lauantai 26. marraskuuta 2011

Aktiivista sanoisin

Tänään oli ulkona ihana (ainakin viime aikoihin nähden) ilma. Joten heti aamulla suuntasimme pitkälle lenkille välittämättä kurasta. Tien ojia kavetaan auki, joten arvata saattaa missä kunnossa itse tie on, kun siihen on tullut mukava savikerros. Mutta kun ei huvittanut taas lähteä tuonne ylös pyörätielle, jossa lapinkoirien on oltava hihnassa.

Myöhemmin päivälle oli sitten treeni aika. Alkuun Secin kanssa tokoa. Seuraamista ja luoksetuloa, tämän jälkeen siirryimme noutoon. Lähtö hyvä, Seci patoaa hyvin odottaessa ja syöksyy kapulalle. Nosto aivan järkyttävä, mudi menee maahan ja sitten varovasti ottaa kapulan suuhunsa. Palautus oli ihan ok, lisää saisi tulla vauhtia, mutta onneksi minulla on loisto suunnitelma tämän suhteen. Nostojen huonoudesta johtuen tehtiin sitten niin että pudotin kapulaa maahan, Seci nosti sen minulle ja palkka lensi.Hieman parani. Loppuun vielä luoksetulon stoppeja. Lähetin Secin kiertämään puskaa ja kun se tuli takaisin päin minua kohti komensin seisomaan tai maahan. Nopeasti ja tehokkaasti pieni toimi, pari kertaa otin stopin jälkeen sivulle tulon ja onnekseni Seci tuli kunnon vauhdilla sivulle, niin ei tarvitse stoppien jälkeistä luoksetuloa lähteä vahvistamaan.

Sitten agilityyn pääaiheena valssit. Ennakointi ja ajoitus oli päivän sana, Secin toimii todella hyvin kunhan vaan itse kerron ajoissa ja valssin on oltava valmis viimeistään kun ponnistus alkaa, mielellään vähän aikaisemminkin. Tehtiin sama myös takaaleikkauksen kanssa, Seci vaatii kunnon "päälle" ajon jotta kääntyy kunnolla. Sitten parit päälle juoksut, vääränpään putket,niistot, poispäin käännöksiä ja persjättö. Koira toimii kunhan sitä vaan ohjataan kunnolla, varmaan top 5 "käytetyin lause blogissa " Secin jälkeen kun juoksin Soican kanssa huomasin kyllä selvästi kumpi on nykyään teknisesti taitavampi, Soicalla on parempi valssissa (helpompi ehtiä) ja takaaleikkausessa (ei irtoa niin päättömästi...) mutta muissa Seci menee kyllä reilusti ohi. Varsinkin niistossa näki tämän eron, tein vanhasta tottumuksesta kuten Secin kanssa, eli mahd. nopeasti merkkaus ja lähden juoksemaan koira suorittaa itsenäisesti, tässä vaiheessa Soica hyppäsi kyllä mutta sitten vanha herra olikin aivan pihalla. Muistan kuinka vuosi-kaksi sitten Soica oli varmempi, luki paremmin rataa ja myös teknisesti varmempi, nyt asia on toisin, Seci on nyt viimeisen vuoden aikana mennyt vanhasta agilityexpertistäni ohi. Soican kanssa tehtiin 7 vuotta töitä, ja Seci menee ohi alle 3 vuodessa, Secistä tulee vielä hieno ja se on sitä jo nyt, ja tästä voin kyllä kiittää hienoa opettajaani Soicaa.

Illalla sitten siirryimme metallinoudon pariin. Secihän on kannellut leipävetsiä ja muita mahdollisia joten ongelmaa ei ainakaan vielä ollut. Meidän metallikapulakin kun on varmaakin Secille liian iso, en sillä lähtenyt edes yrittämään. Secin kapulana toimi sitten päällekäin laitetut päistä yhteen teipatut lusikat. Laitan kuvan jossain vaiheessa, tuosta kuvauksesta on varmaankin vaikea ymmärtää. Aluksi laitoin suuosaan muoviputket (ei niin ilkeä suulle) ja niin pari poimintaa oikeastaan vain totutteluna oudon näköiseen nouto"kapulaan". Parin toiston jälkeen putket pois. Hyvin Seci otti suuhun ja piti hyvin, nyt pitää vain ostaa sopivan kokoinen metallikapula, messarin ostoslista pidentyi taas....

Ei kommentteja: