lauantai 7. tammikuuta 2012

Kyllä vähäinen pito kovalla huudolla korvataan!

Vitsi mä inhoan Suomen talvea, tai ainakin tätä talvea. Sataa, on liukasta ja muutenkin ällöä, me ei olla voitu tehdä muuta kuin sisätokoa ja pitkiä lenkkejä. Sulaisi vaan kaikki lumet pois ja tulisi taas kesä.

Tokossa sentään olemme edistyneet kun on ollut pakko tehdä jotain. Paikalla makuussa pää pysyy maassa, apunami on saatu reilun 5m päähän ja välillä tehty jo ilmankin. Saan vapaasti kuljeskella takana ja ympärillä, koiran keskittyminen pysyy hyvin edessä ja poissa minusta. Seci on nyt alkanut automaattisesti tarjota tuota päätä maahan, joten tehkööt noin.

Kaukot alkaa olla jo aika hyvät, välillä Seci istumisen sijasta tarjoaa laittaa päätä maahan, mutta vihjesana kaukoihin on opettelussa. Nyt peppukin pysyy jo hyvin paikoillaan.

Seuraamisia tiukensin ja otin paikkaa vähän eteenpäin kosketuskepin kanssa, oikeastaan testi mielessä kokeilin miten homma toimii eikä tuo ainakaan huonoksi meidän seuraamiselle ollut pikemminkin. Hieman tuo nykyinen seuraaminen voi kyllä olla osalle tokotuomareista liiankin tiukka, mutta minusta tuo on kivempi noin. Seuraamisen käännökset alkaa olla aika makeet, hyvin ennakoi ja tekee täpäkästi. No sitten täyskäännös (vasempaan) se on hieman liiankin tiukka meinaan lopussa/suoristuksessa astun puoliksi koiran yli kun Seci pyöräyttää itsensä ympäri yli takaosaa käyttäen, hieman vaikeaa selittää, pitänee ottaa video jossa näkyy koko juttu.

No tänään pääsimme sitten agilitaamaan, aiheina tekniikat: päällejuoksu, jaakotus, takaakierto, backlap. Muina aiheina putkijarrutukset, irtoaminen ja irtoamisen jälkeinen hallinta. Lämmittelyksi ensin tunnin verran lumitöitä, iso piha on todella kiva...
No sitten esteen pihalle, ja treenaamaan lämppälenkin jälkeen. Piha olikin sitten kivan liukas, ilman rimoja tehtiin ja silti sudittiin. Heti jouduin rikkomaan uusia säädöksiä, koska noin liukkaalla en vain uskaltanut juosta täysiä ja mentiin taas samalla vanhalla pingviinitekniikalla. No Seci ei oikein ymmärtänyt miksi turhaan himmailla vauhtia, joten vain huusi ja suti kun ei pito riittänyt, mutta pystyssä se pysyi jotain edistystä on tapahtunut kun neiti ei jokaisessa käännöksessä käynyt kyljellään. Päällejuoksussa jäin aina jälkeen, joten toiselle hypylle en vaan ehtinyt, silloin kun ehdin homma sujui, treeniä tuo silti vaatii vielä paljon. Jaakotus toimii ja käännös tehdään tiukasti, samoin takaakiertoon lähdetään kaukaakin, backlap toimi ainakin tänään täydellisesti. Putkijarrutukset meni alkuun pitkäksi, pari kertaa leluun kiinni ja homma sujui. Seciä selkeästi häiritsi kun olin putkella jo ennen sitä enkä himmannut omaa vauhtia ennen putkea, mutta tälläisetkin asiat on opettava. Loppuun vielä takaakierto backlap ja paikoiltaan ohjaten irrotus kauas putkeen ja putkelta hypyiltä välistä vedot lähetyspaikalta ohjaten. Hyvin jaksoi neiti jo kuunnella ja yllätyksekseni toimi, kuten yleensäkin Seci tekee paremmin kun en juokse vierellä kilpailemassa kumpi juoksee kovempaa kuten Seci ajattelee.

Ei kommentteja: