keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kaarrokset kuriin

Nyt vihdoin ja viimein tai taas vaihteeksi olen saanut noista kaarroksista tarpeekseni. Suurin ongelmahan niiden kohdalla on ohjaaja, mutta on niissä muitakin ongelmia. Viime talvenahan jonkin verran treenattiin noita käännöksiä ja ne jo hieman parantuivatkin. Mutta nyt ne ovat taas selvästi hajonneet. Secistä on hurjan hauskaa juosta suoraan ja hyppiä pitkiä pitkiä loikkia, lyhyet loikat ja kääntyily on tylsää ja hidasta, ihan plääh mudin mielestä. No nyt päätin taas aloittaa noiden kaarrosten huolittelun, jospa tällä kertaa se homma tehtäisiin vähän paremmin ja saataisiin treenattua homma valmiiksi asti.

No hajoitin tuon nyt palasiksi, jokaista palasta vahvistetaan ja loppujen lopuksi yritetään saada kasaan, kuulostaapas helpolta...
Pala 1. Tekniikka
Lyhyet hypyt pitäisi saada toimimaan myös kovasta vauhdista, hitammin tultaessa Seci hyppää siistit hypyt ja kääntyy ja taipuu hypyillä, mutta kun tullaan kovalla vauhdilla ja suoraan Seci laskeutuu vasta metrien päähän hypystä.

Pala 2. Motivaatio
Tämä on varmaankin se suurin este, Secillä on kun paljon suurempi into mennä kovaa ja eteenpäin kun jarruttaa vähän ja kääntyä tiukasti. Osakseen palkkauskysymys, palkkaan aivan liian vähän käännöksistä ja liian yksipuolisesti. Tuon lelupalkkauksen kanssa olen vielä niin aloittelija ja vasta nyt alkanut oppimassa palkkaamaan edes vähän moni puolisemmin ja käyttämään palkkaa vahvisteena ja apuna. Nameilla olisi niin tuttua ja turvallista rakentaa kaikkea, mutta Secin kanssa moinen ei onnistu. Vähitellen pitäisi alkaa käyttämään vaan enemmän ja enemmän myös valmis palkkaa ja opetella kohdistamaan lelun heitot tiettyyn pisteeseen.

Pala 3. On ohjaaja ja ohjaus
Pitää opettaa/vahvistaa käskytystä ja ohjausta joka kertoo koska käännytään ja saada juurikin tuo motivaatio kohta kuntoon, jotta tuon käskyn totteleminen olisi super kiva juttu. Suhina=kevyt haltuun otto, valmistava käsky ja Seci= kunnon tiukka haltuun otto, saada mahdollisimman tiukaksi ja toimivaksi.

Eilen aloitin käännöstreenit keskityimme pääasiassa vain tekniikkaan. Lämmittelyjen jälkeen ensin hyppytekniikkaa. Kokeilin ruoka ajan takia jospa namit kupissa toimisi palkaksi, mutta ei lelu palkan piti olla. No pesukarhun raato jo odottelikin vuoroaan. Kolmella eri tekniikalla pääasiallinen ero oli palkkauksessa. Mitään suurta mullistusta ei tullut, mutta eiköhän tämä tästä. Loppuun kuvasin molemmat puolet, vasemmalle käännös tuntuu huonommalta, mutta videolta katsottuna se näyttää aivan samalta kun oikeallekin kääntyminen, taas vika ohjaajan päässä siis...

Tänään olisi sitten vielä luvassa juoksulenkki ja kropanhallinta treeniä yhdistettynä käskyn opetteluihin.

Polveni alkaa vihdoin ja viimein olla jo aika hyvässä kunnossa, hieman se vielä kipeytyy välillä, mutta on jo reilusti parempi. Pariin kertaan olen nyt päässyt juoksemaan pururadalla reilun 3km lenkin, mukavan kevyttä hölköttelyä rauhalliseen tahtiin, koirat tietysti juoksevat mukana. Lyhyt lenkkihän tuo on, mutta pääasia on nyt totuttaa tuota polvea vähitellen rasitukseen. Kovemmilla alustoilla tuo ei kestä vielä oikeastaan yhtään lenkin juoksemista.

Ei kommentteja: