keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sairastelua

Voihan, yksi flunssa meni ohi niin eikös toinen iskenyt perään ja tuplasti pahempana. Nyt sitten odotellaan lääkäriaikaa ja toivotaan ettei tuo vaan olisi ehtinyt poskionteloihin asti. Ja mikä parasta viikonloppuna pitäisi juosta molempina päivinä ja olla muutenkin kunnossa.

No ehdimpäs kirjoitella mitä meille kuuluu.

Lauantaina kävimme mätsärissä tytöt pääsivät parikilpailuun ja Subré pyörähtämään pentukehässä. Ensin kehään meni Sub, joka seisoi ja liikkui kauniisti, mutta pöytäkäytös olikin sitten jotain ihan muuta. Sininen nauha, ja kilpailuluokassa Sub yritti jahdata edellä kulkevaa noutajaa. Ärsyttävä teinikapina kausi neidillä menossa. Pudottiin sitten ihan ansaitusti pois. Parikilpailussa pentu joutui sitten kunnolla kuriin niin minun kun Secinkin toimesta. Tytöt olivat yhdellä hihnalla joka oli kiinni molempien ketjupannoissa, Seci juoksi uloimpana. Hieman Sub olisi halunut ruveta leikkimään kehässä, mutta prinsessa the kehädiiva ei tietenkään moista suonut. Osallistujia oli 4 paria ja meidän tytöt sitten hurmasi tuomarin ja voitto kotiin.

Sunnuntaina Subré kävi jäljellä, kunnon väsytys jälki. Pituutta oli n.150m, kulmia yksi "kunnon" 90 sekä pyöreät 90 ja 100 astetta. Lisänä vielä kaksi ojanylitystä. Palkkapurkkejä kaksi + loppupalkka, sekä parissa kohtaa jäljellä nameja. Lähtö oli hyvä kuten myös ensimmäinen ojan ylitys, tämän jälkeen luulin että hukkasimme jäljen, mutta olinkin väärässä kun heti tämän ajatuksen jälkeen törmäsimme palkkapurkkiin. Siitä sitten jatkettiin seuraavalle, jonka jälkeen pentu oksensi jäljeltä hotkitut nakin palat juuri ennen vaikeinta kulmaa. Vähän meni homma sekaisin ja Sub oikaisi kulman yli. Loppu pätkä oli reilusti alkua vaikeampi ja tyhmänä en laittanut sinne väliin yhtään palkkapurkkia, selvästi Sub olisi loppu puolella tarvinnut enemmän palkkaa kun rupesi epävarmuus iskemään kun hieman väsähti.

Maanantaina lähdimme aikaisin jo hallille, agilityä ensin. Seci teki A putki erottelua käskyillä, pitää ottaa vielä toinenkin satsi tätä joku päivä. Sitten rataa, vauhtia ja hallintaa, takaakiertoja ja päällejuoksuja, persjättöjä, välistävetoja ja loppusuora työskentelyä. Seinän vieressä takaakierroille lähetyksen sijaan ottaa jonkin esteen sivusta, vaatii selkeästi tiukemman viennin. Päällejuoksu muurilla ei ole ihan niin varma kuin hypyillä.

Subré teki puomia, nyt laitoin jarrunamin loppuun eikä koira lentänyt. Sub keksi yhtenä päivänä hurjan hienon tavan suorittaa puomi niin että esteeseen osutaan kolme kertaa koko esteen aikana ja sitten vaan heitetään takapää takaisin puomille. Joten päätin ottaa saman käyttöön kuin keinulla, jossa meillä on joko jarrunami tai lelu päässä, muistuttamassa että pitää pysähtyä, vaikka se onkin tyhmäää pienen mustan mielestä. Sitten rataa aiheena persjätöt, takaakierrot ja välistävedot kovassa vauhdissa. Muuri mininä ja hypyt 25cm. Hienosti pentu toimii ja on niin ihanan kuuliainen Seciin verrattuna, vahingossa tuli tehtyä sen kanssa yksi poispäin käännöskin, jonka se teki hienosti täydessä vauhdissa vaikka sitä on treenattu vasta erittäin vähän. Sub irtoaa jo hienosti ja nuo käännökset on niin ihanat.

Sitten alkoikin näyttelytreenit, johon Subré osallistui huonon mätsärikäytöksen seurauksena. Alkuun meinasi vähän jahdata edellä juoksevaa hyskya, mutta sain nopeasti kuriin ja palkkailin nätisti juoksemisesta. Seisominen on mennyt paljon eteenpäin ja saatiin palautettakin siitä kuinka hyvin Subré pysähtyessään kerää jalat hyvin tasapainoisesti alleen, välillä kyllä vieläkin näkee sakemanniseisontaa. Häntä on ruvennut nousemaan kunnolla kiepille lipputangon sijaan, taitaa kylläkin liittyä vähän tähän murkkuikään kun pitää yrittää olla isompi mitä oikeasti on. Pöydällä meni miestutkijan kanssa hyvin, ja naisen kanssa siihen asti kun hän varmoin ottein katsoi, lopussa kun hän vain rapsutteli niin pentu yritti ruveta isottelemaan. Ensi viikolla ajattelin mennä vielä uudelleen, niin eiköhän meidän erkkari mene ihan hyvin. Aikatauluja tuli sen verran että mudeja on 16, pentujen määrää ei erikseen sanottu, mutta tiedän että ainakin nuorempiin pentuihin on tulossa yksi toinen narttu.

Nyt sitten lepäillään ja toivon että tämä flunssa menisi ohi nopeasti...

Ei kommentteja: