lauantai 1. syyskuuta 2012

koska meillä on blogi

Välillä todella mietin mitä järkeä tätäkin blogia on pitää kun tulee loppujen lopuksi kirjoiteltua vain harvoin ja silloinkin ihmeellisiä koosteita pintaraapaisuna muistoksi. Mutta ehkä tuossa muisto sanassa on enemmän arvoa kun tietääkään, kuinka ihana onkaan palata välillä lueskelemaan vanhoja juttuja ja muistella menneitä.

Viime aikoina ei ole ollut kirjoitus intoa, ei täällä eikä muuallakaan elämässä, mutta jospa tänne nyt jotain näpyttelisi.

Lauantaina oli Szofogadas juhlat, jossa juhlistimme isolla porukalla menneitä vuosia ja upeita Szofogadas koiria, kun ensimmäisen pentueen syntymästä tuli täyteen 25 vuotta. Molemmat tytöt lähtivät tietysti mukaan, onhan Seci aito Szofogadas, eikä Subréakaan olisi ilman Riitan kasvatustyötä, vaikka Sub onkin ruotsalainen höpönen löytyy senkin sukutaulusta kaksi Szofogadasta, joista toinen kahteenkin otteeseen. Ihmiset pääsivät herkuttelemaan unkarilaisilla herkuilla, ja aika meni nopeasti jutellessa. Tytöillä oli oikein mukavaa ihmisten keskellä hömpötellessä ja Visasta löytyisi oikein mukava leikkikaveri, jota tietysti piti vähän kommennellakin välillä. Subré löysi pihalta jotain muutakin meinaan illalla neidillä oli alaleuka aivan turvoksissa, epäilyt kohdistuivat maa-ampiaisiin, onneksi turvotus laski eikä muita ongelmia ilmennyt.

Sunnuntai aamuna olikin sitten lähtö kohti Luumäen näyttelyä, alunperin meinasin Subrén ilmoittaa pentuluokkaan, mutta sitten alkoi hinta noinkin tyhjästä hieman hirvittää, joten päätin jättää meidän pentuilut vain erkkariin. Pieni stoppi piti kuitenkin matkalla tehdä ja noukkia corgi Flink kyytiin. Subré oli hieman kiukkuinen kun pieni corgi tunki sen autoon ja häkkiin. Flink vähät välitti pennusta väliseinän takana ja Subrékin lopetti moisen hölmöilyn. Perillä ei ollut mitään ongelmaa, vaan Subré ja Flink tulivat loistavasti toimeen, hyvin tassuttelivat vierekkäin näyttelypaikalla ja odottelivat samassa häkissä. Mutta sitten kun menin kehään Flinkin kanssa Subré kuljui niin kovaa kuin noin pienestä koirasta voi lähteä... Flink esiintyi kauniisti, hieman meinasi tuomarinpöydän edessä alkaa imuroimaan edellisiltä pudonneita nameja, mutta hillitsi loppujen lopuksi hyvin itsensä. Tuloksena oli EH ja kilpailuluokan 2. mikä oli karvattomalle sportticorgille hyvä tulos. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa tuttuja, joita tulee harvemmin nähtyä. Molemmat neidit ihastuttivat ihmisiä pirteydellään ja sosiaalisuudellaan.
Maanantaina illalla päätin lähteä isäni mukaan hallille, kun hänellä oli treenien vetovuoro. Siitä tulikin sitten neljän lajin ilta. Ensin Subrélle jälki reilu 100m yksi noin 100asteen kulma ja yksi pyöreä 90 astetta sekä tietysti pientä kaartelua maaston mukaan. Alussa pari namia ja sitten kaksi välipalkkaa. Jana tehtiin metrin hihnassa, alkuun meinasi seilata, mutta sitten lähti huomautuksesta tekemään kunnolla ja rauhassa. Jäljen alku oli hieman hutilointia, hukan jälkeen ryhdistäytyi  ja suoriutui hienosti. Sen verran kiihkeänä Subré oli jäljelle mennessä, ettei huomannut koiria agilitaamassa kun lähdimme autolta, mutta nyt bongasi agilityn jo kaukaa ja yritti aloittaa uhoamisen.
Seuraavaksi sitten tokoiltiin, Seci teki avointa läpi. Ensin seuraamista, kohteena nopeat perusasennot seuraamisen välissä ja niistä superpalkka. Ongelmaa tässä ei ole ollut, mutta eipä vahvistaminenkaan ole pahitteeksi. Liikkeestä maahan oli hyvä, seisomisessa katseli hieman taakseen kun kävelin ohi, joten tehtiin etupalkan kanssa. Luoksetulon stoppi meni hieman pitkäksi, selvästi vaatii paljon vahvistamista, vauhti oli sen sijaan oikein hyvä. Kaukoissa ensimmäinen nousu oli ongelma, tehtiin sitten jättö istumaan nousu palkka, paikan vaihto ja jättö, nousu, palkka jne...sarjoja. Hypyssä Seci ajautui oikealle, korjasin palkan kanssa ja seuraavat kerrat meni suoraan, istumisessa ei ongelmaa. Nouto oli hyvä, palautus nopeassa ravissa, mutta varma ja kaunis perusasento palautus. Subrékin tokoili, hieman seuraamista ja sitten aloitettiin hyppyä. Kerta namilätkän kanssa ja sen jälkeen Sub menikin hyvin yli ilmankin, palkkasin kädestä hypyn yli. Loppuun pari luoksetuloa.
Sitten agilityä ensin Subré kävi juoksemassa puomia, kivasti pentu on keksinyt että nopein on lentää puomi ja sitten palata kontaktille, mutta tästäpäs ei palkkaa tippunutkaan. Pitää keksiä jokin muukin jarrutuskeino hihnan lisäksi.Illan aikana Subré teki myös kujakeppejä, kouvolan kujat ovat kylläkin paljon huonommat kun meidän, mutta nopeasti Sub tajusi ja lähti pujottelemaan. Sitten keinua, vaikka Subré tekeekin keinua yksin ja mielellään haluan sen sille kunnolla opettaa, niinpä teimme leluun kiinni päähän juoksua, pääasia on että sinne päähän pysähdytään juoksemisessa ei ole ongelmaa, mutta että pysähtyä turhaa sellainen. Loppuun vielä hyppykuviota.Neljäntenä lajina hieman näyttelytreeniä Subrén kanssa, ensin ravailua ja seisomista sekä maassa että pöydällä. Hampaita katseltiin ja kopeloitiin.

Tiistaina Secin agilityryhmään, aiheena oli päällejuoksut ja pari pakkovalssiakin sai laitettua pariin paikkaan. Kohdittain meni ihan hyvin, mutta parissa kohtaa Seci tuli täysin ohjauksesta läpi. Subré pääsi tekemään toiselle puolelle hallia ja yllätti kyllä positiivisesti. Alkuun vähän keppejä 6kpl jotka olivat melkein suorassa. Sitten hyppelehtimään 3 hypyllä slalomia on tehty kerran aikaisemmin omalla pihalla helpotettuna ja nyt pentu teki hommaa kun vettä vaan ja vauhdilla molemmilta puolilta.Välistä vedoissa on aikaisemmin ollut ongelmana seuraava hyppy, mutta nyt nekin menivät oikein hienosti. Sitten vielä piti kokeilla päällejuoksuja 2 hypyllä peräkkäin, jotka menivät hyvin. Loppuun yksittäisistä tekniikoista rataa välistä vedoilla toiseen suuntaan, yksin hyppy takaakiertona, sylkkärillä seuraavalle hypylle ja siitä putkeen, josta hyppy, hyppy+niisto ja slalomia 3 hyppyä. 360 käännöksessä meinaa rimat paukkua alas, kun Sub yrittää tehdä liian tiukasti, tähän onneksi auttoi riman nosto, jolloin pentu keskittyi kääntymisen lisäksi myös riman ylittämiseen. Jätän nyt nuo täyskäännökset vähänksi aikaa tauolle odottelemaan että Sub saa vähän lisää ikää mittariin ja voidaan nostaa rimakorkeutta.
Ei kommentteja: