maanantai 28. toukokuuta 2012

Vauhdikas viikonloppu

Olipas kiireinen, mutta kiva viikonloppu. Lauantai aamuna kello kuusi herätyskello huusi, vaikka olisi nukuttanut ihan hirveästi. No hetkeä myöhemmin oli koirat jo pakattu autoon ja suuntana oli Loimaa UPK:n tokokokeet. En eksynyt matkalla kertaakaan ja olimme jo etuajassa paikalla, mutta mikäs siinä alokoiria katsellessa auringon paisteessa. Jännitys kasvoi mitä lähemmäs mentiin klo 12 ja sitten koittikin meidän tuomion aika, eli Secin ensimmäinen avoimen luokan kisa.

Tuomarina tiukka, mutta reilu ja mukava Tuija Sere, joka puuttui hyvin ohjaajan pieniinkin ylimääräisiin liikkeisiin ja apuihin. Meillä oli kivaa kehässä ja vaikka aloinkin edellispäivänä pohtimaan ettei me millään olla vielä valmiita sittenkään avoimeen, ääk ei me osata mitään jne. Mutta ihan hyvinhän se sitten kuitenkin meni. 

Paikalla makuu 9,5 Olimme toisen ryhmän ensimmäisinä, ja Seci jäi kentän vasemman reunan kulmaan, kun piiloon mentiin oikean reunan kulmassa olevan teltan taakse. Kyllä jännitti miten käy,3min tuntui ainakin tunnilta. Seci pysyi hienosti maassa, hieman se oli kääntynyt vinoon kohti telttaa, tyhmänä olen sen kanssa erittäin vähän tehnyt paikka makuita piilon kanssa ja vielä vähemmän tälläisiä että piilo ei ole suoraan sen edessä. Seci oli hienostuneesti ristinyt etutassunsa, mikä hieman vaikeutti maasta nousua.

Seuraaminen 7,5 Ennen liikkeitä sain tartutettua jännitystä Seciin, enkä saanut sitä aivan täydelliseen mielentilaan kehään mennessä. Seuraaminen lähti ihan hyvin, kesken vasemmalle käännöksen hiljaisuuden rikkoi hevosten kiljunta/hirnunta, josta Secin ajatus katkasi ja neiti pysähtyi. Kävelin metrin ja annoin uuden käskyn josta Seci onneksi otti kiinni ja lähti seuraamaan. Hieman se oli nolona loppu seuraamisen, mikä huononsi työskentelyä.

Liikkeestä maahanmeno 10. Seuraamisen jälkeen Seci heräsi, sai juuri sopivan vireen ja mielentilan päälle. Seuraaminen oli kaunista, keskityin kävelemään tasaista vauhtia ja hieman kiihdyttäen koko ajan vauhtia, käskystä Seci putosi hyvin maahan ja nousi hyvin perusasentoon. Tuomarin kommentti oli, ettei tuosta kyllä mitään moittimista keksi joten 10 suoritus.

Luoksetulo 5: Seci jäi ja pysyi hyvin, lähti vauhdilla, ja mitä minä teen... No annan tietysti aivan ihmeellisen ja väärän käsimerkkin stoppi käskynä, Seci jarruttaa vauhtia ja stoppi meni niin pitkäksi että se oli jo läpijuoksuksi arvioitavissa.

Liikkeestä seisominen 8: Seurasi hyvin ja täpäkkä pysähtyminen käskystä, mutta perusasentoon vaati yhden kokonaisen ja sen jälkeen Si lisän, josta 2 pistettä pois.

Noutaminen 6: Ennen koetta Seci keksi alkaa tuoda kapulaa sivulle, vaikken sitä kunnolla ole saanut siirrettyä sivulle. Ja myöskin varasteli ennen lupaa. Vahva odota käskytys ennen heittoa, ja Seci pysyi hyvin. Lähtö oli vauhdikas ja kapulalle Seci jarrutti niin voimakkaasti, että hieno hevoskentän hiekka pöllöhti kunnolla. Nosto oli hyvä, mutta metrin jälkeen kapula putosi suusta. En tiedä menikö hiekkaa nenään tai suuhun, vai miksi kapula putosi. Käskystä Seci nosti sen uudelleen ja toi sivulle hieman vinoasentoisesti.

Kauko-ohjaus 8,5: Nousi ensimmäisen istumisen hyvin ja huokaisin helpotuksesta, mutta liian aikaisin. Toinen istuminen vaatikin sitten kaksi käskyä, taisin antaa ensimmäisen jotenkin huolimattomasti.

Estehyppy8: Kuului kolahdus, joten joku jalka sitten osui vaikka minä enkä tuomarikaan nähnyt mikä, mutta kolahdus on kolahdus ja siitä kaksi pistettä.

Kokonaisvaikutus 8,5 Hyvää työskentelyä. Ohjaaja keskittyy nyt jättämään jalkojen tepsuttelun mm. noudossa, hypyllä ja taisiko sitä olla luoksetulossakin pois.

Laskeskelin jo meidän suoritusken jälkeen, että rajoille menee ja olin aika varma että tulee 2. tulos. No hieman harmitti kun tulos oli 156,5 AVO 2 sija 4. niin pienestä oli kiinni.  Nyt sitten vahvistellaan liikkeitä ja itse harjoittelen etten liikehdi. Parin viikonpäästä SM kisoissa uusi koitos.

Kisojen jälkeen Subrékin pääsi hengailemaan enemmän kisapaikaille, ja aika meni nopeasti Auran, Tanjan ja Maijan kanssa höpötellessä. Subré sai uuden hienon ketjuista tehdyn pannan, mikä sopii sen rokkari imagoon. Ja hupsista sitten huomasin kellon olevan jo hieman liikaakin ja lähdin suuntaamaan kohti Tuusulan mudi treffejä. Forssassa ajoin hieman harhaan ja katsoin että kyllähän Tammelan kautta pääsee nopeasti oikealle tielle, mutta asia ei ollutkaan niin yksinkertsita. Ja sitten kierrettiin maisemareittiä pitkin max 60km, hieman petti aikataulu... No päästiin me sitten vihdoin ja viimein perille. Mudeja olikin tällä kertaa 16 kpl. Molemmat tytöt saiva pyöriä vapaana muiden joukossa. Subré ja Ora kohtasivat jälleen ja kaksikko sai kunnon painijuoksu matsit aikaan. Leikissä mukana hyöri välillä Subrén Pk-erkkari leikkikaveri Ihku 6kk. Seci kävi ottamassa vielä agilityn kontaktit läpi ja sitten lähdettiinkin kotimatkalle. Kiitos kaikille seurasta vielä tätäkin kautta.


Pari tuntia unta ja sunnuntaina kohti Kotkaa ja ensimmäistä alueellista valmennusta.Valmentajana meillä on Sami Wessman. Hieman edellispäivän 500km tuntui jaloissa, väsytti eikä lämmin ilma helpottanut.

Puhelimella napattu kuva ratapiirroksesta, josta puuttuu yksi hyppy 17 ja 24 jälkeen oli yksi hyppy ennen lisää suorassa linjassa ennen joka suoritettiin ennen keinua/putkea


Ensimmäisellä kierroksella Seci näytti mitä kaikkea "osaa". Mikään ei oikein toiminut, koira ei edes yrittänyt kääntyä, rynnisti kontaktista läpi jne. Hieman oli kouluttaja epäuskosen näköinen kun väitin, että kyllä se osaa kääntyä jos vain haluaa kääntyä. Toisella 12min pätkällä Seci sitten näyttikin että kyllä kääntyminenkin sujuu kun sitä huvitti jo kääntyä. Paljon olisi tästäkin kirjoitettavaa, mutta ehkä tarkempi kooste tulee myöhemmin.Ei kommentteja: