torstai 18. lokakuuta 2012

Eilen kävin vetämässä treenit Kouvolassa, samalla hain meidän kisakirjan kopista. No siellä se kiltisti hyllyllä odotti pokaalin ja keltaisen ruusukkeen alla, porsas oli tullut: "iiiikk mua pelottaa, paineistun asiasta Ö tai ainakin paha liikkuri setä syö mut "suorituksella 3. Pisteitä oli kertynyt 144, ja avo 2, ihmeen hyvin noin paskalla suorituksella, mutta pisteethän eivät kerro sitä millä fiiliksellä kehässä oltiin tai millä sieltä lähdettiin. Kun nyt on kyselty niin laitetaanpas vähän raporttia.

Ennen koetta Seci oli mukavan rentona, käytiin moikkaamassa liikkurikin etukäteen ja todettiin ihan kivaksi.

Paikka makuu 10, Seci oli reunassa partacollien vieressä. Perusasentoon nousu oli vähän huono.

Ennen yksilöitä vähän kissaruokaa näytille ja Seci odotteli paikoillaan kun vein kapulan liikkurille, ettei neiti noin läheisyydestä ahdistuisi. Seci seurasi hyvin kehään, mutta sitten alkoi alamäki.

Seuraaminen 7,5 En tiedä ottiko se nokkiinsa kun liikkuri näytti paikan, parkkipaikalla seläntakana haukkuvasta koirasta vai oliko mielikuvitus örkit puissa, mutta jostain neiti alkoi stressata kun jotain hyvin epäilyttävää oli käymässä. Seuraaminen oli meidän kauheinta ikinä, kontaktitonta, jätätti, oli hukassa, sitten täyskäännöksessä törmättiin jne. Ja tilannetta pahensi se, että pysähdyksiä oli vain yksi ja sekin aivan pitkän seuraamisen lopupuolella , joten ei päästy lähtemään uudelleen liikkeelle. Ihan säälistä nuo pisteet, itse olisin antanut aivan pyöreän nollan, tuomari sanoi että kyllä se selvästi osaa seurata ja seurasi pätkittäin hyvin, mutta jokin nyt häiritsi paljon.

Liikkeestä maahan 7,5 Seuraaminen oli perseestä... Ja vielä vähän päälle kun ennakoi maahanmenoa, ei nouse perusasentoon vasta kun toisella ja ufot syövät mut... noin lyhyesti.

Luoksetulo 0 Kauhea emäntä hylkäsi lähelle liikkuria ja tuomaria ja vielä lähti kentän toiseenpäähän, en tietenkään jää sinne yksin ja vaikka se siinä vähän huitoi niin en kyllä pysähdy kun pelottaa...

Ja tässä kohtaa meni sitten hermo... Ärsytti niiiiin paljon taas tuo sama, tähän asti samanlaista käytöstä on esiintynyt pääasiassa paikkamakuissa, nyt sitten yksilöliikkeissä kun paikkis olisi onnistunut. Varmaankin tämä ärsytys alkoi näkyä käytöksessäkin, kun Seci alkoi sitten paineesta, pelosta ja kaikesta päivän pahuudesta huolimatta tekemään edes vähän paremmin sinnepäin.

Liikkeestä seisominen 8 Ja hemmetin rumaa seuraamista, tai sitä samaa mitä tähänkin asti tässä kokeessa, päiväkävelylläkin näyttää paremmalta. Ja toisella käskyllä perusasentoon..

Noutaminen 8,5 Sellainen vinoon eteen ehkä puoliksi sivua kohti oleva palautus. Ja ensimmästä kertaa ensimmäisellä käskyllä perusasentoon ja tietenkin vähän vinoon.

Kauko-ohjaus 9 Ennakoi yhden maahanmenon liikkurista ja alkoi valua maahan ennen käskyä.

Estehyppy 8 Paska oli sekin, sivulle kyllä tuli, mutta jotain muuta ongelmaa yleisen vitutuksen lisäksi.

Kokonaisvaikutus 8 Ja tässä kohtaa me suunnattiin kotiin jäämättä edes kuulemaan loppupisteitä, otti päähän hitosti, fiilis oli paskin tokokokeessa ikinä. Ainut positiivinen asia oli, että Seci pystyi (joskin erittäin huonolaatuisesti) työskentelemään paineistuneena. Tähän asti olen yrittänyt karsia paineistumista ja kehittää asioita jolla paineen saisi laskemaan, mutta parhaiten toimiva ratkaisu tuntuu olen kun en vaan huomio painetta tai pelkoja, komennan vaan tekemään ja sitten hyväpalkka kun Seci tekee. Nyt on kyllä pakko sanoa, ettei Seci saanut mitään palkkaa kisan jälkeen vaan meni hyvin sukkelaan autoon. En sitten tiedä oliko hyvä vai huono ratkaisu.

Mutta nyt Seciä ei tokokisoissa ainakaan vähään aikaan nähdä ja jos nähdään niin jossain pikku kisoissa, mutta ehkä joskus haetaan avon ykkönen. Me keskitytään nyt agilityyn, ainahan sitä voi sitten tokoilla eläkkeellä, jos Seci olisi siihen mennessä vaikka oppinut, ettei maailma syö sitä.Ei kommentteja: