sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ruotsin tuliainen

Pitkä odotus palkittiin ja tässä hän nyt on:

Mog Ur´s Mrs Snabb "Subré"

Torstaina lähdin isäni kanssa kohti Ruotsia laivalla yön yli ja perjantai menikin Tukholmassa seikkaillessa. Lauantaina lähdimmekin sitten kohti Österfärnebota, joka oli pieni kylä erittäin korvessa noin 150km Tukholmasta pohjoiseen. Perillä odotti lauma mudeja, ihmisiä ja suloisia vauva koiria. Aika meni nopeasti höpötellessä ja koiria kuvaillessa, pois lähtiessä tarttui mukaan sitten yksi musta pentu, joka oli tähän asti kulkenut nimellä Snabb.

Jo jokin aikaa sitten päätin, että 2012 keväällä tulee pentu Secin kaveriksi. Alunperin meille piti tulla toinen Szofogadas, mutta Riitan pentusuunnitelmat eivät osuneet samalle ajankohdalle kun minun. Niinpä alkoi pennun etsintä alkuun Suomesta. Yhden nartun pentuetta mietin, mutta uroksesta en pitänyt yhtään joten katseet siirtyivät ulkomaille. Vaihtoehdot rajautuivat Unkariin ja Ruotsiin. Erinäisistä syistä päädyin Ruotsin pentueeseen ja niin alkoi odotus. Onnellisesti 29.12 kello 16.03 syntyi ensimmäinen pentu musta töpöhäntäinen narttu. Bongasin hyvällä tuurilla päivityksen heti kasvattajan blogista ja sitten jännitettiin syntyisikö vielä toinen narttu. Sopimus kun oli, että olisin narttuvarauslistalla toisena heti kasvattajan jälkeen. Vihdoin 16.30 syntyi musta pitkähäntäinen tyttö 325g, ja tässä kohtaa hypittiin riemusta, vaikkei tiedetty että kyseinen pentu juuri meille tulisi. Myöhemmin syntyi vielä yksi töpö sininen narttu, sininen hännätön uros ja musta pitkähäntäinen uros. No kun kasvattaja ilmoitti pitävänsä töpön mustan tytön, jäi minulle jäljelle musta ja sininen tyttö, jolloin päätös oli helppo, ehdottomasti se musta. Vuorokauden ikäisenä sain ehdottaa sopivaa nimeä ja niin neidistä tuli Snabb= nopea. Koko pentue sai sitten tämän teeman mukaan nimet. Kasvattajan tavan mukaisesta eteen tuli myös Mrs nartulle ja urokselle Mr. Viiden vuorokauden ikäisenä pennut olivat jo rekisterissä. Kidutin itseäni sitten kuvilla, kun pitkän välimatkan takia emme voineet mennä katsomaan pentua.Vihdoin ja viimein koitti 8vko synttärit ja pääsimme vihdoinkin näkemään kauhu kakaramme, josta tähän asti olimme kuulleet vain kasvattajalta.

Etsin energistä ja taistelutahtoista koiraa, ja sen myös olen saanut. Pentu riehuu ihan hulluna, sillä on lähes koko ajan jotain suussa, tappelee pehmolelujen kanssa, roikkuu housun lahkeessa kun piraja, taistelee myös lelusta erittäin ponnekkaasti, syöksyy myös kuolleisiin leluihin, riehuu, riehuu ja riehuu. Jaa koska se nukkuu? Erittäin harvoin... Vuorokauden aikana neiti on silpunnut kymmeniä nenäliinoja, pari muovipussia, puraisut hihnan poikki ja vähentänyt lapinkoirien karvan määrää tupoittain. Mutta hauska tapaus ja erittäin söpö silloin kun nukkuu, hereillä sillä on pirun kiilto silmissä.

Seci alku jännityksen jälkeen tykästyi pieneen ja kulkee sen mukana vahtimassa, kuitenkin sen verran etäällä että ehtii väistää naskalien tieltä. Hieman Seci yritti leikittääkin pientä, mutta juoksuleikki ei oikein vielä koko erosta johtuen sujunut.

Mutta nyt mä lähden nukkumaan, rankka mutta kiva reissu. Väsyttää ihan hirmuisesti ja pitänee yrittää vähän nukkua ennen kun pieni on taas pystyssä ja kovassa vauhdissa. Yritän huomenna laittaa lisää kuvia Ruotsista ja putki videon jossa neiti tekee ensimmäistä kertaa lyhyttä putkea ja kahta leikkiputkea peräkkäin. Toivottavasti tässä ei ole hirmuisesti kirjoitusvirheitä, väsyneenä ei ole hyvä kirjoitella mitään...

Ei kommentteja: