torstai 2. kesäkuuta 2011

Tokokilpailut Orimattila.

Secin kanssa käytiin tänään meidän tämän vuoden "pakolliset" tokokisat. Olen siis itse päättänyt käydä kokeilemassa vähintään sen kerran vuoteen, mitä mudi sinä päivän keksiikään.

Luoksepäästävyys 10, ja super tyytyväinen omistaja. Tuomari oli mies ja Seci pysyi paikoillaan hienosti.

Paikalla olo 0, Seci pysyi 1,5min. Viereinen koira tujotti Seciä ja vikisi koko tuon ajan. Pitkään Seci yritti vain katsoa eteenpäin ja olla välittämättä, mutta toinen ei lopettanut, niinpä Seci päätti varmuuden vuoksi hiippailla ohjaajan suojiin.

Paikalla olon jälkeen pohdin viitsinkö edes lähteä pelleilemään Secin kanssa kuumalle kentälle, lämpötilahan oli n. 27 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. No päätin sitten kuitenkin lähteä tekemään liikkeet läpi kun tuosta on maksanut, vaikka ykköseen ei liiempiä mahdollisuuksia enään ollutkaan. No mutta päätös oli ihan oikea.

Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen vapaana 9. Koira seuraa hienosti, mutta pistepudotus tuli kun ohjaaja ei osaa tehdä täyskäännöstä oikein. Jotenkin arvattavaa, ettei koirassa ole vikaa mutta ohjaaja onnistuu taas vaihteeksi tekemään jotain tyhmää... Tein siis täyskäännöksen liian tiukasti, kun pyörähdän vasemmalle, Seci pyörähtää kaaren sisässä takatassuillaan ympäri, tapa olisi ns. sallittu kunhan se olisi selkeän U:n muotoinen. Jolloin koira seuraisi kunnolla liikkeessä koko käännöksen ajan, nyt Seci seuraa, mutta pyörähtää paikoillaan.

Liikkeestä maahanmeno 9. Seuraaminen hienoa, maahan meno saisi olla hieman nopeampi, ei kuitenkaan lisäaskelia ym.

Luoksetulo 9,5. Seci tuli hyvällä vauhdilla, pomppasi lopussa, mutta ei minua vasten. Hyvä suoritus.

Liikkeestä seisominen 8. Seci hieman alkoi ennakoimaan ja pudotti vauhtia juuri ennen käskyä, mutta käskystä stoppasi ilman lisäaskelia.

Estehyppy 9, loppussa Seci otti yhden askeleen sivuun kun kiersin koiran sivulle.

Kokonaisvaikutus 9. Hyvin toimiva ja työskentelevä koira, jonka menoa on ilo katsella.

Kokonaispiste määrä: 153,5 II tulos. sija 5.

Koiria alokkaassa oli 11, niistä kaksi lähti paikailla makuusta, silti tuli vain 2 ykköstulosta, voittajan pistemäärä oli 177. Secin yksilöliike pistemäärä alokasluokan paras, mutta tuo paikalla makuusta lähtö pilasi tuon tuloksen.

Tällä kertaa tein kerrankin kokeessa myös jotain järkevästi, juoksutarkastuksessa Seci oli sylissä, jolloin neitiä ei ahdistanut ,niinpä tuo luoksepäästävyyskin meni hienosti. Tuomari sai myös olla rauhassa liikkeiden aikana, eikä sitä mulkoiltu ja epäilty sen tulevan syömään pienen mudin hetkellä millä hyvänsä, kuten teemana on edellis kilpailussamme ollut. Joka liikkeen jälkeen nopeat kehut ja taputukset ja vauhdilla vaan perusasento ja "valmis" jo ennen kysymistä, tuosta tuli vähän vauhdikkuutta, eikä jäänyt sellaisi tyhjiä aukkoja, joissa Seci olisi päässyt huuhailemaan tai keräämään painetta, työskennellessäänhän Seci ei muusta välitä, mutta tuona vapaana aikana olisi voinut tulla jotain ylimääräistä stressiä, joka olisi sitten heijastunut liikkeissä.

Mutta pääasia oli että meillä oli ensimmäistä kertaa tokokehässä oikeasti kivaa. Mukava tunne kun koira tekee parhaansa ja toimii kuten treeneissäkin, jaksaa yrittää innokkaasti ja teki täpäkästi vaikka palkkaa ei tullutkaan. Täysiin kymppeihin on vielä vähän viilaamista, mutta kun emme näköjään vaan saa sitä ykköstä aikaiseksi niin mahdollisuuksia niiden tavoitteluun taitaa olla edessä, jospa sitten vuoden päästä,tai jos saisin toisen mielenhäiriön ilmoittaa tuon toistamiseen tänä vuonna, sen verran hyvä fiilis jäi tästä kilpailusta, mutta olen kyllä vieläkin sitä mieltä, ettei toko nyt taida olla ihan meidän laji, liian hidasta ja tosikkomaista. Koiralla kylläkin olisi varmasti lahjoja tähänkin, niin kun Secillä on kaikkeen mitä sen kanssa olen keksinyt kokeilla, mutta ohjaajan into ei vaan taida riittää, harmi sinäinsä noinkin pienellä treenimäärällä kun saadaan suht, hyvät pisteet, niin miten kävisi jos Secin kanssa treenaisi joku lajiin kunnolla motivoitunut ja treenit olisivat tavoitteellisia, kymppejä varmasti tippuisi nopeaan tahtiin. Mutta kun tuo upea pikku gigura on nyt minulle eksynyt ,niin saapi se olla hullu agilitykoira, tottelevaisen yksilön sijaan.

Ja kyllähän hullu agility koira nyt tokokisoissakin puski läpi, kilpailuthan pidettiin nurmipohjalla pk-kentällä, jolla oli iki ihania A-esteitä, monesti Seci oli jo niille menossa vuoroa odotellessa, mutta hihna ei antanut kiipeilu varaa etutassuja pidemmälle. No tuloksia odotellessa, laskin Secin sitten vauhdilla ja vapaana juoksemaan kerran A:n läpi, ainut ongelma oli kun loppukontaktin otto oli hieman haasteellista, no emäntä ei nyt suuttunut moisesta epäonnistumisesta kun Seci selkeästi pysähtymistä yritti, mutta pk-A on hitusen huono tähän käyttöön.

No reilun tunnin pyörähdys kotona ja agilityyn. Kaarrokset vähän taas paukkuivat, ohjasin aivan liian löysästi, eikä Secikään parhaimmassa terässä ollut. Pitkä päivä ja kuuma ilma saavat talviturkissa olevan koira aika vetämättömäksi. Vielä reilu viikko ja sitten on latvian näyttely käyty ja voin hyvillä mielin ohentaa tuota turkkia. Kelpaa sitten ohuessa kesätukassa juosta agilityn SM kisoissa seuramme joukkueessa, kova tasoiseen porukkaan pääsimmekin mukaan joukkueessa on Secin lisäksi maajoukkueessa ollut ja hallitseva piirimestari. Toivottavasti keinuprojekti on silloin edes suunnilleen valmis, tänään radalla keinut vanhan mallisia, vähän ehkä parempia. Loppuun otin samat hypytysjutut kun kotikeinulla on nyt tehty, ja siitä jatkoin eteenpäin, loppuun juostiinkin vauhdilla koko keinu, joka oli jo aika lähellä sitä mitä haluan sen olevan, ei ne etutassut tule vieläkään yli, mutta nyt Seci juoksi aivan keinun päähän. 30-40 cm Seci uskaltaa jo heittää tassut alas, korkeammat pudotukset sitä vähän jännittää.

Ei kommentteja: