maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kaikki loppuu aikanaan

Huomenna olisi taas suunnattava kouluun, onneksi tämä viimeinen jakso on melkein lomailua kun koululla ei tarvitse pyörähtää pari tuntia enempää. Lähtisi nyt lumet pois niin pääsisi kunnolla treenaamaan, nyt olisi hurjasti intoa ja aiheita mitä pitää tehdä.

Meidän piha, joka ei kokonaan sula edes toukokuuksi, on sulanut jopa pienen läntin hiekkaosasta. Tähän sitten yksi hyppy ja pyörittelemään. Subré teki eilen ensimmäistä kertaa takaakiertoa hyppysiivekkeillä ja pieni osasi hurjan hienosti. Siivekkeiden väli oli tilanpuutteen vuoksi vain noin puoli metriä ja silti pentu tuli takaisin hienosti välistä. Kannatti odottaa ja vahvistaa vain siivekkeiden läpi juoksua. Secin kanssa on aina ollut ongelmana takaakierroista takaisin tulo, joka näkyään näkyy pääasiassa päällejuoksuissa, Secistä ei vain ole tarpeellista jarruttaa tai juosta minua kohti kun liike vie muualle. Subré pieni taas teki tänään upeita päällejuoksuja, okei siellä on lelu apuna, mutta Seci ei vauhdissa oikein meinaa silläkään tulla. Subrélle olen nyt kouluttanut ensin kääntymisen ja se muuten kääntyy todella tiukasti, toivottavasti nuo säilyvät hyppyjen kanssa. Nyt sitten otetaan irtoaminen pääaiheeksi kun maa sulaa. Toivottavasti tuosta tulee suht tasapainoinen irtoamisien ja kääntymisen suhteen. Secin kanssa muinoin tehtiin toisinpäin, aloitettiin vaan irtoamistreenillä ja käännökset rakennettiin hutaisten ja nyt sitten korjaillaan. Tietysti Seci on oppinut pentuna paljon vain katselemalla, tutustunut esteisiin karkailemalla ja kun tähän yhdistetään itsenäisyys sekä kova estehakuisuus niin lopputulos on sitä miltä näyttää.

Seci eilen treenasi syli ja poispäin käännöstä hitaalla vauhdilla. Ja tänään päällejuoksua yhdellä hypyllä ja palkka vetämässä. Perusvahvistus treeniä, kun noin pienessä tilassa on vähän vaikea tehdä mitään kunnollista. Tokoiltu on sitten enemmäkin. Eilen luoksetulon stoppejan takapalkalla, ne saisi olla vieläkin täpäkämmät, mutta ainakin Seci tekee kunnon pysähdyksen. Tänään jääviä, seisomisen taakse menossa Seci taas teki painonsiirron ja vähän meinasin kääntyä. Ja keksin mikä meillä on pielessä kaukoissa! Kokeilin ilman käsimerkkejä, eikä yhtään rikkoontunutta istumista, kokeiltu on nyt 3 kertaa 10 sarja ja kaikki täydellisiä. Tyhmä minä kun en ole aikaisemmin kokeillut.

Subré teki tänään myös kujakeppejä. Alkuun suoria lähetyksiä ja vieressä juosten. Tällä kertaa heitin palkan. Loppuun hieman kulmia ja pikkuinen haki kaikki oikein, selvästi on alkanut kuja ajatus mennä perille. Pentu kasvaa ja kehittyy kyllä niin nopeasti ja oppii koko ajan uutta. Subré on kauhea iso tyttö jo, tänään huomasin ensimmäisen hampaan lähteneen edestä.

Eilen  kävin myös tyttöjen kanssa lenkillä hieman uusissa maastoissa. Subré opetteli kivi leikkiä, jonka Seci on osasi jo meille tullessaan. Nyt on sen verran sulanut, että kiville pääsi kiipeilemään. Nyt keskityimme pieniin kiviin ja molemmat likat saivat namia. Jospa Seci saisi Subrésta kivileikki kaverin. Ja sitten kasa huonosti valoittuneita kuvia.


Ei kommentteja: