lauantai 19. marraskuuta 2011

Kotkan kisat

Prinsessa koki aamulla kunnon järkytyksen kun neito oli menossa unisena aamupissalle, ja tassujen alla olikin kylmää ja märkää lunta, nopeasti sisälle turvaan. Aikaisemmin Seci on rakastanut lunta, mutta nyt se ällötti sitä. No tästä tunti eteenpäin heitettiin mudi villapaita päällä autoon ja otettiin suunnaksi Kotkan juuri valmistunut/puoli valmis halli.

Tuomarina meillä oli silmukka Siimes, yksi meidän lempituomareista, joka ei kyllä ole kenellekään meidän kisakirjan nähneelle yllätys. Ensimmäisenä oli agilityrata joka näytti suunnilleen tältä:2. pakkovalssilla kutsu ja sitten sivuetäisyydellä puomi, tuomarikin joutui hyppäämään pois alta kun ei ollut moista ohjausvalintaa odottanut, taidettiin olla niitä ainoita jotka moista yritti, syy oli sitten este 4. jonka halusin ottaa päälle juoksuna, ilman reilua sivuetäisyyttä puomin alusta asti en olisi voinut ehtiä. Seci tuli hitusen nopeammin vapautuksen jälkeen kun oletin joten en sitten kuitenkaan ehtinyt päällejuoksuun, mentiin sitten sylkkäri säädöllä. Lähes kaikki juoksivat puomin ja 4 hypyn välistä ja sitten tekivät 4-5 valssin ja persjätön, Secin kanssa en lähtenyt edes kokeilemaan. Sylkkäri säädön jälkeen olin sitten koko hyppypyörityksen myöhässä keinulle asti homma valui vähän joka suuntaan. Putken jälkeen monet karkasivat hypylle, Secikin kaarratti mutta sain sen A:lle, tässä kohtaa taas sama vanha moka, miksi jään viereen odottelemaan koiraa alas A:lta kun pitäisi vain juosta ohi, tuo vain hidastaa ja tekee Secin epävarmaksi, vapautuskin oli sitten ihme säätö. Hyppy sitten venähti kauas, Seci kävi pitkän lenkin ja melkein hyppäsi kaukana olevan hypyn, kääntyi sitten lopulta ja keppejä pitkin maaliin. Lopputulos järkyttävän huono nolla -8,59, etenemä 4,18 m/s. ja sija 4. Maajoukkueessa olleeseen Robista jäätiin vajaa sekunti. Nollia tuli 11, 6 kärki oli reilun 2sek sisällä, hyville hävittiin ja hyviä voitettiin. Pitäisi kai olla tyytyväinen, mutta en vaan voi. Ällöttää taas oma huonous, koira on loistava, mutta sitten vaan myöhästelen ja kaarrokseet valuu ja annetaan muille voitot kun koira juokseen ylimääräisiä ja turhia lenkkejä. Olisi niin kiva tehdä kisoissa tulla maaliin tehden kunnon varma nolla jossa oltasi juostu täysiä koko rata läpi yhdessä, eikä noin että rynnistellään sinne tänne, pelastetaan tilanne vähän väliä. Ehkä vielä joskus... No taas olemme yhtä nollaa lähempänä sm kisoja ja karsintoja.

Seuraavalle radalle lähdimmekin sitten tekemään tupla nollaa, ja tehtiin tupla tripla hylky. Alkuun oli hyppy ja rengas suoraan jonka jälkeen kepeillä piti suoristaa koiran linja, muuten lähes jokainen meni 2 tai 3 väliin. Menin kutsumaan renkaan taakse ja painoin Secin renkaan jälkeen paremmalle linjalle ollen keppien edessä, Seci ei oikein tykännyt moisesta sain kunnon haukut ja murina niskaan, murisi koko kepit läpi, outoa käytöstä pieneltä, raivolla jatkui sitten pari seuraavaakin estettä, mutta sitten huono linjaus ja hylky, tämän jälkeen homma hajosi täysin. Toinen rata huiskittiin myös läpi parinkin hylyn kera, hajosi vielä hitusen enemmän käsiin, mutta hauskaa oli.

No siinä oli tämän vuoden kisat. Nyt pitää laskea vuoden nolla prosentti, jota en odota innolla, varmaan aika karun pieni lukema. No suunta on ainakin ylöspäin, nyt vaan ensi vuotta kohti.

Ei kommentteja: