sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vikkelä viikonloppu

Nyt alkaa taas olla viikonloppu takana ohjelmaa riitti molemmille tytöille ja autolla sai ajella ympäri Suomea.

Lauantaina oli Lohjan erikoisnäyttely johon Subré lähti korkkaamaan näyttelyuransa pentukehään. Seci jä huolehtimaan kodista ja pentu joutui lähtemään matkaan ihan yksin, hieman pudotti välillä vähän liiankin isoa egoa. Nuoremmissa pennuissa oli 3 ja Sub sai olla vanhemmissa pennuissa aivan yksin. Subré esiintyi oikein hienosti, hampaiden näyttäminen oli vähän mitä oli, se kun on hurjan inhottavaa pienestä. Pari pomppua tuli edes takas liikkeissä ja seisomisessa neiti ei sitten suostunut hienoon suunnitelmaani seisottaa sitä sivusta, enkä viitsinyt liiemmin kikkailla kun tuomari uhkasi lopettaa arvostelun jo pöydällä kun annoin Subrélle nameja, hänen mielestään pöydällä palkkaaminen ei ole sallittua.  Tuolloin olisin nähnyt ettei se vedä häntäänsä taas tyhmästi ns. sen "keskittymishäntä" (sellainen sillä on useimmiten seisoessa, leikkiessä, syö, kun se kyttää jotain, jäljestää jne) jossa häntä on jännittyneenä ja kun Subrélla on vahvat takakulmaukset antaa hännän tyhmä asento kuvan että koira jännittää jotain, tai oikeastaan jännittäähän tuo sitä koska se saa namia. Takajalatkin olivat  vähän miten olivat.

Subrén arvostelu, tuomarina   Jochen H Eberhardt Saksa
Very nice format and type. Feminine head and expression. Nice pigmentation and mouth. Excellent strong teeth. Juvenile neck on body. Excellent croup placement. Nice bone & feet. Moderate chest. Excellent coat. Nice temperament. Should not be bated permanently (häntä?)

Tietysti Subré voitti luokkansa ainoana, tämän lisäksi tuli kunniapalkinto. Paras narttukehässä Subré esiintyi oikein kauniisti itsensä voittajaksi, mutta roppikehässä neiti alkoi hieman väsyä ja varsinkin edes takasliikkeet olivat melkoista hyppelyä. No tuloslista näytti tältä: Pek1, kp, pn-pentu 1, VSP-pentu. Hieno aloitus ja lopetus pentukehille, seuraavaksi Subré nähdäänkin sitten juniorluokassa joulukuussa.


Tänään oli sitten piirimestaruustokot, heti aamusta taas matkaan. Ensimmäinen pysähdys oli parin kilometrin päässä kun poimin porokoiran ohjaajaaneen autoon ja sitten kohti Kotkaa. Ennen kehää käytiin juoksentelemassa metsässä ja otettiin pienet treenit.

Paikallamakuu 0
Seci meni hyvin maahan ja jäi rauhallisen näköisesti makoilemaan, piilo oli koirien sivussa. No eipä Seci kaukaa jaksanut makoilla vaan tuli piiloon katsomaan mitä siellä oikein tehdään. Kyllä otti taas kerran vähän tai oikeastaan todella reilusti päähän.

Kisojen jälkeen käytiin toisen koiran kanssa tekemässä samassa kohtaa samallainen makuu, ja nythän neiti makasi siellä kun maahan liimattu.

Seuraaminen 8,5 Seci oli kunnolla innoissaan ja seurasi nätisti vähän keuli ja painoi, kaipa siitä nuo pisteet meni.


Liikkeestä maahanmeno: 9: Meinasi alkaa jätättämään, kun rupesin itse miettimään että kohta on merkki jolla pitää antaa käsky. Sopivasti onneksi tuli käsky paikka.

Luoksetulo 10 Vauhtia olisi saanut olla nopeampi ja stoppi vahvempi, mutta ihan hyvä suoritus.

Liikkeestä seisominen 10 Seurasi hyvin ja teki hyvän pysähdyksen.

Noutaminen 9,5 Palautus vauhti....

Kaukot: Viereisessä kehässä alettiin parin metrin päässä karjua, ja Seci teki istumiset seisomisina, enkä tajunnut antaa uusia käskyjä.

Hypyllä karjunta sitten paheni ja koiralle jo suututtiin kunnolla naapurikehässä ja Secihän tätä pelästyi kunnolla ja hypyn jälkeen väisti reilusti sivuun eikä sitten tehnyt istumista tai takaisin hyppyä vaan tuli sivusta sivulle. Joten 0

Kokonaisvaikutus: 8

Loppupisteet 112, III-tulos.

Varasin sitten koepaikan 14.10 omiin kisoihin, tuttu halli jossa treenataan agilityä viikottain, jos tuolloin ei pysy maassa niin johan on kumma. Nyt olisi tarkoitus raahautua ainakin pariin kertaan halliin ihan tokotreeneihinkin.


Ei kommentteja: