torstai 2. helmikuuta 2012

Sisäleikkejä

Pakkanen kiristyy kiristymistään, meidän puolesta voisi jo kyllä lämmetä. Ulos voi mennä vain lyhyelle lenkille ja silloinkin pikku mudilla on vähintään fleecehaalari päällä, eilen lähti tossut tilaukseen. Sanokoot kuka mitä tahansa, en halua katsoa kuinka koira alkaa ensin nostella tassujaan ja lopulta nilkuttaa parin tassun varassa. Tänään lähdin käymään iltapäivällä metsälenkillä elikkäs hankeen rämpimään. Noin 30metriä päästiin kun Seci vaan jämähti, nosti tassut ylös eikä vaan liikkunut mihinkään suuntaan, pikku neiti oli niin jäässä. No koira syliin ja sisälle, hyvin tassutkin sulivat.

Kun ulos ei ole treenaamaan asiaa ja koiralle pakkasesta huolimatta on energiaa ei auta kun keksiä sille tekemistä. Tokoa ei jaksa koko ajan veivata, hieman yksipuolisesti kun pystyy vain tekemään tilan puutteen takia. Hieno säätöä ja pikku sievää tekemistä, mutta kyllä siitäkin on hyötyä.

Meidän 4v sai omat kotiavaimet.

Agilityä ajatellen otin kontaktilaudan sisälle ja sillä treenailtiin. Vahvistelin kontaktilta lähtösanaa ja kontaktilla pysymistä. Huviksi myös kosketusalustalla nokkimista kontaktilla, Secille ei kylläkään ole noin alunperin opetettu kontaktia, mutta eipä tuollaisesta vahvismisesta haittaakaan ole. Kun sanon näin koira on varmaankin kohta aivan sekaisin, mutta luotan siihen, että tuo harjoitus vain vahvistaa oikeaa stoppi paikkaa ja sen puoleen Secistä on hurjan hauska tökkiä lätkää ja se rynnistää kontaktille.

Kuvissa ei ole vahingoitettu eläimiä tai pidetty niitä nälässä.
Temppuina jatkoimme teemalla," mitä kaikkea voi noutaa." Avaimet menee jo aika hyvin, hieman lattialta poimiminen on vaikeaa. Myös ruokakupin voi hakea, kunhan se on väärinpäin jolloin siitä saa pienelläkin suulla hyvän otteen.

Tänään kokeilimme uutta lajivaltausta koirakeilausta. Vanhat lahjoituksena saadut keilat vaan pystyyn ja kokeilemaan. Tarkoituksena on että koira kaataa keilat, sen enempää en ole lajiin tutustunut. Pedro aloitti ja Seci katsoi vierestä kun kosketuskepin kanssa yritin saada blondia tajuamaan ajatusta, ei muuten tajunnut.. Hetken neiti katseli ja kun tuli sen vuoro nätisti tökkäsi keilan nurin ilman mitään opetusta tai apuja. On se viisas koira.


Ei kommentteja: