lauantai 18. kesäkuuta 2011

Meistä ei ole suunnistajiksi...

Parin tunnin yö unien ja rankan työviikon jälkeen, erittäin vähäisellä treenaamisella (töitä, reissu ym..), ei ollut kovin järkevää lähteä Sm kisoihin. Ensimmäiset kolme estettä meni hienosti ja kivan tiukasti, sitten jostain syystä ajatus virheenä ajattelin suunnata suoraan keinulle, ja jättää yhden hypyn tekemättä, no muistin viime tingassa ja sain jotenkin keploteltua vähän matkaa eteenpäin kohtaan joka kai takaraivossa painoi tuon unohduksenkin. Jo rataan tutustumisessa kehittelin itselleni ongelman, ettei Seci käänny tuohon suuntaan vaan vastakkaiseen, enkä sitten ohjannut sitä kumpaakaan suuntaan, joten hyllytettiin sitten. Lopussa pakka hajosi kokonaan ja syli kyydissä mudi pois radalta. En oikeastaan tiedä mistä moinen tyhmä päähän pinttymä on tullut, ettei koira kääntyisi vasemmalle, aina olen ollut parempi kääntämään oikealle, mutta kyllä tuo koira kääntyy kun treeneissä olen viime aikoina pakottanut itseni kääntämään sitä vasemmalle, mutta miksi kisoissa tulee vaan pakottava tarve kerätä painetta noinkin yksinkertaisesta asiasta. No aika huono rata keinu oli jotenkin päin siedettävä kunhan en sitä videolta näe, puomista näen varmaan painajaisia, ravasi kai jo yläosalla pysähtyi 10cm ennen maata, A oli huono, eikä Seci tullut taaskaan alas asti. A:n mokasin itse, kun en vaan juossut ohi vaan jäin himmailemaan, miksi en voi tehdä sitäkin kuten treeneissä. Juuri ennen puomia oli tuo hylly sähellys, kaipa se vaikutti, mutta silti...

No eipä olisi näillä tuloksilla mitään tullutkaan:
1. Kari ja Leevi 15
2. Seci Hylky
3. Satu ja Uula hylky
Ankkuri. Iida ja Soolo 0

No jäähdyttely lenkki vähän venyi, kun olin viemässä Seciä uimaan ja lähdin kiertämään 8km lenkkiä jonka varrella järvi on väärin päin, joten ennen kun järvelle päädyimme kiersimme 6km sekä kun muistin, että kunnon lenkkipolulta käännytään pienemmälle polulle kiersin ylimääräisen reitin. No tulipahan kunnon lenkki tehtyä ja pääsi mudi loppujen lopuksi uimaankin.

Paljon on töitä ja suurin osa pakasta pitäisi taas saada kasaan ennen agirotua jossa Seci näillä näkymin juoksee perjantaina 2 rataa, sunnuntaina avo sm karsinnan (+ toiveissa olisi finaali) ja kv startin (toivottavasti pääsemme toisellekin radalle), sunnuntaina viimeiset nuorten kilpailut.

No turkin puolesta Secillä ei ainakaan pitäisi olla kylmä, pesin sen tiistaina ja tv:tä katsellessa harjasin sitä furminaattorilla, vahingossa otin siitä hieman liikaa karvaa irti ja se on pienesti sanottuna kalju, sillä ei ole pitkää karvaa kun hännässä muuten sentin turkki, joka kihartuu ihan vähän. Äskettäin se oli vielä ihan siedettävä kun pesu sai sen pörröiseksi, mutta tämän päivän uinti ja uuden latviasta ostetun BOT verkkoloimen käyttö kilpailuissa poisti saippuan pörrö vaikutuksen ja kaljuus näkyy. Mutta Secillähän pidittiin talviturkkia päällä Latviaa varten ja pohjavilla oli todella takussa kun siitä suurimman osa kamman kanssa otin irti, että jopa ilman furminaattoria tuo koira olisi kalju, furminaattori vain viimeisteli lopputuloksen. No eipä tarvitse ajatellekkaan lähteä muoti ilmöön leikelleen koirilta turkit pois tai lyhkäsiksi (todella sm kisoissa oli kynitty joko ammattimaisen hienosti ja selkeän rumasti keittiösaksilla ei trimmattavat pitkä karvaiset koiransa) kun koira on jo valmiiksi noin karvaton, ja uskoisin että tuo vähäinen karva suojaa paremmin kun leikelty karva auringolta, mutta plussana on ettei ole niin kuuma ja uinnin jälkeen turkki kuivahtaa nopeammin. Odottelen silti kyllä innolla, että Secin karva kasvaa takaisin, koska en kyllä kehtaa siitä valokuvia ottaa, sen verran kaunis se on turkittomana.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Tahtoo nähdä kuvan kaljusta Secistä! :)