torstai 24. toukokuuta 2012

Kenraaliharjoitus

Tänään aamupäivästä matkasin Secin kanssa naapurin ratsastuskentälle ottamaan viimeiset kunnon treenit ennen lauantain koitosta. Toko kisat ovat hevoskentällä, joten miksei viimeiset treenitkin.

Tarkoituksella jätin kokonaan sytyttelyt pois, lähdettiin vaan tekemään.

Seuraaminen oli hyvää, juoksupätkällä hieman jää jälkeen. Pitää yrittää käyttää "hyvä" tai "jes" sanaa juoksuun lähdöissä niin Seci innostuu.

Liikkeestä maahan: Huomasin himmaavani ennen käskyä josta Secikin himmasi, joten jatkoin suoran loppuun ja palkka seuraamisesta. Toisella yrityksellä keskittyminen että nyt vauhti pysyy tasaisena ja käskystä koira putosi maahan. Perusasentoon nousu oli hieman hidas, mutta mielummin noin kun että ennakoi.

Luoksetulo: Pieni virittely ja valmistelu sanat, koira jäi hyvin juoksi vauhdilla, stoppi valuu pari askelta ja laukalla sivulle.

Liikkeestä seisominen: Seurasi hyvin, täpäkkä seisominen ja kesti hyvin taaksemenon. Perusasento hidas.

Kaukot: 15m matka, 4 vaihtoa hyvin, sitten alkoi istuminen hajota. Lopussa 10m puhtaat 6 vaihtoa.

Nouto: Pehmeä hiekka toi omat ongelmansa, kun kapula hieman upposi. Pysyi hyvin sivulle, lähti kunnon vauhdilla pyöritteli pari kierrosta nenällä kapulaa ja toi sen. Ohjatun noudonkapulan toi paremmin, joten ajattelin ottaa sen kisoihin.

Hevosen haju tai jätösten jäänteet eivät häirinneet. Kenttän erittäin hieno ja pehmeän upottava hiekka sen sijaan hieman häiritsin niin ohjaajaa kuin koiraakin.

Subré teki noutoa naksulla, nyt pentu jo haukkailee maassa olevaa kapulaa ja varmaankin ensi kerralla kapula jo nousee maasta. Nikkaroin eilen kunnon kaaren kontakteja varten, joten pentu aloitti sen ali juoksemisen. A olisi tarkoitus opettaa juoksukontaktilla, mutta vielä vähään aikaan pentu ei sitä pääse tekemään. Sen sijaan kaarta käytetään ylösmeno kontakteilla jo kuukauden tai kahden päästä, kunhan saadaan pennun kontaktit minipuomi kuntoon. Ja nyt olemme parina päivänä tehneet paikalla oloja, ihme kyllä Subré on oppinut.Paikoillaan pysytään parin askeleen verran ja ajatus alkaa olla pennulla selvänä. Turhaan olen laiskotellut ja siirtynyt opettamista vaan eteenpäin...Ei kommentteja: