sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Etsintäkuulutus

Meidän naksutin on ottanut jalat alleen ja karannut, mutta eihän tämä ole vasta kun neljäs hukkaamani naksu, ne eivät selkeästikkään pidä minusta tai sitten olen vain totaallisen huolimaton naksujen säilytyksessä, itse kallistun jälkimmäiseen vaihdoehtoon. Mutta pitänee nyt katsella, josko karkuri jostain löytyisi, eikä taas tarvitsisi lähteä ostamaan uutta.

No mutta miksi etsin naksua niin ajattelin taas vaiheeksi alkaa kasaamaan noutoa kasaan, en ole laskenut yritys kertoja, mutta jospa tällä kertaa onnistuisi, tilataan sitten yksi siisti, hallittu ja nopea nouto, jossa kaupan päälle mudi käsitteleekin kapulaa vielä nätisti. Nyt kähden hakemaan naksulla sitä että Seci tuo ja tarjoaa kapulaa minulle, tähän mennessä kun olen naksutellut ja muilla keinoilla tehnyt pääasiassa kapulan suuhun ottoa, jolloin luovutukset ja palautuskin on vähän mitä on. Mutta katsotaan nyt...

Iltalenkillä teimme paikallaan makuita, komennan Secin maahan ja kävelen muun lauman kanssa eteenpäin ja palaan vapauttamaan Secin. Ensimmäinen makuu oli helppo, kävelin n. 20m seisoskeltiin hetki poikien haistellessa ja palasin vapauttamaan. Toisella kertaa kävelin hieman pidemmälle ja pojat rynnistivät vauhdilla jollekin hajulle, tämä riitti Secille ja sehän lähti. No palautin sen takaisin rauhassa ja uusi yritys, nyt se pysyi hyvin. Palasin ja silittelin hetken kehuen, en kuitenkaan vapauttanut, vaan lähdin lauman kanssa Secin taakse, jonkin matkan jälkeen Seci nousi ja oli vaihtamassa asentoa niin että näkee meidän, ärähdin heti. Sen jälkeen pari askelta ja takaisin ja isot kehut ja vapautus. Viimeinen makuu juuri ennen kotia, nyt Seci pysyi hyvin, ja kesti taakse menot. Palkkana oli nyt vain kehut ja lauman mukaan takaisin pääsy, joka tuntuu riittävän Secille hyvin. Eniten harjoituksen aiheena on, että kun vaadin sitä pysymään se tasan pysyy, vaikka mikä olisi. Tähän asti kun se on pysynyt omasta tahdostaan ja palkan toivossa. Ja paimenkoiralle jolla on suuri laumavietti niin takaisin lauman pääsy on suuri palkkio, mutta tämä samainen toimii myös hyvin häiriönä ja nostaa Secille hieman painetta lähteä.

'
Soica pääsi poseeraamaan pallon kanssa. Kuvassa se seisoo takajaloillaan etutassut pallolla.

Illalla ukkostikin sitten reilusti, joten piti puuhailla sisätiloissa. Keskityimme pallopaimennukseen, josta ei olekkaan tullut kirjoiteltua aikohin mitään blogiin. Sisällä keskityimme hienosäätöön, taakse menot ja lähetykset, liikkeelle lähdöt ja aloimme harjoitella poispäin ajoa. Loppuun lähetin Secin käytävän toisesta päästä pallon taakse, Seci kuljettaa palloa minua kohti ja paria metriä ennen minua komennan sen ajamaan pallon poispäin.

Ei kommentteja: