perjantai 17. kesäkuuta 2011

LatviaNo nyt kun päästiin kirjoittamisen makuun niin pieni juttu latvain reissusta, pitkästi en jaksa alkaa kirjoittamaan, mutta pääasiassa nyt näyttelystä.

Lauantaina Manuel Loureiro Borges:
FI MVA, LT CH Szofogadas Eji " Seci" ROP, CACIB, CAC -> LV MVA
Black Wizard's Every Inch a Man " Aslan" VSP, JUN-CAC


Onneksemme lapinkoirat ja mudit olivat aivan vierekkäisissä kehissä, joten molempian kehiä pystyi seuraamaan samanaikaisesti. Bumban kanssa kävin pyörähtämässä pu kehässä voittajaksi, loppujen lopussa Bumbis voitti myös nartun ja oli rop, junnu koira siis putsasi pöydän valio koirien jäädessä nuolemaan tassujaan. En sitten tajunnutkaan, että mudit alkava, vaan katsoin, että Aslan on kehän suulla, Seci nopsasti häkistä ulos ja juoksujalkaa sisään menolle, matkalla eräs nainen kävelessä potkaisi Seciä vahinogossa kylkeen, ja arvata saattaa kuinka pelästynyt pikku koira tämän jälkeen oli. Kehässä kuitenkin Seci kokosi itsensä. Hieman ketkuillen vein Secin jo Aslanin arvostelun aikana pöydälle seisomaan, vaikka niin ei kai ihan saisi tehdä kun on eri luokasta ja sukupuolesta kyse, no eipä kukaan valittanut. Seci antoi hyvin tutkia itsensä, tiesi olevansa champion luokassa ja käyttäytyi sen mukaisesti. Liikkeet menivät kivasti samoin seisoskelu, arvostelu oli ylistystä, en nyt sitä jaksanut alkaa tähän kirjoittamaan ja kääntämään laitan ne vähän myöhemmin. Rop kehässä juostiin ympäri, jonka jälkeen meille ojennettiin rop palkinto. Päivän saldo oli siis ERI, SA, VAK1, PN1, ROP, CACIB, CAC-> LV CH
Seci on nyt siis kolmen maan muotovalio. No sitten ranskalainen pumi ihminen nappasi hihasta ja pyysi avuksi pumiensa kanssa, joita esitettiin kolme, niistä kaksi oli hänen. Seci häkeille ja Joelia auttelemaan, hänen uroksensa kuitenkin hävisi norjalaiselle valio urokselle, joten en hänen narttunsa kanssa päässyt kehään. Ison kehän odottelu meni nopeasti pumi
ihmisten kanssa jutellessa norjalainen että ranskalainen puhuivat hyvää englantia ja tuli siinä ruodittua niin pumien kun mudienkin juttuja. Pumi ihmiset olivat myytyjä Seciin, varsinkin se pentumaisiin ja suuriin tummiin silmiin. No ukkoskuuro jylläsi ulkona, ja salaman isku sai palohälyyttimet huutamaan ja sähköt poikki, oli sekin kokemus. Samoin kun se, että tuomari katsoi Seciin päin, käväisi jopa katsomassa sitä takaa päin, no mutta ei sitten isossa kehässä välittänyt.

Lauantain väsyneet roppi koirat.


Sunnuntaina Kornelija Butrimova:
FI MVA, LT CH, LV CH Szofogadas Eji "Seci" ROP,CACIB
Black Wizard's Every Inch a Man " Aslan. VSP, JUN-CAC

Ennen kehäämme jutte
lin taas ranskalaisen kanssa, pääasiassa agility mudeista, joita kuulma suurin osa ranskan mudeista on. Hän pyyteli, että veisin hänen pyrrinsä isoon kehään, ellei Seci olisi rop.Tätä kehää ehdimmekin sitten odotella, ennen meitä olisi pitänyt olla kaksi kuvacia, mutta niitä ei näkynyt, ja sitten kehään meni meidän jälkeen oleva koira, pelästyneenä juoksin kysäisemään Aslanin omistajalta, että ei kai kehä nyt vaan mennyt ohi, onneksi ei. Tälläkin kertaa tein samoin kun edellispäivänä ja vein Secin valmiiksi pöydälle, tutkimiset meni hyvin, liikkeissä jouduin hieman kannustamaan, että häntä nousi kunnolla selälle, Seci kun olisi nostanut sen vaan puolisiksi, väsymys taisi painaa. No arvostelu oli taas loistava. No rop sieltä tuli. Kuvia pitäisi jossain vaiheessa tulla Aslanin kaveri otti ainakin palkinto kuvan ja Joel kuvaili meidän kehää sekä otti pari kuvaa ennen isoa kehää. Kehän jälkeen eräs nainen tuli kyselemään mudeista, sen verran pökerryksissä olin kuitenkin vielä juuri kehästä tulleena, että kysymyksiin vastailu englanniksi oli hieman vajaata, anteeksi siis siitä hänelle. Isossa kehässä sitten auttelinkin Joelian neuvomaan latvialaiselle naiselle joka esitti koiraa ensimmäistä kertaa elämässään, mitä kehässä pitää tehdä ja miten pyrriä esitetään, nainen ei aivan paras englannin taitaja ollut mutta kunnialla selvittiin ja hauskaa oli.
Meillä oli aivan mahti viikonloppu, mukana oli kolme koiraan (Seci ja kaksi suomenlapinkoiraa) ja kotiin tuomisina oli 4xROP, 4x CACIB, 2x CAC, 2x JUN-CAC, 2x LV MVA, C.I.B ja koko reissun vielä kruunasi Pojun RYP 4. Hauskinta oli kuitenkin nuo ulkomaalaiset pumi tuttavuudet, varsinkin pumeja kasvattava Joel oli todella mukava, ja ihan yllätyin kun hän tuli sunnuntaina kehämme luokse juttelemaan ja katsoi kehämme ja otti kuvia. Hänen kanssaan tulee varmasti juteltua useamminkin jos näyttelyissä nähdään. Norjalainen nainen oli myös todella mukava ja kehui varsinkin suomalaisia näyttelyn järjestelyjä. Viimeistään sitten varmaankin Suomessa järjestettävässä maailman voittaja näyttelyssä tapaamme jälleen, kiva nähdä sitten myös millainen norjalaisen pennusta on tullut, hänelle kun muuttaa nyt astutus palkkana Suomesta pentu, jonka isä on hänen uroksensa.

Nyt voimmekin sitten odotella joulukuuta jonka jälkeen alkaa viimeisen cacibin haku. Nyt Seciltä lähtikin karvat kun pesin sen ja olin hieman liian innokas furminaattorin käyttäjä, nyt mudi näyttä vielä ihan siedettävältä karvaa on erittäin vähän, mutta se on pesusta pörröinen, mutta kun pörrötys laskee paistaa taas kylkiluut läpi. Erkkarissa Seci varmaankin esiintyy ja ehkäpä kouvola KR:ssä, mikäli karva on kunnossa eikä agilitykilpailuja osu samalle päivälle.

Ei kommentteja: