maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mainiota

Kuka tunnustaa opettaneensa Secin kääntymään? Tänään pitkästä aikaa pihatreenejä sulaneella hiekkakentällä, tätä on odotettu koko talvi. Seci aloitti tehtiin alkuun viskileikkausta, joka toimi hienosti. Sitten peruskäännöksiä, takaakiertoja ja päällejuoksuja, ja mitä mitä koira työskenteli täysiä käyttäen koko voimansa kääntyäkseen mahdollisimman tiukasti korkeillakin rimoilla. Tuli kyllä sellainen vautsi olo. Kontaktit pitäisi käydä Kouvolassa joku päivä treenaamassa, muuten olemme kyllä hyvässä vedossa viikonlopun kisoihin.

Sitten Subré ensiksi speed bumpseihin tutustumista, "pienen" hyppytekniikka koulu alkaa jo ensi viikon jälkeen. Samalla katsoin palkkaustapaa valmiiksi, parhaimmat lelut jätin suoraan kokeilematta, ne kiihdyttäisivät pentua liikaa ja veisi keskittymisen pois itse tekemisestä. Kokeiltiin ensiksi patukalla, jota ei ole aikasemmin vielä käytetty. Subré rynnisti kuitenkin senkin luokse sen verran kiihkeästi, että se hylättiin heti. Toinen kokeilu oli namikuppi, mikä toimi ainakin nyt ihan hyvin. Ehkä nuo lelut hylätään suosiolla.  Tähän asti olen tehnyt lelulle vain irtoamisia suht suoraan, tänään kuitenkin alettiin harjoitella sitä että pitää tehdä jotain ja sitten vasta luvasta rynnätä irroten esteiden läpi palkalle. Subré pieni ei tähän vapaaehtoisesti suostu, joten remmi kaulaan. Alkuun takaakierto ja siitä lähetys hypylle jonka takana palkka. Sama toiselta puolelta kiertäen. Toisena harjoituksena hyppy täyskäännös valssilla puolenvaihto ja irroitus hypyn kautta lelulle. Puolenvaihto oli Subrélle vaikea, kun palkka jo houkutteli sitä suuresti. Pari toistoa ilman valmispalkkaa ja johan onnistui myös lelun odottaessa maassa. Vielä ei hihnaa kyllä pois saa, sen verran hyvin pentu meinaa karata palkan luokse ennen kun ehdin ohjata sen tekemään muuta.

Huomiset treenit jääkin nyt käymättä kun lähden hoitamaan suloisia 5viikkoa vanhoja corgi vauvoja. Niistä sitten myöhemmin lisää juttua kuvien kera.

Ei kommentteja: