perjantai 5. lokakuuta 2012

Subré aloitti kisauransa

Subré aloitti eilen juuri 9kk täyttäneenä kisauransa P-haun möllikisoissa. Pikku neiti pääsi juoksemaan medimölleihin. Kesän minikokoinen alkeiskurssilaiseni lähti ensimmäisiin kisoihin, joten päätin sitten juosta Subrénkin kanssa jolloin pääsimme samaan rataantutustumiseen ja katsomaan rataa yhdessä läpi.

Subré treenaa pääasiassa matalilla rimoilla n. 20-25cm korkeuksilla, kisakorkeus oli nyt 35cm, joten kisoja varten on yhden treenit tehty 30cm ja yhden 35cm. Nyt sitten palataan taas takaisin matalampiin korkeuksiin ja seuraavaksi kisaillaan vuotiaana kun on vaikemmatkin esteet kisakunnossa, niin voi osallistua muillekin kun mölliradoille.


Subré lähti medeistä ensimmäisenä, mutta onneksi ei ollut mitään kiirettä kun rataantutustuminen oli minien kanssa yhdessä. Kisat pidettiin P-haun pienessä hallissa josta johtuen estevälit olivat hieman tavallista lyhyemmät. Radassa ei ollut mitään kummallisuuksia, hieman A-este jännäsi kun Sub on tehnyt sitä pari kertaa pääasiassa yksittäisenä esteenä. A:llahan kontaktit ovat aivan kesken, tarkoituksena on rakentaa niin juoksut kun 2on2off A:lle, stopit tulevat aika luonnostaan puomitreeneistä eikä juoksuissa ole sinäinsä vaikeutta (kriteeri niissäkin on että etutassut on osuttava maahan niin että takapää on esteellä) mutta sitten erottelua/kuuntelua kumpaa tehdään on aivan alussa. Aluksi radalla oli puomi, mutta järjestäjät eivät saaneet sitä riittävän tukevasti, joten se vietiin pois. Lähdössä Subré jopa pysyi ihan nätisti, mutta sitten rynnimään ja tahti sekaisin yhdistettynä korkeaan rimaan pudotti toisen riman takajaloillaan. A oli ihan yllätys vautsi koirahan teki oikein oivallisesti etutassut maahan ja nopea vapautus. Muurin jälkeen piti vähän murista haukun sekaisesti istuville ratahenkilöille, nehän olivat Subrén mielestä aivan väärässä paikassa ja epäluuloinen otus vähän päätti sanoa. Sinne tuli pientä kaarrosta, mutta hyvin pentu sitten lähti vauhtia liiemmin hiljentämättä jatkamaan kohti seuraavaa estettä. Maalissa sitten kunnon muraukset ja hihoihin kiinni kun tyhmä ohjaaja ottaa hurjimuksen kiinni ilman palkkaa. Tulos 5, aika -18,75 (luokan paras aika)ja voitto kotiin! Toiseksi tuli puli, joten hienosti oli unkarilaiset edustettuina.

Kisarata
Kisaradan jälkeen sai harjoituksena mennä saman radan uudelleen, joten mehän mentiin. Tavoitteena oli nyt tehdä A:lle 2on2off ja pitää hauskaa eli pikku likka sai mennä täysiä ilman varmisteluja. Ohihan parista hypystä tultiin, mutta hauskaa oli. Ja nyt sai ratahenkilötkin olla ihan rauhassa.


Harjoitus rallattelu

Ei kommentteja: