sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Nokka kohti Kuusamoa.

Kuten viime kirjoituksessani pohdin, oli vuorossa perjantaina hyppytekniikkaa kotona. Reippaan alkulämmittely lenkin jälkeen lisä lämmittelyksi sekä liika energian poistoksi aloitin treenit metsäagilityllä. Harjoituksen teimme rinteessä, jolloin tuli hieman kropan hallintaa ja lihasjuttuja tehtyä samalla. Soica ja Seci teki vuorotellen, toisen huutaessa puussa hieman kauempana, ensimmäisellä kierroksella teimme vain perus takaa kiertoa, toiselle kierrokselle lisäsin pois päin käännöksen ja sylkkärin. Kivasti koirat muistivat vielä mikä on homman nimi, vaikka koko talvena emme olekkaan metsälajeja voineet harrastaa. Vielä ennen hyppytekniikka treenien aloitusta tein helpon alkeis esine ruudun piilottamalla Secille vinkupallon pusikkoon, sen verran hienosti pallo löytyi,että taitaakin ensi kerralla olla vuorossa jo hieman vaativampi esineen etsintä tehtävä.

No sitten hetken juomatauko, jonka jälkeen Soica teki lyhyen hyppytreenin Secin odotellessa hihnassa. Soican hyppytreenien jälkeen Seci pääsi vauhtiin. Nyt kun emme ole lähes koko talveen tämän tyyppisiä harjoituksia pääseet tekemään, niin aloitin suosiolla helpoista mitoista neljällä hypyllä. Ensin hypyt suorassa linjassa välissä 4 jalkaa. Kaksi ensimmäistä suoritusta olivat puhtaita ja nättejä, hieman ennen viimeistä hyppyä Seci laskeutui etupainoisesti, ja kokoaminen ei ollut paras mahdollinen, muut välit olivat kauniit. Kolmannella ja neljännelle kerralla Seci hyppäsi kaksi viimeistä hyppyä kerralla, mutta hypyt itsessään olivat puhtaita. Neljäs kerta hyvä, hieman samallaisia ongelmia kun kahdella ensimmäisellä kerralla. Viides kerta oli paras, kaikki välit hyvät. Secillä oli ehkä vieläkin liikaa energiaa, ja se yritti tehdä liian kovalla vauhdilla kiihdyttäen loppua kohti, jolloin hyppyihin keskittymisen kärsi, varsinkin noilla viimeisillä hypyillä.

Seuraavaksi Seci lähti käymään 15min lenkin kun jäähdyttelin Soican ja lämmitin Pedroa. Lenkin jälkeen Seci odotteli hihnassa kun Pedro teki lyhyen alkeishyppy tekniikkatreenin. Sitten Seci pääsi ensimmäistä kertaa tekemään kaari hyppytekniikka treenin. Välit olivat 6,5 jalkaa. Energia määrä alkoi nyt olemaan sopiva ja Seci teki nättejä suorituksia. Toistoja teimme 3 toistoa per kylki, eli 6.. Hieman homma oli hakusessa ja alkuun Seci yritti ottaa väli askelia ravilla, mutta toinen toisto mentiin jo laukalla ja siististi. Neljännessä toistossa tuli kolmas rima alas, muuten rimat pysyivät hyvin ja hypyt olivat tasapainoisia.
Lopuksi kävin vielä koko viiden koiran lauman kanssa reilun puolen tunnin lenkin.

Lauantai aamun koittaessa aurinko paistoi kun pakkailimme autoa. Aamulenkin kävin heittämässä neljän koiran kanssa pyörällä 5km lenkki josta reilu kilometri laukkaa, loput ravia, pari pysähdystä tein jotta koirat pääsivät haistelemaan ja käymään tarpeillaan. Lenkin jälkeen pakkasinkin koirat autoon ja matka Kuusamoon starttasi. 10 tuntia (pysähdyksineen) myöhemmin olimmekin sitten perillä. Illalla kävin vielä parin kilometrin lenkin koirien kanssa, harmiksemme hihnassa, taitaakin tulla aika hihnapainoitteinen viikko kun täällä on samaan aikaan sen verran paljon koiria ja vaikka tuosta lähteekin kohti lapin erämaata, niin siellä on sen verran eläimiä, ettei ainakaan lapinkoiria uskalla vapaana juoksuttaa, lähtevät vielä paimentamaan poroja.

Tänä aamuna olikin sitten aamulenkin aika, lähdin Soican ja Secin kanssa moottorikelkka uraa pitkin, joka oli sulannut ja mukavaa hiekka pohjaa käveltäväksi kohti tuntemattomaa. Parin tunnin lenkin heitimme, Seci sai juosta puolet matkasta vapaana ja hakea samalla keppiä energian kulutukseksi. Tietokoneen muistin ottaa mukaan, mutta kameran sitten unohdin kotiin, varmaankin siis kännykkä kuvia tulee tänne jossain vaiheessa, vaikka laatu onkin surkea, mutta nyt lähden kylpylään uimaan...

Ei kommentteja: