maanantai 11. heinäkuuta 2011

Agirotu

Nyt on agirotu takana, eikä kyllä tulokset olleet aivan toiveiden mukaiset.

Perjaitain ensimmäinen rata, jonka tuomarina oli ranskalainen mies. Pääsimme alun kunnialla läpi sitten pyöräytin hypyn tyhmää kautta, jolloin linja puomille oli todella huono. No Seci ampui sitten puomille huonolla linjalla ja keikkui ylösmeno rampin ylös asti reunalla ja taitoskohdassa lensi alas putken päälle, no tuosta sitten hylky. Onneksi ei käynyt mitään ja mudi höyryisi heti uudestaan perään vaan puomille täyttä vauhtia. Taas kerran jaksoin olla niin tyytyväinen, ettei tuo koira ole mikään pehmo, joka pelkäisi estettä pitkään tuollaisen ilmalennon jälkeen, kuten monille on käynyt. No loppu rata meni hieman hutiloidessa, keskityttiin sitten vain pääasiassa kontakteihin. Pääsimme myös ensimmäistä kertaa sähköiselle pöydälle.

Perjantain toinen rata oli saman tuomarin hyppyrata. Tässä saimme myös alun hienosti, sitten mokasimme kepeillä. Ensin Seci pyyhäältää kepit väärältä puolelta ja kaksi kertaa kakkosväliin, no kolme kieltoa ja hylky, ensimmäistä kertaa saamme koskaan kolmesta kiellosta hylyn, ja vielä 3lk, ei olisi tätäkään ihan heti uskonnut. No loppu rata meni hienosti, teimme töitä ja kaarrokset pysyi kurissa, lopussa en ehtinyt suoran putken jälkeen tökkäisemään Seciä takaakierrolle, mutta hylkyhän meillä oli jo valmiiksi.

Launtaina aloitimme klo 8.00 open avo sm karsintaradalla, joka oli myös UPK rotumestaruus kilpailu. Mokattiin sitten kakkoshypyllä, oletin Secin tulevan tiettyä reittiä, mutta se valitsikin toisen. Kaarrokset paukkuivat, eikä koira tullut kunnolla käsiin. Puomi oli sentäs hieno stoppeineen. Puolesta välistä rataa seuraten pois.

Illalla oli sitten kv kilpailu, tällä kertaa tuomarina ranskalainen nainen, etenemä radalla oli 3,8 ja kaikki kontaktiesteet radalla. Puoli rataa meni puhtaasti, hieman laajoilla kaarroksilla, muttei nyt ihan hirveillä. Kepeillä sain taas Secin väärälle puolelle aloituksessa, mistä se nyt tuon on bongannut, viime perjantain mölleissä se teki tuon ensimmäistä kertaa ja nyt tarjosi koko ajan... Vitosen jälkeen lataus hieman tippui ja kaarrokset paukkuivat luvattoman pitkiksi. Puomi oli viikonlopun hienoin ja varma stoppi, sellainen niinkun sen tahtoisinkin olevan. Seuraava hyppy menikin sitten pieleen, en kertonut kunnolla että hypätäänkö ja mihin sen jälkeen, jolloin Seci joutui hyppäämään hirmuisen läheltä, huonosta kulmasta ja samaan aikaan arpomaan mihin suuntaan kääntyä, tästä hyvästä rima putosi. Plussana tuli vielä +1,61 yli aikaa, joka muuten otti aika koville, mutta pistetään, keppikorjauksen, kontaktien ja piiiiitkien kaarroksien piikkiin... Caciagi jäi parin sekunnin ja virheiden päähän, mutta ehkä ensi vuonna.

Sunnuntaina pääsin viimeistä kertaa kilpailemaan nuorten avo sm kilpailuihin, osallistuinkin sitten neljän koiran kera. Medeissä Seci meni taas alun hienosti, puomi oli nopea ja stoppi hieno, mutta mitäs sitten, Seci karkaa ilman lupaa ja syöksyy putkeen. Sitten menikin taas fiilis ja juostiin rennosti rata läpi, aika olisi ollut hieno, mutta mitäpä sillä nyt tekee hylyn jälkeen. No lapinkoirat pelasti päivän, Soica nuorten svo sm hopeaa ja Jäbä samasta kisasta pronssia. Soican kanssa aloitin kuusi vuotta sitten junnuissa, ja nyt Soica jää ansaitulle eläkkeelle ja siirtyy vain koko päiväiseksi harrastelijaksi. Soicalla on hieno ura takana sen saavutuksiin kuuluu mm.
Maxi 3lk
Junior avo sm 3 -06
Junior sm 3- 06
Junior avo sm 2 -07
Junior Suomen mestari agility -07
Junior Suomen mestari toko -07
Junior avo sm -4 -08
Nuorten avo sm 2-10
Nuorten avo sm 2-11
Piirimestaruus joukkue 2- 07?
Lappalaiskoirien rotumestaruus -07
Nuorten cup voittaja -09
Nuorten cup voittaja -10
Seuramestaruus -3 07?


Soica 2007 juuri 2lk nousseena.

Nyt kun ei ole vielä nettiin ilmestynyt Secistä agirotukuvia niin tulee kuva Secistä Latvian näyttelyssä, kiitokset kuvasta Joel Kuhlmannille Ranskaan.

Ei kommentteja: