sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Juoksee juoksee ja vieläpä vauhdilla.

Tänään suuntasimme Ravilinnaan koirakarnevaali tapahtumaan. Siellä oli näytöksiä Power dog lajista, valjakko urheilusta ja vinttikoirajuoksuista. Lisäksi oli kaikille avoin juoksukilpailu.

Meiltä kaikki pääsivät juoksemaan alle 50cm sarjaan, matkana oli 100m. Seci juoksi hienosti, vaikka alkuun jännitin mitä se pitää lähdöstä kun piti lähteä ahtaasta rakosesta, no eipä tuo välittänyt. Hieman jossain lopussa ehkä himmasi vauhtia kun tuli aidat vastaan, aika oli kuitenkin 9,06, joka riitti sijaan 2. kelpien voittaessa parilla sadasosalla. Lapinkoiratkin juoksivat hienosti, Soica voitti veteraanien palkinnon ajassa 10,24. Kovaa juoksee vielä 8v. Pedron aika oli 10,23 ja Jäbän 11,28, eipä siis lapinkoiratkaan isompina vetäneen pikku kirpusta ohi.

Kilpailiujuoksun jälkeen vein Secin kokeilemaan vieheen perässä juoksemista. Alkuun sytyttelin omalla lelulla ja sitten leikitin vähän vieheellä ja käskyn kanssa Seci ampaisi vieheen perässä, jota kiinni saadessaan näykkäisi ja rynnisti luokseni kiinni omaan leluun. Toisella kertaa Seci kävi jo kuumana vieheen perään, ja ampaisi vielä tosissaammin perään, taas sama reaktio viehe käydään nopeasti toteamassa kuolleeksi näykkäsemällä ja kiinni omaan leluun. Vinttikoira ihmisetkin hieman yllättyivät kuinka hyvin paimen syttyi heti saalistamaan, mutta onhan tuon kanssa aika paljon tehty töitä pelkällä lelupalkalla. Saimme kutsun tulla heidän kunnonkin treeneihin mukaan, kyllä pienestä mudista kunnon vinttikoira leivotaan. Tuosta tuleekin mukavaa vaihtelua agilityyn ja tokoon ja kehittää mukavasti lihaksia ja lihaskuntoa, ja tietenkin syttyy vielä paremmin leluille. Ja pääasia että tuo koira todellakin näytti nauttivan hommasta.

Ei kommentteja: