torstai 7. huhtikuuta 2011

Treenitauko ohi.

Nyt on jopa viikon agilitytauko ohi, ja tänään kävimme päivällä omalla porukalla treenaamassa, tulipas samalla testattua,että neljä isoa lapinkoiraa ja yksi mudi mahtuvat pienen Toyota Carina II takapenkille. Koeviikkojen hyviin puoliin kuuluu myös tyhjät päivät, jotka kannattaakin käyttää näin loistokkaasti...

No mutta ennen agilitykoostetta, tuleepi hieman tokojuttuja. Treenailin Secin kanssa tokoa sunnuntaina, tarkoituksena oli treenata jääviä ja palkkailla nopeita stoppeja, mutta kävikin sitten niin että treenasimme pelkkää seuraamista, kun Seci jostain syystä ei seurannut kunnolla vaan kontakti putoili, eikä seuraaminen ollut tiivistä. Alkuun tein lelun kanssa, mutta koska Seci juoksi aina lelun kanssa tieltä, jolla treenasimme sulaneen maan vuoksi, pihalle piilottamaan lelua. No loppujen lopuksi sain palkkailtua Secin seuraamaan kunnolla reilun metrin pätkän, enempää en edes viitsinyt yrittää. Kaipa Secillä oli huono päivä tai jotain, yleensä tälläistä ongelmaa ei ole tullut eteen, Secin on aina seurannut innokkaasti ja hienosti. No mutta tulipas nyt tehtyä hieman kontaktitreeniä.

Sitten agilitykoosteeseen. Tarkoituksena oli pitää kivat treenit ennen kisoja, rata näytti tältä ensimmäinen pätkä 1-21, toinen 30-51. Toivottavasti piirustuksesta nyt saa jotain selvää, vaikka se jostain syystä menikin pieneksi ja sumeaksi.


Alkuun lämmittelylenkin jatkoksi tein kahdella hypyllä kääntymis ja takaakiertotreeniä, ensin ilman rimaa, ja sitten rima matalalla. Kivasti Seci kääntyi ja käytti kroppaansa. No sitten lähdimme radalle, molemmat radat olivat helppoja, alkupätkään (1-11.) idea tuli USA kansainvälisen kilpailun radasta, harmittavasti leveys loppui kesken, loppujen lopuksi tuosta tuli aika erillainen mitä oli tarkoitus, ajoi kuitenkin asiansa hyvin. 14. rima tuli alas, kun vaihdoin keppien ja hypyn väliin Secin ollessa putkessa,kun toiselta puolelta juoksin, ei Secille tullut niin kiire perääni, jolloin rima pysyi ylhäällä. Tuo rima oli vahingossa maxin alimmassa, muiden ollessa medin toisessa, joten kaipa tuokin hieman vaikutti asiaan. Toiselta puolelta juostessa sain leikkauksella Secin myös paremmin kääntymään kepeille.
Toinen pätkä meni myös kivasti, eikä edes rimoja tullut alas.

Kontaktit ovat tällä hetkellä jotenkin rumassa kunnossa, Seci ottaa herkästi stopit vinoon, keinulla ei edes meinannut pysähtyä, onhan keinu nyt nopea, mutta hieman liiankin nopea jos se on hyppykeinun rajoilla. Puomin alastulo on myös vino, jos meinaan jäädä taakse tai sivulle. A:lle Seci karkasi ja loikkasi korkealta koskematta kontaktia, toivottavasti se ei nyt keksinyt että voi alkaa hyppiä noita enemmänkin. Loppuun juoksutin Seciä kaarien ali, ensin suoria sitten kääntymisiä, loppuun molempia sekaisin. Kaarien ali juoksut olivat nätit. Loppuun yksi ilman kaarta, jolloin Seci ei tullut aivan samalla tyylillä alas kun kaarien kanssa kuten on aikaisemmin tehnyt ilman kaaria tehdessä, mutta silti osui hyvin kontaktiin eikä pahemmin hypännyt. Saapi nähdä teemmekö kisoissa A:t juosten vai hitaammalla stopilla, aikaisemmin en olisi edes miettynyt stoppi vaihtoehtoa, mutta kun tuo nyt tänään hyppäsin A:lta, kun en huomannut että se sillä oli. Harmittavaa hallaa tehnyt näinkin lyhyt tauko noille juoksukontakteille, mutta ehkäpä tämä tästä, olisikin ollut ihme jos nuo olisivat heti täydelliset eikä opettamisessa kohdattaisi ongelmia. No onneksi kohta on kesä ja pääsemme kotona ja Kausalassa treenaamaan vaikka päivittäin.

Ei kommentteja: