perjantai 12. lokakuuta 2012

Päivän tokoilut

Tänään oli jälleen toko päivä, ja kerrankin vielä hyvä ilmakin. Kameran nappasin mukaan lenkille, joten jospa tännekin saisi vähän täytettä.

Lenkillä muisteltiin kurin kultaisia sääntöjä, varsinkin Subrélle annetut käskyt ovat tuntuneet menevän viime aikoina tyhjille korville, joten hieman nyt muistellaan mitenkäs hommat meidän laumassa toimikaan. Ensin pahimmat energiat pois päättömällä juoksentelulla, palkkailin luoksetuloja. Sitten taakseni menoa ja siellä pysymistä, Subré hihnassa ja Seci vapaana. Secille piti pariinkin kertaan muistuttaa, ettei ohi tulla, mutta silti neidin kanssa oli helpompaa kun Subrén. Pentunen meni kyllä taakse, mutta siellä pysyminen... Vielä ennen treenien alkua hallittua oleskelua ihmisten ja toisten koirien luona, ketään ei mennä moikkaamaan ja istutaan rauhassa vaikkei kunnolla olisikaan käskyn alla.

Seci pääsi aloittamaan treenit, vähän makuita odotellessa, hyvin pysyi vaikka kylmä maa alkuun vähän ällöttikin. Alkuun luoksepäästävyyttä ja seuraamista. Eipä mitää ihmeellistä, seuraavaksi oli perusasento treenejä, jolloin hain autosta Subrén hommiin. Sub teki sivulletuloja, seuraamista ja eteentuloja. Seuraamisesta on karsittu pois keulimista, mikä on laskenut virettä ja ehkä sittenkin pidin enemmän seuraamisesta keulivana, nyt se on jotenkin kauhea ponnetonta. Pitäisi saada sellainen kiva väli muoto kenguruloikkien ja sivulla kävelyn välille. En enään edes joudu potkimaan koiraa seuraamisessa. Mielummin otan tokoon hieman liian tiukan ja korkea vireisen suorituksen, kun tälläisen tylsän ja siistin.Secin puoliveli oli myös ensimmäistä kertaa tokoilemassa. Tomppa herra, jolla on sama emä kun Secillä, mukana oli myös Secin siskon ja Tompan vahinkopentueesta oleva narttu. Tuli sitten samalla puhetta Secin siskosta Kiiasta,jotka he myös omistavat. Eipä uskoisi,että siskosten painossa on lähes 10kg ero myös säkäkorkeudessa on huomattava ero. Hassua sinäinsä on, että Seci on pitkä jalkainen ja sporttinen, mutta pieni, kun Seciä reilusti isompi Kiia on lyhyt jalkainen ja "tanakka".Tompan ja Kiian tytärkin on reilun kokoinen, joten ei ainakaan kokonsa puolesta Seciä muistuttanut vaikka erittäin lähestä sukua onkin.

Ei kommentteja: