keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Secitys avain onneen

Taas on kiirettä pitänyt ja vasta tänään ehdin päivittää tiistain treenit. Ekaa kertaa tänä vuonna pääsin Secin kanssa kunnolla treenaamaan. Kouluttajana oli Sanna ja 7-21 oli Oreniusta.


Ennen rataa odotellessa yksi iso koira pääsi räyhäämään Secille oikein kunnolla, josta prinsessa otti nokkiinsa ja kyttäili sitten koko ajan ovea, josta "paha koira" tuli. Lämmittelylenkin jälkeen hihnassa noutoa lyhyillä matkoilla, hyvin Seci keskittyi vaikka vieressä juostiin agilityä. Vähän oli kapulan pyörittelyä loppuluovutuksissa jos en heti ottanut sitä.

Sitten agilityyn ekalla kerralle A:lle asti, tehtiin juoksukontakti ja koira tulikin kovempaa mitä odotin ja sujahti hienosti putkeen... Alussa seisoin vain 2.luona ja pyöritin, mikä laitettiin uusiksi ja johan ohjaajan liikkuessa kaarros katosi ja sain myös etumatkan A:lle jolloin takaakiertokin onnistui. Päästiin sujuvasti 15. jossa päällejuoksu ei onnistunut. Mutta nyt ongelmaan löytyi ratkaisu! Ohjaus oli ihan hyvä ,mutta pelkällä tässä käskyllä koira ei tule hypystä, mutta Secistä tulee, kaikki loput päällejuoksut mitä tehtiin treeneissä onnistui tällä secityksellä, ehkäpä ongelma on kohta ylitetty. 19 backlapin jälkeen homma hajosi, eikä koira tullut 20. samaisella secityksellä. Loppuun vielä hiottiin 5-6 kokeillen paria eri juttua, hyppy 6 meni aina vähän väärään suuntaan, kun peruutin hyppyjen välistä.Kerran sain onnistuneen valssin siihen väliin ja koira kääntyi hypyllä, mutta toimivampi ratkaisu oli jaakottaa 6. A:t tehtiin juoksukontakteina ja aina välissä käskin stoppeihin odottelemaan. Juoksut toimivat silloin kun itse juoksin edellä, pari huonoa tuli kun en ohjannut 3. kunnolla ja kun koira rynnisti A:lle lopetin itse tekemisen. Kyl noistakin vielä hienot tulee, käännökset ja ohjaajan taakse jäämiset pitää vielä rakentaa kaarien kanssa.

Ei kommentteja: