulan ja Laura lahjoitti kasan tunnarikapuloita, joten nyt kelpaa treenailla.


Tiistaina sitten oli agility päivä ja Lappeenrannan iltakisat, joissa oli tuomarina Sami Topra. Heti töistä kotiin ja koirat autoon. Ensiksi unohdin ottaa kisakirjan ja juoksin sen vielä auton käynnistämisen jälkeen hakemaan kisakirjan sisältä, sitten lähdin ajamaan ja noin 5min jälkeen tajusin että lompakko jäi, ei kun takaisin... Ehdin kuitenkin pyörähtää hallilla ottamassa kontaktitreenit ennen Karitan hakua. Secillä oli viime viikolla hieman tassuongelmia ja muuta, joten yli viikko agitaukoa ennen kisoja. Minun tuurillani Seci oli ensimmäinen lähtijä, onneksi valmentajamme Sami piteli rataantutustumisen ajan prinsessaa. Ensin oli agilityrata, Seci pahainen porsas karkasi lähdöstä, ja sen jälkeen ohjasin sen vahingossa pitkälle kaarelle, josta se bongasi puomin, A.lla sika pomppu ja koira pois radalta.

Ratojen välillä lämppäesteillä kunnon muistuttelua ja hyppyradalle lähtikin hieman kuuliaisempi koira.Rata näytti suunnilleen tältä:


Valmentajalta tulikin sitten radan jälkeen palaute, vaikka ei mitenkään imarteleva, niin oikeasti todella hyvä juttu, josko me ei oltaisi kohta enään näin surkeita.

 3 en ohjannut ollenkaan liike vei koiran, mutta silloin Seci lennätti hypyn kauas ja väärään suuntaan. Kääntyi kuitenkin kaarroksella 4:lle ja hyppäsi sen vinoittain ja olin sen edessä. Putkijarrutusta ei tehdä huutamalla/kiljumalla vaan rytmityksellä (uups...)  Seci otti pahasti nokkiinsa melkein pysähtyi ja ravasi pari askelta, seuraavat hypyt menivät varovaisesti. Kepeillä minä mokasin, en lähettänyt, yritin varmistella, säädin siellä edessä ja pakottamalla pakotin Secin aloittamaan väärinpäin. Sitten sekosi koko homma ja uudelleen väärinpäin, vasta sitten otin tarpeeksi kauas ja annoin Secin itse hakea. Tulos 10...


 Eli tasaisen huonoja oltiin, mutta eipä tästä ole taas kuin suunta ylöspäin...


Ei kommentteja: